POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
16 Eylül 2020 Çarşamba - 11:59

O ilçede kahreden pazaryeri kararı: AK Parti'den CHP'li Başkana sert tepki!

AK Parti İlçe Başkanı Günaydın, Belediye Başkanı Uygur’un Dağteke’deki üretici pazarını kaldırdığını söyleyerek, “Köylünün ekmeğine göz diktin, zulümle abat olunmaz kibir kulelerinden ineceksin” dedi.

O ilçede kahreden pazaryeri kararı: AK Parti den CHP li Başkana sert tepki!

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın açıklamalarda bulundu.

Torbalı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İsmail Uygur'un, Dağtekke köyünde bulunan üretici pazarını kaldırmasına tepki gösteren AK Partili Günaydın sert ifadeler kullandı.



Uygur'un intikam ve nefret siyaseti sürdürdüğünü ifade eden Günaydın, “80 yaşını geçmiş köylü kadınlarımızın el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri sattığı ve oradan elde ettikleri üç kuruş ile evlerini geçindirdiği üretici pazarını yıkan CHP'li İsmail Uygur zulmün kitabını yazmıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer Kadifekale'de, Kültürpark'ta üretici pazarları açıyor, partisine mensup ilçe belediye başkanı köylünün ekmeğine göz dikiyor. Çelişkilerin partisi CHP yine bildiğimiz gibi” şeklinde konuştu.

PAZARI YIKTI, KONTEYNIRLARI VİNÇLE ALIP KAMYONLARA YÜKLEYİP GÖTÜRDÜ
Günaydın, AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez döneminde, ilçenin orman köylerinden birisi olan ve şifalı suyunun ünü tüm ülkeye yayılan Dağtekke'de bir üretici pazarı kurulduğunu vurguladı. Kurulan üretici pazarında, öncelikli olarak köyün yaşlı ve kimsesi kalmamış kadınlarına yer tahsisinde bulunulduğunu söyleyen Günaydın, mülkiyeti Tarım ve Orman Bakanlığı'nda bulunan bir alana, Torbalı Belediyesi'ne ait konteynırlar koyularak köylülerin satış yapmalarına uygun bir ortam sağlandığını belirtti. 30 Mart 2019'da göreve gelen Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur’un köy kadınlarının evlerinde ürettikleri ürünleri sattığı pazarı kaldırmak için tebliğde bulunduğunu aktaran Günaydın, yerlerini terk etmek istemeyen köylülerin belediye ile defalarca karşı karşıya geldiğini belirtti. Günaydın, Uygur’un son olarak önceki gün sabah saatlerinde belediyeye ait vinçleri ve kamyonları köye gönderdiğini söyledi.

ZULÜMLE ABAD OLUNMAZ, KİBİR KULELERİNDEN İNECEKSİNİZ
Köylülerin gözyaşları arasında konteynırları alıp pazarı yıkan Torbalı Belediyesi yetkililerine tepki gösteren Günaydın, "Zulümle abat olunmaz. CHP'li İsmail Uygur, yapılanı yıkmak, hakikati çiğnemek, var olanı yok etmek üzerine kurduğu belediyecilik anlayışıyla tam bir garabet ve hezimete dümen kırmıştır. Bu insanların ahı yerde kalmayacak. Köylünün ekmeğine göz diken, despot ve nobran yönetim anlayışıyla kibirden kulelerde oturan CHP'li İsmail Uygur sonun başlangıcındadır.  Torbalı halkına duyduğu nefreti gizlemeyen, her fırsatta Torbalı'dan intikam almak için çeşitli konularda garip icraatlara imza atan Uygur'un, oturduğu kibir kulesinden milletin helal oylarıyla ineceği günü hep birlikte göreceğiz" dedi.

SOYER'İN ÜRETİCİ PAZARLARI PROJESİ, UYGUR TARAFINDAN VİNCE ASILIP KAMYONA YÜKLENMİŞ VE ÇÖPE ATILMIŞTIR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de çağrıda bulunan Günaydın, "Sayın Soyer, Kültürpark'ta ve Kadifekale'de üretici pazarları açtı. Kendisi 'Üreticinin emeğini İzmirliler ile buluşturmak, emeğin değerlendiğini görmek istiyoruz' demişti. Her ilçede de bir üretici pazarı açacaklarını özellikle belirtmişti. Bırakın yenilerini açmayı, var olanı yıkıyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Gelin, Torbalı'daki köylülerimizin feryadını görün. Sizin köylüye, üreticiye, kadına verdiğiniz değer bu mu! Her işinizde olduğu gibi üretici pazarları işinizde de samimiyetsizsiniz. Bu işler, dostlar alışverişte görsün mantığı ile yürümez. Biz zamanında Sayın Aziz Kocaoğlu'nu da çok eleştirdik. Ama en azından konu köylü olduğunda, çiftçi olduğunda, üretici olduğunda sizin gibi samimiyetsiz davranmazdı. Açık söylüyorum, sizin üretici pazarları projeniz, İsmail Uygur tarafından Torbalı'nın Dağtekke köyünde vince asılmış ve kamyonlara koyularak çöpe atılmıştır. Bundan ötesi yoktur" sözlerini sarf etti.

 
Sendikadan kara rapor: İzmir’de son 3 ayda 350 sağlıkçı...
 
Çarpıcı yerel idare anketine Soyer ve Gümrükçü damgası!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dobra dobra 16 Eylül 2020 Çarşamba 13:32

Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgilenecektir umarım. Kaldırmaya ilgili gereklilik varsa da kamuoyuna bilgi vermeleri gerekir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da 'hareketlilik' başladı
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası ...
Öznur Tugay İstanbul Sözleşmesi için sahada!
Tartışmalara neden olan ve hükümet tarafından iptal edilmek istenen İstanbul ...
İzmir'de 'hareketli' hafta: BİSİM iki gün bedava!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 16-22 Eylül tarihleri arasında birçok kentle ...
 
İzmir’in kent vizyonuna Avrupa’dan hibe
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve çevreci ulaşım vizyonu ...
Bergama'da tarihi kermese muhteşem final
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1937 yılında başlatılan ve 84 ...
Balçova’da ilk zil öncesi dezenfeksiyon
İzmir Balçova’da yüz yüze eğitime başlayacak anaokulu ve ilkokul 1. sınıflar ...
 
Bornova’da kentsel yenileme zamanı
Bornova Belediyesi detaylı bir çalışma sonucu hazırladığı “Çamdibi – Altındağ ...
Esnaftan Batur’a pandemi teşekkürü
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ...
Soyer'den 2 ilçede 'proje' mesaisi: Devam edenleri inceledi, yenilerini müjdeledi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yoğun mesaisine bugün Foça ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri