POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
23 Mayıs 2023 Salı - 16:09

Nalbantoğlu: Bu yangını söndüreceğiz!

CHP'li Nalbantoğlu, "Başa gelen çekilir derler ama, bile bile de lades denmez. Yangın hızla büyüyecek. Bunu öngörmek hiç zor değil. Ya bu ülkenin ekonomik, siyasi ve toplumsal çöküşünü yaşayacağız ya da bu gidişe dur diyeceğiz. Bu yangını ya söndüreceğiz ya söndüreceğiz.” diye konuştu. 

Nalbantoğlu: Bu yangını söndüreceğiz!

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu; Cumhurbaşkanlığı 2. Turu için son viraja girilirken; seçmenin bir elini başına, diğer elini kalbinin üstüne koymasını istedi. Bu seçimin aklın ve vicdanın seçimi olacağını söyleyen Nalbantoğlu, "Başa gelen çekilir derler ama, bile bile de lades denmez. Yangın hızla büyüyecek. Bunu öngörmek hiç zor değil. Ya bu ülkenin ekonomik, siyasi ve toplumsal çöküşünü yaşayacağız ya da bu gidişe dur diyeceğiz. Bu yangını ya söndüreceğiz ya söndüreceğiz.” diye konuştu. 

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamasını da değerlendiren Nalbantoğlu; “ Kendi tasarrufları. Biz söylediklerimizin, savunduklarımızın arkasındayız. Ekonomik krizin, terörün, sığınmacılar meseleleri ve baskı rejiminin panzehiri bizde. Herkes çıkmış, bir kırmızı çizgiden söz ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi zaten bu kırmızı çizgileri koruyacak ilkeler üstüne kurulmuştur. CHP’nin vatanseverliğini, milliyetçi damarını sorgulamak kimsenin haddi değil.” ifadelerini kullandı.

Sadaka ekonomisiyle nereye kadar!

İzmir Milletvekili olarak Meclis’e gitmeye hazırlanan Rıfat Nalbantoğlu; ‘Altılı masaya kumar masası diyenler; bu ülkenin kaderini kumar masasına yatıranlardır.” sözlerini şöyle sürdürdü; “ En büyük kumarı da ekonomi alanında oynuyorlar. Seçim telaşının gölgesine sakladıkları kriz, çok daha vahim bir seyir izleyecek. Artan fiyatlarla mücadele için faiz oranlarını düşürmeye devam edeceklerini söylüyorlar. Haftaya dolar ve euro’nun rekor düzeyiyle başladık. TL’nin kan kaybı, can almak üzere. Sosyal yardımlarını, yıllardır parti yardımı gibi yapan ve önce oksijensiz bırakıp sonra oksijen tüpü dağıtan bu yaklaşımın köklü ekonomik çözümler üretmesini beklemek abesle iştigaldir. 28 Mayıs’ta halkımız sadece cumhurbaşkanını değil, ekonomi politikalarını da oylayacak. Sadaka ekonomisiyle, günü kurtaran, hatalı politikalarla sürekli ötelenen bir yaklaşımla nereye kadar gidilebileceği ortada. Bu süreçte yüklenilen maliyet, yine halktan fitil fitil çıkacak.”

CHP’nin milliyetçiliğini kimse sorgulayamaz

CHP’nin milliyetçiliğini kimsenin sorgulayamayacağını belirten PM Üyesi Nalbantoğlu; açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ CHP’nin milliyetçiliği; şartlara göre, kişiye özel değildir. CHP’nin milliyetçiliği köklüdür ve ülkemizin çıkarları, ortak çıkarlarımızın üstüne kuruludur. Vatanını, bayrağını sevmek, ulusal değerlerine bağlı olmak, kimsenin tekelinde değildir. Milliyetçilik, sokakta, kürsüde yapılmaz. Milliyetçilik; dışa bağımlılıkla, ithalatla, özelleştirmeyle, satıp savmakla yapılmaz. Milliyetçilik; kendi üretenini, girişimcini desteklemekle olur. Kendi toprağını sürmekle olur. Sadece tank, gemi yapmakla değil; fabrika yapmakla olur. Milliyetçilik, kendi sınırlarını korurken, barışı benimsemekle olur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milli damarını sorgulamak kimsenin haddi değil. Şimdi, bunu tartışmaya açmaları da; aslında pratikleriyle tamamen çelişen kürsü milliyetçiliğinden başka bir şey değildir.”

Bizde gençliğe yer var; Türkiye’de de olacak

AK Parti cephesinden gelen ‘CHP’de gençliğe yer yok’ eleştirilerini de değerlendiren Rıfat Nalbantoğlu; “ Sadece İzmir’e bakınca bile,  ilk sıramız ve listelerimizin tamamında gençlerimizi görmüyorlarsa söyleyecek sözüm yok. Mesele aslında bu da değil; ülke gençliğinin halini görmemeleri. Bizden olan, olmayan gençlik demeleri. Gençliği de kendi içlerinde kutuplaştırmaları, yaşam alanlarını daraltarak biat etmeye zorlamaları. CHP’de gençliğe her zaman yer oldu. Hem de en demokratik en çoğulcu biçimde. Türkiye’de de olacak. Mücadelemiz bunun içindir. Düşüncesini paylaştığı için linç edilmeyen, sosyal yaşamı iğdiş edilmemiş, hor görülmemiş; özgür, bilinçli, üretken bir gençlik içindir. Şimdi, bu baskı düzenini iliklerine kadar hisseden gençliğimizden şunu istiyoruz: Kendi yaşamlarının, geleceklerinin nasıl olmasını istediklerini iyi düşünsünler. Korku ve endişelerine son verecek olan yine kendileri. Ve sandığın başına gittiklerinde özgürler, bunu unutmasınlar.” diye konuştu. 

 
Erdoğan: Yeni bir zaferle sandıklardan çıkıyoruz
 
Yıldırım'dan dönüşüm çıkışı: Önümüzü kestiler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Yeni bir zaferle sandıklardan çıkıyoruz
Malatya'da konteynerkent ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 ...
"Türkiye'yi bir sığınmacı deposu yapmayacağız"
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
CHP ittifak ortaklarıyla Kemalpaşa çıkarması: Soyer'den Oğan'a tepki ve sandık çağrısı!
CHP İzmir, Millet İttifakı ortaklarıyla birlikte İzmir'de sandığa 5 gün ...
 
AK Partili Yıldırım: Göçmenler gidecekler, planı yapıldı!
AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, "Göçmenler - keyfi bir şey değil ...
"Süreç devam ediyor, Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2. tura kalan cumhurbaşkanlığı ...
Kasapoğlu: Kadının rolünü her alanda büyüteceğiz
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Sporuyla, siyasetiyle, ...
 
Soyer: Tek bir şey söyleyebilirim, ne olur sandığa gidin!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ...
Ümit Özdağ'ın basın toplantısı ertelendi
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın bugün 11.00’de ikinci tur kararını ...
Soyer'den 3 partinin İzmir yönetimiyle seçim zirvesi!
Başkan Soyer, Cumartesi günü 16 il başkanıyla yaptığı toplantının ardından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri