POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
24 Mayıs 2023 Çarşamba - 15:01

Millet İttifakı İzmir'den muhtarlara baskı iddiası, vali ve kaymakamlara çağrı!

Millet İttifakı'nın İzmir başkanları, muhtarların seçim günü görevleri ile ilgili olarak kaymakamlar tarafından baskıya maruz bırakıldıklarını açıkladı. Millet İttifakı İzmir, "Valimize, kaymakamlarımıza seslenmek istiyoruz; muhtarlarımıza baskı yapmaktan vazgeçin" mesajı verdi.

Millet İttifakı İzmir den muhtarlara baskı iddiası, vali ve kaymakamlara çağrı!

GERÇEKİZMİR - Türkiye 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimine kilitlenirken, Millet İttifakı İzmir cephesinden önemli bir açıklama geldi. 

Millet İttifakı’nda yer alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’nin İzmir il başkanları Kemeraltı’nda ortak basın açıklaması yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı ve DEVA Partisi İzmir İl Başkanvekili Egemen Pamukçu, İzmir’de muhtarların seçim gününe ilişkin görevleri ile ilgili kamu yetkilileri tarafından baskıya maruz bırakıldıklarını ve engellenmeye çalışıldıklarını ileri sürerken, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve kaymakamlara çağrı yaptı. 

Millet İttifakı İl Başkanları ayrıca vatandaşlara da sandığa sahip çıkma çağrısında bulundu. 

"MUHTARLARA BASKI YAPMAKTAN VAZGEÇİN"
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu açıklamasında, “Bugün 6 siyasi partinin il başkanları olarak Kemeraltı’nda esnaf ziyareti yaptık. Bugün özellikle muhtarlara yapılan baskılarla ilgili açıklamak yapmak üzere buradayız. Narlıdere Kaymakamlığı muhtarlara telefon açtırarak, seçim günü asla okullara giremeyeceklerini, okullarda olamayacaklarını, vatandaşlarla bir araya gelemeyeceklerini, bunu yasakladıklarını söylüyorlar. Yazılı olarak da bunu göndereceklerini söylüyorlar. Bugün muhtarlarla, muhtar dernekleri başkanlarıyla bir araya geldik. Muhtar dernekleri başkanlarımız da buna benzer baskılardan söz ediyorlar. Hiçbir kaymakam, hiçbir vali, Anayasa’nın dışında bir emir veremez. Kimseye emir veremez. Ayrıca muhtarlarımız, vatandaşın oyu işe seçilmişlerdir. O yüzden baskılara maruz bırakılamaz. Her vatandaş, Anayasal hakkı olarak istediği yere girer de çıkar da… Seçim güvenliğini tehlikeye atmadıkları sürece okullara girerler de çıkarlar da… Öncelikle Valimize, kaymakamlarımıza seslenmek istiyoruz; muhtarlarımıza baskı yapmaktan vazgeçin" ifadelerine yer verildi. 

"GÜNÜN SONUNDA GÜLEN MİLLETİMİZ OLACAK"
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ise, “Bunlar, hükümetin kaybetme telaşının bir göstergesi… Hiçbir muhtarımız, hiçbir gözlemcimiz asla tedirgin olmasınlar. Sandıklara gereken hassasiyeti gösterelim. Muhtarlar da görevlerini yapıyorlar, tedirgin olmasınlar. Seçimler sağlıklı bir şekilde sonuçlanacaktır ve günün sonunda gülen milletimiz olacaktır” dedi.

"TEMİZ BİR SEÇİM İSTİYORUZ"
Kamu kurumlarındaki yetkililere seslenen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Sadece muhtarlar özelinde değil Türkiye genelinde hiçbir soru işaretine sebebiyet vermeyen bir seçim istiyoruz. Bu, Türkiye’nin kaderinin oylandığı, bir nevi bir referandum olacak. Temiz ve düzgün bir seçim için hem seçim esnasında hem seçim sonrasında milletimizin iradesinin sağlıklı bir şekilde sirayet etmesi için elimizden geleni yapacağız. Buradan tüm kamu kurumlarındaki yetkililere sesleniyorum; temiz bir seçim için hep beraber çaba sarf edelim. Aklımızda herhangi bir soru işareti kalmayacak şekilde bu seçimleri tamamlayalım” ifadelerini kullandı.

"MUHTARLARIMIZIN ENGELLENDİĞİNİ GÖRDÜK"
Gelecek Partisi İl Başkanı Onur Sivaslı da şöyle konuştu: “Bizim gündemimiz sandık güvenliği… Bu konuda insanlarımızda çok fazla kuşku ve endişe var. Bugün muhtarlarımıza bir araya geldik. Gördük ki muhtarlarımızın yaşadıkları kaygı ve sorunlar var. Vatandaşlarımız oy kullanırken, bazen seçmen kağıdını kaybetmiş olanlar oluyor, bazen oy kullanacağı yeri bilmeyenler oluyor, muhtarlarımız da bu konuda insanların sandıklar gitmesi ile ilgili çalışmalar yürütüyorlar ama bunun engellendiğini gördük. Biz de bu konuda farkındalık yaratmak ve idareleri uyarmak için bir araya geldik.”

İZMİR SEÇMENİNE ÇAĞRI
İzmir seçmenine çağrı yapan Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, “Birinci turda rakibimizin gerisinde kaldık, aradaki farkı nasıl kapatırız, bu seçimi nasıl kazanırız diyerek var gücümüzle çalışıyoruz. En büyük ümidimiz; İzmir seçmeninin değişim ihtiyacı… Bununla ilgili İzmir seçmeninden iki tane ricada bulunmak istiyorum; rakibimize oy verenler sizin mahalle arkadaşınız, esnafınız, iş arkadaşınız, onlarla bizim kuramayacağımız etkileşimi belki siz kurabilirsiniz. Bir kişiyi bile ikna etsek kârdır. Birinci ricam bu… İkinci ricam ise; oy verme işlemi bittikten sonra sandıklara giderek oyların sayılmasına gönüllü olarak müşahitlik edelim” açıklamalarında bulundu.

"ANAYASAL HAKTIR, HİÇBİR KURUM ENGEL OLAMAZ"
DEVA Partisi İzmir İl Başkanvekili Egemen Pamukçu ise şunları söyledi:Her gün bir başka hukuksuzlukla karşı karşıya kalıyoruz. Dün, montaj bizzat itiraf edilen videolar gündeme geldi. Bugün, muhtarlarımıza okullara, seçimlere gitmesinler diye engel koyuluyor. Bizim tüm mücadelemiz bu hukuksuzlukların son bulması için… Vatandaşlarımıza şu mesajı veriyoruz; bizler korkmuyoruz, hukuksuzluğa karşı beraber durmak için yan yana yürüyoruz. Sandıklara sahip çıkacağız. Tüm İzmirli vatandaşlardan talebimiz saat 17.00 sonrası oy attığınız sandıklara giderek lütfen yapılan sayımı sizler de gözlemleyin. Bu, her vatandaşın Anayasal hakkıdır. Hiçbir devlet kurumu buna engel olmaz. Bizim İzmirlilerden beklentimiz bu… Beraber güçlüyüz, İzmir de bizimle olursa daha da güçlü olacağız...

 
HDP'li Temelli: Boykot moykot yok!
 
Erdoğan: Milletimiz onlara kırmızı kart gösterdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'li Temelli: Boykot moykot yok!
HDP Eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi ...
CHP'den 'Özdağ ve bakanlık' açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP ...
"Kız çocuklarımızın geleceği için sandığa!"
Başkan Çalkaya “Bu seçimlerde en büyük görev annelere düşüyor. Kız çocuklarımız ...
 
AK Partili Kaya: İzmir kibir abidelerinin balonunu söndürecek!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, "CHP seçmeni bu zihniyete 28 Mayıs'ta ...
Numan Kurtulmuş'tan Ümit Özdağ'a yanıt!
AK Parti'li Numan Kurtulmuş, Ümit Özdağ'ın "Kendilerine sorduk, 'Sığınmacılar ...
CHP İzmir'den o ilçeye vekiller ve 9 başkanla çıkarma!
CHP İzmir, sandığa 4 gün kala partinin AK Parti'nin gerisinde kaldığı ...
 
Başkan Tugay'dan Bakırçay çıkarması: 1 oy bile çok önemli!
Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim çalışmalarına Bakırçay Havzası’nda devam ...
Özdağ ve Kılıçdaroğlu anlaştı: İşte 7 maddelik o protokol!
Cumhurbaşkanlığı ikinci turu öncesi kritik görüşme trafiğinin ardından ...
AK Partili İnan ile CHP'li Polat arasında 'siyah çelenk' atışması!
CHP İzmir'in AK Parti İl Başkanlığı önündeki siyah çelenk protestosu sonrası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri