POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
12 Kasım 2019 Salı - 12:40

O ilçede işçi isyanı, belediyeden jet açıklama!

Haksız yere işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, Gaziemir Belediyesi önünde eylem yaptı. İşçilerin eyleminin ardından Gaziemir Belediyesi'nden konuyla ilgili detaylı açıklama geldi. 

O ilçede işçi isyanı, belediyeden jet açıklama!

Gaziemir Belediyesi'nde haksız yere işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, eylem yaptı.

Belediyedeki işlerinden çıkarıldıklarını öne süren yaklaşık 15 işçi ile Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası üyeleri, Gaziemir Belediyesi önündü yürüdü ve oturma eylemi yaptı. 

Burada grup adına açıklama yapan Belediye İş Sendikası 4 nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Belediye Başkanı Halil Arda'nın işçilere baskı uygulayarak sendika değiştirmelerini istediğini, sendikadan istifa etmeyenlerin işten çıkarıldığını iddia etti.

Randevu talep etmelerine rağmen Arda'nın kendileriyle görüşmediğini, son olarak yıllık izinde bulunan bir işçinin daha çıkarıldığını öne süren Doğan, "Sendikamızın 7 yıllık üyesi Zafer Calpbinici sadece bu haksızlığa itiraz ettiği için, Belediye İş'ten istifa etmediği için izindeyken işten çıkarıldı. İşçinin özgürce sendika seçmesi anayasal bir haktır. Bu hakka müdahale, suçtur." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Doğan, bazı işçilerin maaşlarının kesildiğini ve "ağır işler primi", "paso parası", "temizlik yardımı", "eğitim yardımı", "ikramiye alacağı" gibi alacaklarının da verilmediğini öne sürdü.

BELEDİYEDEN JET AÇIKLAMA
İşçilerin eyleminin ardından Gaziemir Belediyesi'nden konuyla ilgili detaylı açıklama geldi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
Gaziemir Belediyesi Gazi Bel Şirketi’nde görev yaparken iş akdi feshedilen çalışanımızla ilgili Belediye İş Sendikası’nın 12/11/2019 tarihli iddialarına yanıt verme zorunluluğu doğmuştur:

Belediyemize bağlı Gazi Bel Şirketi’nde görev yapan Zafer Calpbinici isimli çalışanımız, 1 Kasım 2019 tarihinde bağlı bulunduğu birimin müdüründen raporu devam ederken belediyeye gelerek rapor bitiş tarihinden itibaren kullanmak üzere izin istemiş, bu talebi uygun bulunmayınca da ağza alınmayacak şekilde ağır hakaretlerde bulunmuştur. 5 personelin tutanak ile kayıt altına aldığı bu ağır küfürlerin ardından Calpbinici, Gazi Bel Şirketi’nin Disiplin Kuruluna sevk edilmiş ve burada Belediye İş Sendikası Temsilcisi Zafer Saylan’ın da oyuyla cezalandırılmıştır. Belediye İş Sendikası Temsilcisi’nin de kendi üyeleri hakkında ceza tutanağını imzaladığı açıktır.

Daha önce de amirlerinin talimatlarına uymayan, sözlü ve yazılı uyarı alan, çalışmamayı alışkanlık haline getiren bu işçi personelin, amirine yaptığı hakaretin sabit olduğu ve söz konusu küfürlerin muhatabının kadın bir çalışan olduğunu öğrenen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Belediyenin başı ve atamaya yetkili tek amiri olması sıfatıyla bu yetkisini işçinin iş akdini feshederek kullanmıştır. Belediye Başkanı Halil Arda, göreve geldiği günden bu yana kadına yönelik her türlü sözel ve fiziksel şiddete karşı olduğunu beyan etmişken bu olayı geçiştirerek kapatmak gibi kolaycı bir yaklaşımı benimsememiştir. Sadece görevini yaptığı için personelinden şiddet gören ağza alınmayacak hakaretlere maruz kalan hem de bir kadın olan çalışanını korumak, iş disiplinini sağlamak üzere, işçinin en ağır şekilde yani iş akdinin feshi ile cezalandırılmasını uygun bulmuştur.

Ayrıca, Belediye İş Sendikası’nın iddia ettiği gibi, hiçbir çalışanımıza sendika değiştirme baskısı yapılmamıştır. İşçilerimizin büyük çoğunluğu kendi iradeleriyle sendikalarını değiştirme kararı almışlardır. Belediyemizde çalışan 584 işçinin 554’ü tercihini DİSK Genel İş’ten yana kullanmıştır. Bugün, hiçbir doğru yanı bulunmayan bu açıklamaların kamuoyunun algısını yönetmeye yönelik olduğu ve başka amaçlara hizmet ettiği açıktır.

İş disiplinini bozan, çalışmamayı meziyet sanan, amirlerine saygısızlık yapan ve ast veya üst herhangi bir şekilde kadına fiziksel veya sözel şiddet uygulayan personel, haksızlığı kanıtlandığı andan itibaren kim olursa olsun Belediye Başkanından himaye görmeyecek, Gaziemir Belediyesi çalışanı olamayacaktır. (AA, Haber servisi)

 
Beyoğlu'nda kadın turiste demir çubuklu saldırı
 
CHP'de tansiyonun yüksek olduğu ilçede flaş karar: Bu haftaki seçimler ertelendi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Daktır mustafa 12 Kasım 2019 Salı 14:02

Perişan haldeyiz

Yorumu oyla      0      0  
Akın yalçintepe 12 Kasım 2019 Salı 13:40

7 ay oldu halen tazminatını almadım

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyoğlu'nda kadın turiste demir çubuklu saldırı
İstanbul'da para istediği turist kadını inşaat demiri ile yaralayan yabancı ...
Erişimin engellenmesi son çaredir
Yargı Reformu hakkında 17 Ekim 2019 kabul tarihli 7188 sayılı “Ceza Muhakemesi ...
Üç ilçede yasa dışı geçiş operasyonu!
Menderes, Karaburun ve Çeşme ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik ekiplerince, ...
 
2013 İdari Yargı Hakimliği Sınavı'na soruşturma!
2013 İdari Yargı Hakimliği Sınavı'nda usulsüzlük iddialarına ilişkin FETÖ ...
Başsavcılıktan ‘Rabia Naz’ açıklaması
Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Rabia ...
Savcılık düğmeye bastı: Suç örgütüne ve zehir tacirlerine operasyon!
İzmir'de çıkar amaçlı suç örgütü kurma, nitelikli yağma ve dolandırıcılık ...
 
İzmir'de PKK/KCK operasyonu!
PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.
Para dolu çanta sanıp çaldılar, kaza yaptılar!
İzmir'de otomatik para çekme makinesi (ATM) tamircisi Ömür Uslucan'ın ...
Eski İngiliz istihbaratçı İstanbul'da ölü bulundu
İstanbul'da Tophane sahili yakınlarındaki sokakta bulunan erkek cesedinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri