POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
22 Ocak 2022 Cumartesi - 01:42

Müjde Ar'dan Sezen Aksu'ya destek, Erdoğan'a tepki

Sanatçı Müjde Ar, Sezen Aksu'ya yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. "Sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor?" diyen Ar, "Korkunç bir tehdittir ve tehlikedir. Bu direkt olarak halkı sanata, sanatçıya karşı kışkırtmaktır" dedi.

Müjde Ar dan Sezen Aksu ya destek, Erdoğan a tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın camide Sezen Aksu'ya yönelik, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" ifadelerine sanatçı Müjde Ar'dan tepki geldi. Ar, "Cumhurbaşkanı'na hatırlatmak isterim Anayasa'nın 64. maddesi devletin sanat ve sanatçılarını korumasını ve desteklemesini emreder" dedi.

Sezen Aksu'nun "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında geçen, "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e” sözleri tartışmalara neden oldu. 

Cuma namazı sırasında cami cemaatine seslenen Erdoğan, sanatçı Sezen Aksu'yu işaret ederek, "Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Halk TV'de yayınlanan Perdenin Önü Arkası programına bağlanan sanatçı Müjde Ar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Aksu ile 45 yıllık arkadaşlıkları olduğun söyleyen Ar, şu ifadeleri kullandı.

ANAYASA'YI HATIRLATTI

"Ben artık dedim burası sözün bittiği yer. Bundan daha kötü bir şey olamaz. Şöyle söyleyeyim genel olarak da söylenenleri takip ediyoruz. Durum vahim. Hatta vahimden de öte bir durumdayız. Genel olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu durum olarak. Şimdi ben siyasetçi değilim. Kültür sanat insanıyım ama öncelikle Cumhurbaşkanı'na şunu hatırlatmak isterim ki Anayasa'nın 64. maddesi devletin sanat ve sanatçılarını korumasını ve desteklemesini emreder.

"SIRA SANATÇILARIN DİLİNİN KOPARTILMASINA MI GELİYOR?"

Anayasa bildiğim kadarıyla 'dil kopartma' diye bir görev vermiyor, hükümete, devlete ve siyaset insanlarına. Şimdi AKP Hükümeti ise ne yapıyor bu açık hükme rağmen, yıllardır sanatçılara baskı yapıyor, sanat eserlerine sansür uyguluyor. Hatırlarsınız, Kars'taki heykel yıkımı. Hepimiz bağırdık, çağırdık, itiraz ettik. Ama sonunda patır kütür bu heykeli 'ucube' dediler yıktılar. Merak ediyorum. Bundan sonra sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor?

"TARİKATLARA VERİLİYOR O GÖREV"

Böyle bir ifade nasıl kullanılır? Nasıl bunu hayal edilebilir, bir kavram halinde insan benimser. Şimdi bana sorarsanız karma karışık şeyler devreye giriyor. 'Sanatçıların dilinin koparılması' Tarikatlara veriliyor o görev. Ben o akşam Sezen'le beraberdim. Evdeydik. Kapıya geleceğiz dediler. Geldiler. Gelecek ekip 10 kişi için izin almış. Polis Kanlıca meydanına sürükledi.

'Korktunuz mu?' derseniz, biz korkmadık. Zaten korkan insandan Sezen Aksu falan olmaz. Biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz.

Dil koparma meselesi bir de bunun bizzat camide dile getirilmesi, bir de oradan tarikatlara görev olarak verilmesi korkunç bir tehdittir ve tehlikedir. Bu direkt olarak halkı sanata, sanatçıya karşı kışkırtmaktır. Biz vazgeçmeyiz. İşimizi yapmayı seviyoruz ama şu unutulmamalıdır ki özgür ve özerktir. Kimsenin tarihi ile sanat falan yapılmaz."

 
İzmirli Devrim Seyrek O Ses Türkiye'de ikinci oldu!
 
Omicron'un alt varyantı tespit edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seyrek’ten final öncesi İzmir'e çağrı: Son bir destek!
Güzelbahçe Belediyesi’nde Gençlik Koordinatörü olarak görev yapan İzmirli ...
İzmirli Devrim Seyrek O Ses Türkiye'de finalde!
Güzelbahçe Belediyesi’nde Gençlik Koordinatörü Devrim Seyrek katıldığı ...
Kıyafeti nedeniyle gündem olan Gülşen'den açıklama
Şarkıcı Gülşen, kıyafet nedeniyle hedef alınmasının ardından konuştu, ...
 
'Tiyatro' polemiğine Şahan Gökbakar da katıldı!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'a ihanet eden kim varsa en tepeden ...
O listedeki tek kadın: Taylor Swift!
Bir yılda en çok kazanan müzisyenler açıklandı. Listenin ilk 10'undaki ...
MasterChef Türkiye'nin şampiyonu belli oldu!
Ünlü şeflerin sunumunda, TV8 ekranlarında izleyiciyle buluşan MasterChef ...
 
Sağlığına kavuşan Kadir İnanır açıklama!
Muğla'da evinde geçirdiği rahatsızlık sonrası Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne ...
Eski hakem Erman Toroğlu evlendi
Ünlü spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu avukatı Ezgi Yavuz ile nikah masasına oturdu.
İzmir'de darp iddiası: Semiha Yankı'ya 5 yıl hapis istemi!
İzmir'in Çeşme ilçesinde darbedilip, hakarete uğradığını iddia eden trans ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri