POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
28 Eylül 2021 Salı - 15:11

O ilçede dönüşüm zamanı: Ve kritik planlar askıda!

Narlıdere'de 2013 yılında Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilen Atatürk ve 2.İnönü Mahalleleri'nin 28.4 hektarlık bölümü için uzun yıllardır süren dönüşüm çalışmalarında bir kritik eşik daha aşıldı. 

O ilçede dönüşüm zamanı: Ve kritik planlar askıda!

GERÇEKİZMİR - Narlıdere'de 2013 yılında Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilen Atatürk ve 2.İnönü Mahalleleri'nin 28.4 hektarlık bölümü için uzun yıllardır süren dönüşüm çalışmalarında bir kritik eşik daha aşıldı. 

Narlıdere Belediyesi tarafından hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan plan değişikliğinin askıya çıkarıldığı duyuruldu. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
İzmir İli, Narlıdere İlçesi sınırları dahilinde, 6306 sayılı Kanun kapsamında 2013/4831 sayılı Bakanlar Kurulu kararına istinaden "Riskli Alan" ilan edilen alana ilişkin olarak Narlıdere Belediye Başkanlığınca hazırlanan Atatürk ve II. İnönü Mahallelerindeki 28,4 hektar alana ilişkin Gelişme Konut Alanı (E:1.70, Yençok:Z+5 kat), Ticaret+Konut Alanı (E:1.70, Yençok:Z+5 kat), Ticaret Alanı (E:0.80, Yençok:Z+1 kat), Belediye Hizmet Alanı (E:0.80, Yençok:Z+3 kat), Anaokul Alanı (E:0.50, Yençok:Z+1 kat), Ortaokul Alanı (E:0.80, Yençok:Z+3 kat), İlkokul Alanı (E:0.80, Yençok:Z+3 kat), Sağlık Tesis Alanı (E:0.80 Yençok: Z+4 Kat), Cami Alanı (E:0.50), Sosyal Tesis Alanı (E:0.80, Yençok:Z+1 kat), Teknik Altyapı Alanı (E:0.80, Yençok:Z+1kat), Park ve Yeşil Alan, Meydan, Ağaçlandırılacak Alan, Otopark Alanı, Trafo Alanı kullanımlarını ve yol bağlantılarını içeren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile Değişikliği teklifi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanununun 9. Maddesi ve 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili hükümleri uyarınca Bakanlığımızca onaylanmıştır.

Bakanlığımızın (Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü) 23.09.2021 tarihli ve E-41890033-303.01-1779994 sayılı yazısı ile Onaylı NİP-35746832 PİN numaralı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile UİP-35495977 PİN numaralı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile Değişikliği paftaları ve plan açıklama raporları Valiliğimize intikal ettiği tarihten itibaren Valiliğimizce (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tespit edilen ilan yerlerinde ve internet sayfamızda 30 gün süreyle eş zamanlı olarak ilan edilmesi ve eş zamanlı olarak ilgili muhtarlığa/muhtarlıklara planların askıya çıktığı yeri belirterek muhtarlık binasında bir ay bilgilendirme ilanı yapılmasının sağlanması gerektiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda; İzmir İli, Narlıdere İlçesi sınırları dahilinde, 6306 sayılı Kanun kapsamında 2013/4831 sayılı Bakanlar Kurulu kararına istinaden "Riskli Alan" ilan edilen alana ilişkin olarak Narlıdere Belediye Başkanlığınca hazırlanan Atatürk ve II. İnönü Mahallelerindeki 28,4 hektar alana ilişkin 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanununun 9. Maddesi ve 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili hükümleri uyarınca Bakanlığımızca onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile Değişikliğine ait plan paftaları ve açıklama raporları 28.09.2021-27.10.2021 tarihleri arasında Valiliğimiz (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü), Anadolu Caddesi No:41/5 Bayraklı/İZMİR adresinde, Ana Hizmet Binası giriş kat ve dijital ilan panosunda ve internet sayfasında 1 ay (30 gün) süreyle eş zamanlı olarak ilan edilmektedir.

 
Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan aşı ve PCR kararı!
 
Ege Denizi'nde dehşet: 2 kadın boğularak öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Hem İzmir’e hem de ülkemize umut olmayı başardık"
İtfaiye Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan İzmir ...
Soyer'den AK Parti'ye 'Gediz turu' yanıtı: Şovsa çıkıp düzgününü yapsınlar!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Gediz turu için yapılan 'şov yapıyor' ...
Roman Kültür Merkezi Konak'a ödül getirdi!
Konak Belediyesi, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde hizmete açtığı Roman ...
 
Cumhuriyet Semt Evleri’nde kayıt zamanı
Cumhuriyet Semt Evleri’nde kayıt zamanı Gaziemir Belediyesi’nin kadınların ...
İzmir ulaşımında tarihi gün: Narlıdere Metrosu'nda ışık göründü!
İzmir’de toplu ulaşımın can damarlarından biri olacak Narlıdere Metrosu ...
Bornova'da bal gibi hasat: Hedef 75 ton!
Bornova Belediyesi’nin Kayadibi Mahallesi’nde kurduğu arılıkta bal sağımı ...
 
Karşıyaka'da büyük lezzet festivaline geri sayım!
Karşıyaka Belediyesi, kente vizyon kazandırma ilkesiyle hayata geçirdiği ...
Büyük tarım zirvesinde Dikili de yerini alacak!
İstanbul’da düzenlenecek ve CHP’li belediyelerin katılacağı Tarımsal Kalkınma ...
Ödemiş'te gündüz bakımleri yeniden cıvıl cıvıl!
Ödemiş Belediyesi’nin çalışan annelerin çocuk bakımına destek için hizmete ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri