POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
28 Şubat 2020 Cuma - 15:30

Mülteciler için sınırdaki tehlike: Sığınma hakkını kaybedebilirler!

Sınır kapılarının açıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Mülteci-Der Başkanı Avukat İrem Geçmez, “Geçişe teşebbüs etmeleri sınır dışı sebebi. Oluşturulan algı neticesinde sığınma haklarını kaybetme ihtimalleri var” dedi

Mülteciler için sınırdaki tehlike: Sığınma hakkını kaybedebilirler!

Türkiye’nin Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenler için ‘açık kapı politikası’ uygulayacağı haberini duyan göçmenler sınır kapılarında toplanmaya başladı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte, Edirne üzerinden sınıra doğru ilerleyen mültecilerin yolculuğu kameralar tarafından görüntülendi... Bununla beraber, Ege kıyısında da hareketlilik yaşandı. Dün geceden bu yana Yunan adalarına geçmek isteyen düzensiz göçmenler, Ege’deki sahil bölgelerine hareket etti.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'e konuşan ve sınır kapılarının açıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Mülteci-Der Başkanı Avukat İrem Geçmez, mültecilerin sınıra gitmeye başlamasıyla birlikte düzensiz geçiş denemelerinin artmasından ve can kaybından endişe duyduklarını kaydederek, “Yanlış bir algı oluşturuldu ve geçişe teşebbüs etmeleri sınır dışı sebebi. Oluşturulan algı neticesinde sığınma haklarını kaybetme ihtimalleri de var. Ayrıca yapılan bu açıklamalar ve şehit haberlerinin hemen ardından böyle bir söylemin oluşturulması sebebiyle toplumda mültecilere yönelik öfkenin artmasına sebep oldu. Bu nedenle yetkililerin bu konuda acil bir şekilde açıklama yapması gerekmektedir” dedi.

ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ
Yaşananları değerlendiren Mülteci-Der Başkanı Avukat İrem Geçmez, “Türkiye’nin, Suriye’de meydana gelen saldırılar neticesinde şehit olan askerlerimizin ardından bu harekatta bizi yalnız bırakan Avrupa’ya karşı sürekli elinde koz olarak tuttuğu mültecilerin Avrupa’ya geçişlerine müdahale etmeyeceğine ilişkin haberler çıkmaya başladı. Bu durum tarafımızca endişe ile takip ediliyor zira düne kadar 2020’nin ilk iki ayında meydana gelen düzensiz geçiş olayı 173 ve bu geçişlerde tespit edilen mülteci sayısı 4067 idi. Bu sayı geçen seneki sayının neredeyse üç katı. Bu artışların nedenlerinden biri ülkedeki mülteci politikasının yetersizliği, ülkeler arası siyasi sorunlar, ülkemiz içerisindeki neredeyse bütün sorunların temelinde mültecilerin olduğu algısı ve kanundan kaynaklanan birtakım yetkilerin idareler tarafından çok geniş kullanılması gibi temel sorunlardı. Suriye Savaşı’nın başlaması ile birlikte politikacıların sürekli bu konuyu ve özellikle Suriyeli mültecileri propaganda aracı olarak kullanmasının yanlış olduğunu ifade etmiştik. Ortada yaklaşık 9 yıldır alternatif çözüm üretilemeyen bir geçici koruma durumu, gündeme göre değişen mülteci politikaları, basında mültecilere yönelik kullanılan nefret dili şu an onların durumunu daha da zora soktu” ifadelerini kullandı.

CAN KAYBINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ
Sınır kapılarının açıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Geçmez, şunları söyledi: “Suriye’de meydana gelen olaylarda mülteciler hedef alınmaya başlandı ve bu durumun artmasından endişe duyuyoruz. Sınır kapılarının açıldığına ilişkin haberler doğru değil ancak bu konuda resmi bir açıklama da yapılmadı. Mülteciler şu an Avrupa kapıları açılmış gibi sınırlara gitmeye başladı. Bu durumda düzensiz geçiş denemelerinin artmasından ve can kaybından endişe duyuyoruz. Ortada yanlış bir algı oluşturuldu ve şu an kanunda mültecilerin düzensiz geçişinin yanında geçişe teşebbüs etmeleri de sınır dışı sebebi. Oluşturulan algı neticesinde sığınma haklarını kaybetme ihtimalleri de var. Ayrıca yapılan bu açıklamalar ve şehit haberlerinin hemen ardından böyle bir söylemin oluşturulması sebebiyle toplumda mültecilere yönelik öfkenin artmasına sebep oldu. Bu nedenle yetkililerin bu konuda acil bir şekilde açıklama yapması gerekmektedir.” (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
CHP'li Polat'tan AK Partili Kaya'ya sert tepki!
 
BM: Türkiye'ye verilen destek artırılmalı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatansever 28 Şubat 2020 Cuma 16:17

Bence Kordonda, Basmanede, Konakta gezen tüm mülteciler sınıra gönderilmeli Avrupa'ya gidişlerine kolaylık sağlanmalı biraz iğnede AB ülkelerine batsın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yağ atıkları projesi öğrencilere ödül getirdi
Uğur Okulları Gaziemir Kampüsü Robotik Takımı 'U-VENGERS', 98 ülkeden ...
6 aylık gebe inek yıldırım kurbanı!
Kınık ilçesinde, ahıra yıldırım düştü. 6 aylık gebe inek telef oldu.
Streç filmle işkencede flaş karar!
Konak ilçesinde, yüzde 50 zihinsel engelli A.H.’yi (18) streç filmle sardıktan ...
 
Türkiye rejim hedeflerini sabaha kadar vurdu!
Türk Silahlı Kuvvetlerince, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonrasında ...
Kahvede pompalı tüfekli saldırı!
Torbalı ilçesinde, Murat Y. (35), aralarında husumet bulunan Yaşar Didin'i ...
İzmir ve Aydın'da ihaleye fesat karıştırma operasyonu: 32 gözaltı
İzmir ve Aydın'da düzenlenen ihaleye fesat karıştırma operasyonunda 32 şüpheli gözaltına alındı.
 
İzmir'den Yunanistan'a mülteci akını!
Dikili ilçesinde toplanan 160 göçmen Yunanistan'a geçmek için sahillerde toplandı.
Avrupa kapıları açıldı, mülteciler sınıra yürüyor!
Suriye'de rejim güçlerinin İdlib'deki Türk askerlerine yönelik hava saldırısının ...
Ayhan Kökmen davası ertelendi
Ödemiş ilçesinde, okul müdürü Ayhan Kökmen'in (47) makamında pompalı tüfekle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri