POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
14 Mart 2021 Pazar - 16:17

O ilçede 'Love Erdoğan' krizi: AK Parti'den sert tepki, belediyeden jet açıklama!

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, Amerika'da terör örgütü FETÖ'cülerin 'Stop Erdoğan' reklamlarına karşılık, ilçenin muhtelif yerlerine konulan 'Love Erdoğan' görsellerinin iki kez kaldırıldığı iddiasıyla Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Sengel'e tepki gösterdi. Belediyeden konuyla ilgili jet açıklama geldi.

O ilçede  Love Erdoğan  krizi: AK Parti den sert tepki, belediyeden jet açıklama!

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, Amerika'da terör örgütü FETÖ'cülerin 'Stop Erdoğan' reklamlarına karşılık, ilçenin muhtelif yerlerine konulan 'Love Erdoğan' görsellerinin iki kez kaldırıldığı iddiasıyla Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel'e tepki gösterdi. 

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: New York'taki Times Meydanı'ndaki reklam panolarına FETÖ'cüler tarafından 'Stop Erdoğan' yazılarının asılmasından sonra Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Selçuk ilçemizin bir çok yerine 'Love Erdoğan' görselleri astık. FETÖ’cülere karşı yapılan bu görsellerimizin Selçuk Belediyesi tarafından kaldırılmış olması FETÖ ile mücadelemize engel olmaktadır. Dün gece yoğun mesai ile ilçemizin belirli yerlerine tekrar koyduğumuz bu panolar, maalesef ki Selçuk Belediyesi tarafından ikinci defa kaldırılmıştır.  Buradan Belediye Başkanı Sayın Filiz Sengel Ceritoğlu’na seslenmek istiyorum. 19 yıldır Cumhurbaşkanımızın arkasında duran milletimizle beraber bizler de aynı şekilde durmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza sevgimizi belirttiğimiz bu görselleri Selçuk Meydanlarında kaldırmak ancak cesedimizi çiğnemekle mümkün olur. Milletimizin üzerine bombalar yağdıran, 15 Temmuz İşgal girişimini gerçekleştiren ve ABD’de bunu küstahça sergilemeye devam eden FETÖ’cülere karşı mücadelemiz her platformda büyük kararlılıkla devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın adının geçtiği, görselinin olduğu panoları kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir... 

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Efes Selçuk Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından kanuna aykırı olarak izinsiz bir şekilde kamusal alanlara yerleştirilen reklamlar, kanunun bize emrettiği sorumluluklar uyarınca Belediyemiz ekipleri tarafından kaldırılmıştır. Ülkemiz sınırları içerisinde gerçekleştirilen tüm eylem ve fiiller, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olmak zorundadır. Kamu otoriteleri, yasal düzenin sağlanması ile mükelleftir. Bir siyasi partinin yönetimi tarafından keyfi siyasal ihtiraslar sonucunda gündeme getirilen bu kanunsuz uygulamanın, devletimiz ve milletimizin FETÖ’ye karşı topyekün mücadelesini sulandıracak açıklamalarla perdelenmeye çalışılmasını ise başta 15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsü’ne karşı direnirken şehit olan yurttaşlarımızın anısına ve milletimizin demokrasi mücadelesine saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Milletimizin ve kanunlarımızın bize verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde görevimizi sürdürmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla bildirir, gerekli yasal müracaatlar ve izinler alınması için girişimde bulunulması söz konusu olursa konu tekrar kanunlar çerçevesinde değerlendirilebilir.” denildi.

Belediyelerin görev ve yetki alanları içerisine bulunan kamusal alanlarda sunulmak istenen reklam ve tanıtım görselleri, ilgili kanun gereğince belediyelere yapılacak izin başvurusu neticesinde uygun alanlara yerleştirilebiliyor.

İzinsiz olarak yerleştirilen reklam ve tanım görselleri konusunda ilgili mevzuat, belediyeler tarafından izinsiz işlem yapanlara ceza uygulanmasını da öngörüyor.

 
İzmir'de kısıtlamada sıkı denetim!
 
Başsavcılık açıkladı: HDP'li Öztürk hakkında soruşturma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu'nun acı günü: Anneye veda...
Tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında hayatını kaybeden İçişleri Bakanı ...
AK Gençlik İzmir'den büyük kongreye 100 otobüsle çıkarma!
İzmir teşkilatları ve parti gençliği; İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı ...
Yücel'den AK Parti'ye yanıt: Sıkı tutunun...
Kılıçdaroğlu'na İzmir'deki temasları sırasında esnaflardan gelen şikayet ...
 
AK Partili Kaya'dan Buca çıkarması ve yatırım müjdeleri!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Kaya, Buca'da yapımı devam eden ...
Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına mektup
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ...
CHP'li Sertel'den Hayvan Hakları Yasası çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Meclis ...
 
AK Parti İzmir'den, Kılıçdaroğlu'na tepki seli: İzmir isyanda, CHP rüyada!
AK Parti İzmir, 'İzmir İsyanda CHP rüyada' başlıklı hastag çalışması ile ...
Kılıçdaroğlu'nun hal ziyareti sonrası AK Partili Dağ'dan 'tebdil-i kıyafet' çıkışı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir ziyareti kapsamında gittiği Buca ...
İzmir'de 'dönüşüm' çalıştayı: Kılıçdaroğlu'ndan İzmir övgüsü, Soyer'den '3 temel ilke' mesajı!
‘Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri