POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
25 Kasım 2022 Cuma - 17:43

Metroda şiddete karşı farkındalık alanı!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde Üçyol Metro İstasyonu'nda farkındalık alanının açılışı yapıldı. Alanda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve 62 ülkeden 160 sanatçının katıldığı karikatür yarışmasında dereceye giren karikatürist Halit Kurtulmuş Aytoslu’nun “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” temalı karikatüründen uyarlanan mural çalışması yer alıyor.

Metroda şiddete karşı farkındalık alanı!

Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için farkındalık etkinliği düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren karikatürist Halit Kurtulmuş Aytoslu'nun “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” temalı karikatüründen uyarlanan mural çalışmasının yer aldığı farkındalık alanı Üçyol Metro İstasyonu'nda açıldı.  Açılışa İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İzmir Kent Konseyi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro Genel Müdürü Sönmez Alev, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Özuslu kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti
Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, kadınların hem cinsiyet eşitsizliğine hem de fiziksel şiddete maruz kalarak insan hakları ihlalleri yaşadıklarını söyledi. Fiziksel şiddete maruz kalan birçok kadının hayatını kaybettiğini, yargı mekanizmaları ve mevcut yasaların da söz konusu düzenin değişmesinde yeterli iradeyi koyamadığını söyleyen Özuslu, "Sorunun kökeni toplumun bilinçdışında sorunlu bir şekilde yer alan kadın imgesinden kaynaklanıyor. Kadınlar seslerini duyurmaya çalıştıklarında bile baskıyla karşılaşıyor. Kadınların başkaları tarafından nitelendirmeye, sınıflandırılmaya, şefkat görmeye, hoşgörüye değil eşit, adaletli, demokratik insan haklarının öncelendiği bir toplumda yaşamaya ihtiyacı var. 'Ben de buradayım' demek zorunda kalmadıkları, sürekli görünür olabilmek, haklarını koruyabilmek için savaşmak zorunda olmadıkları bir toplum düzeninde yaşamaya ihtiyaçları var” diye konuştu.

Kadına yönelik şiddete karşı çalışıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara da değinen Özulsu, “Birlikte mevcut düzenin değişmesi için gerekli iradeyi ortaya koyuyoruz ve çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Kadın Dayanışma Merkezimiz, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte gerçekleştirilen ortak kadına yönelik gerçekleşen her türlü şiddetin önlenebilmesi için çalışırken, sonrasındaki süreç için de desteklerimizi sürdürüyoruz” dedi.  

Kadına karşı şiddet her geçen gün artıyor
İzmir Kent Konseyi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç da uzun yıllardır, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda çaba sarf edildiğini fakat başarı elde edilmediğini söyledi. Kökkılınç, “Kadına karşı şiddet her geçen gün daha da artıyor. Bunun pek çok nedenleri var. İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer’in desteğiyle birçok çalışma yaptık” diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılar "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu mural sergisini gezdi.

Dereceye giren eserlerden
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazanan Halit Kurtulmuş Aytoslu'nun eseri, mural sanatçıları Yunus Şahin ve Mustafa Deniz Kubilay tarafından yeniden yorumlanarak Üçyol Metro İstasyonu duvarında sergilenmeye başlandı. Yarışmaya 62 ülkeden 160 sanatçı 1600’den fazla eserle katılım sağlamış,  grafiker, karikatürist, ressam ve illüstüratörlerden oluşan seçici bir uzman kurul tarafından değerlendirilen yarışmanın sonucunda dereceye giren eserler ve ilk 100 eser geçtiğimiz yıl toplu taşıma araçlarına da giydirilmişti.

Şiddetsiz bir dünya için dans ettiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde İzmir Kent Konseyi işbirliğiyle “Şiddetsiz Bir Dünya Birlikte Mümkün” sloganıyla bir etkinlik daha düzenledi.  Konak Meydanı Turuncu Bahçe önünde çağdaş dans sanatçısı Cansu Ergin ve def sanatçısı Sami Hosseini canlı performans sergiledi.

 
Büyükşehir'den 'Urla planları' açıklaması: İddialar mesnetsiz!
 
Cami inşaatında iskele çöktü: 1 ölü, 19 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den 'Urla planları' açıklaması: İddialar mesnetsiz!
Büyükşehir Meclisi'nden CHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla onaylandıktan sonra ...
Efes Selçuk'ta kadınlar şiddete karşı yürüdü!
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle ...
Narlıdereli kadınlar şiddete karşı el ele!
Narlıdereli kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ...
 
Çiğli'de 346 kadın anısına zeytin fidanları...
Çiğli Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
Buca'da çocuk hakları oturumu
20 Kasım 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya ...
Bayraklı'da kadının adı var: Eşitlikçi hizmetler!
Kadınlara yönelik sosyal projelerle adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, ...
 
UNESCO'dan Büyükşehir ve TARKEM'e tam not
Tarihi Liman Kenti'nin tanınırlığını arttırmak amacıyla çalışmalarını ...
Konak'ta Öğretmenler Günü'nde büyük onur
Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü ...
Balçova'da gün öğretmenlerin günü!
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, ilçede görev tüm öğretmenlere ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri