POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
13 Kasım 2020 Cuma - 16:44

Neptün Soyer'den ‘Charlie Hebdo’ açıklaması: Hz. Muhammed'e saygısızlık kırmızı çizgimdir!

İzmir Köy-Koop Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, geçmiş yıllarda Hz. Muhammed’i hedef alan Charli Hebdo dergisi ile çekildiği fotoğraf üzerinden gelen eleştirilere detaylı yanıt verdi. Soyer, "Peygamberimiz Hz. Muhammed'e saygısızlık benim de kırmızı çizgimdir" ifadelerini kullandı.

Neptün Soyer den ‘Charlie Hebdo’ açıklaması: Hz. Muhammed e saygısızlık kırmızı çizgimdir!

GERÇEKİZMİR - İzmir Köy-Koop Başkanlığı görevini yürüten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer,  yayınladığı karikatürlerle Müslüman dünaysının tepkisini çeken Fransız Charlie Hebdo dergisi ile verdiği poz sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Özellikle AK Parti cephesinden ağır eleştiriler alan Neptün Soyer konuyla ilgili ilk açıklamayı yaptı. Sosyal medya hesabından mesajlar veren Soyer şu ifadeleri kullandı: 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hakkımda sosyal medya üzerinden bir karalama ve linç kampanyası başlatıldı. Bu konuya ilişkin samimi düşünce ve duygularımı paylaşmak istiyorum. 7 Ocak 2015 günü, ailemle Fransa ziyaretindeyken, Charlie Hebdo dergisine yönelik, 12 kişinin hayatını kaybettiği DEAŞ terör saldırısı olmuştu. Tüm dünya bu saldırı karşısında terörü lanetledi, acıda birleşti. Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst makamları saldırıyı en sert şekilde kınadı, Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla dönemin Başbakanı da Paris'te düzenlenen Charlie Hebdo dergisine destek yürüyüşüne katılmıştı. Saldırıdan sonra 14 Ocak 2015'deki sayısında söz konusu dergi, şimdi yeniden gündeme getirilen kapakla çıkmıştı. Fransızca "Hepsi affedildi" yazısını görünce, bu ifadenin teröre karşı birleştirici bir mesaj olduğunu düşünerek Instagram sayfamda paylaşmıştım. Daha sonra çizimdeki tasvirin Peygamberimizi temsil ettiği yolunda haberleri okuyunca bu paylaşımı da kaldırmıştım.

5 yıl önce yaptığım sonrasında kaldırdığım paylaşımı, ulusal birliğimizin simgesi Cumhuriyet Bayramı günü gündeme getirenler; kötü niyetlerini apaçık ortaya koymaktadır. 5 yıl önceki paylaşımı sanki dün yapmışım, silmişim gibi göstermeye çalışan vicdansız, akıl ve izan yoksunu bir kesim var. Aile geçmişimi, yaşam tarzımı bilenler, inanç ve milli-kültürel değerleri nasıl içselleştirdiğimin en yakın tanıklarıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed'e saygısızlık benim de kırmızı çizgimdir.

Hz. Muhammed ve İslam dinimize yönelik hakaret edip saldıran bahsi geçen derginin son sayısında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yönelik ahlak ve edep yoksunu kapak da asla kabul edilemez, kınıyorum.

Ülkemizin bugün içte ve dışta büyük sorunları var. İç kavgaları körükleyecek, kutuplaştırıcı söylemlerden her zamankinden fazla kaçınmamız gerekiyor. Benim adım üzerinden üstelik dini değerlerimiz kullanılarak ayrıştırıcı, bölücü kampanya yürütmek Türkiye'nin hayrına değildir.

İzmir'de kadınların, çiftçilerin, emeğin ve alın terinin hak ettiği değere kavuşması için kooperatif çatısı altında yıllardır mücadele ediyorum. Ben Atatürkçü bir öğretmen, çağdaş Türk kadını olarak çıktığım yoldan dönmeden yürüyeceğimi bir kez daha duyuruyor, samimi düşüncelerimi kamuoyunun vicdanına teslim ediyorum.

2015 YILINDAKİ MESAJLARI DA HATIRLATTI 
Soyer, açıklamasında ayrıca 2015 yılında Paris'te teröre karşı yapılan yürüyüşe ait haberleri de paylaşırken Türkiye Cumhuriyeti'nin o döneme ilişkin üst düzey açıklamalarını da hatırlattı.

 
İzmir'de vatandaştan yüksek kira isyanı!
 
Rekabet Kurulu'ndan Google'a 197 milyon lira ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de vatandaştan yüksek kira isyanı!
115 kişinin ölümüne neden olan depremin ardından riskli bölgelerden kaçış ...
Adnan Oktar için istenen ceza belli oldu
Adnan Oktar organize suç örgütü davasına ilişkin mütalaada, Adnan Oktar'ın ...
Koç Lisesi öğrencilerinden depremzedeler için güç birliği
Türkiye'nin dört yanından yardımseverler İzmir depreminin yaralarını sarmak ...
 
"Tsunaminin nedeni 11 santimetrelik çökme"
İzmir'i vuran 6,6 büyüklüğündeki depremin yol açtığı deformasyon uydu ...
İzmir'de dehşet: Eşini ve kızını öldürdü!
Kınık ilçesinde, pazarcı Mustafa Kocabıyık (55), eşi Nergüzel Kocabıyık ...
‘Güçlendirilmiş’ Hisar: Kubbeler bile çatladı!
İzmir’in en görkemli camii olarak bilinen ve kadim eserleri arasında yer ...
 
Valilik binası için flaş karar: Boşaltılıyor, birimler o merkeze taşınacak!
İzmir depreminde hasar gören Valilik binası için boşaltma kararı çıktı.
Türkiye tek yürek: İzmir'e 450 tır yardım!
İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen ve 115 kişinin hayatını kaybettiği deprem ...
Depremzede avukatlar için konteyner ofisler
İzmir Barosu depremde ofisleri hasar gören avukatlar için konteyner ofisler kurmaya başladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri