POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolar!
Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolar!
'Karşı konulmaz askeri güç inşa edeceğiz'
"Karşı konulmaz askeri güç inşa edeceğiz"
9 Mart 2021 Salı - 11:08

O ilçede şiddet mağduru kadınlara belediye desteğiyle istihdam!

Şiddet mağduru kadınları istihdam eden Beyka Sağlık Ürünleri firmasını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ziyaret eden Başkan Halil Arda, işletme sahibi Eylem Aydınalp’e iş yeri ruhsatını teslim etti.

O ilçede şiddet mağduru kadınlara belediye desteğiyle istihdam!

Gaziemir’de faaliyet gösteren, medikal tekstil ürünleri üreten Beyka Sağlık Ürünleri firması sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınların hayatına dokunuyor. Eylem Aydınalp yönetiminde faaliyet gösteren ve 20 kadın çalışanı bulunan firma; şiddete uğrayan, ekonomik zorluk yaşayan ve eşinden boşanmış kadınlara istihdam imkânı tanıyor. Gaziemir Belediyesi de Beyka Sağlık Ürünleri’nin elaman ihtiyacını gidermesi için katkı koyuyor. İşletme, Gaziemir Belediyesinin Cv Bank birimine iş başvurusu yapan ve aranan koşulları sağlayan 6 kadını bünyesinde iş sahibi yaptı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Beyka Sağlık Ürünleri firmasını ziyaret eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, işletme sahibi Eylem Aydınalp’e sürpriz yaptı. Başkan Arda, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını Eylem Aydınalp ve Kadir Kayan’a teslim etti. İş yerindeki kadın çalışanlarla da bir araya gelen Başkan Arda, kadınlara hediye verdi, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

“İyi ki böyle insanlar var”
Kadın cinayetlerine ve kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Başkan Halil Arda, kadınların mücadele ettiklerinde ve birlik olduklarında üstesinden gelemeyecekleri hiçbir şey olmadığını söyledi.

İşletmede çalışan kadınlarla sohbet eden Başkan Arda, “Bugün buralarda çalışıyorsanız, haklar elde ettiyseniz 167 yıldır mücadele eden kadınların sayesinde. Birçok hakkı elde ettiniz ama yeterli mi? Hayır, değil. Kadının hayatın her yerinde olması gerekiyor. Bugün ülkeleri yöneten, uçak kullanan, körüklü otobüs kullanan kadınlar var. Kadınlar her alanda başarılı oluyorlar. Kadınların ayakta durabilmesi için ekonomik özgürlüklerini de kazanmış olmaları gerekiyor. Bu anlamda sizlerle çalışmayı tercih eden işverenlerinize teşekkür ediyorum. Kadın ekonomik özgürlüğü elde ettiyse ve sosyal güvencesi varsa hiçbir erkeğe mahkûm değildir. İstanbul Sözleşmesi çok önemli ancak maalesef Türkiye’de iktidar tarafından uygulanmıyor. 2021 yılında Türkiye’de 68 kadın öldürüldü. Bu inanılmaz bir durum. 2020 yılında da 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bizim toplumumuzda boşanan kadınlara bakış açısı doğru değil. Ben boşanan kadınları çok cesur buluyorum. Helal olsun, bir erkeğe mahkûm olmadan yaşamayı seçmişler. O yüzden kadının ayakta durması, çalışması çok önemli. Ancak kadın hayatın her alanında olursa, kendisini ispat ederse erkeklerin de sesi çıkmaz. Kadına şiddet uygulayanların ağır ceza alması lazım. Bu kişilere bir şey olmadığını görenler aynı şiddeti bir başka kadına uyguluyor. Kadına değer vermek gerekiyor. Belediyemizin müdürlerinin, başkan yardımcılarının yarısı kadın. CHP’li meclis üyelerimizin yarısı kadın. Kadına ancak bu şekilde değer verebiliriz. Patronlarınızı bir kez daha kutluyorum. İyi ki böyle insanlar var” diye konuştu.  

 
"Corona virüs bir yılda 12 bin mutasyon geçirdi"
 
Bornova'da kadın emeği pazarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Metrosu'nda kritik adım... Soyer: Muazzam bir başarı hikayesi!
Fahrettin Altay-Narlıdere Kaymakamlık İstasyonu arasında 7,2 kilometrelik ...
"Türk kadınının gücü her şeyi başarmaya yeter"
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan ...
Başkan Soyer'den Meclis’te metro müjdesi: Tünelde ışığı gördük
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2022 yılında açılması hedeflenen ...
 
Foça'da engelleri aşan sistem!
Engelli bireylerin izniyle alınan konum bilgileriyle Foça Belediyesi Engelli ...
Bergama'da sıkı virüs denetimi
Tüm yurtta başlatılan yeni kontrollü normalleşme süreci kapsamında Bergama'da ...
Kemalpaşa'da 'güçlü kadın, güçlü ekonomi' buluşması
Kemalpaşa Belediyesi, kadınlarımızın ülke ekonomisindeki payını artırmak, ...
 
Konak'ta kadın dayanışması için anıt ağaç!
Konak Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Balçova'da kadınlara özel danışma merkezi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Balçova Belediyesi Kadın Danışma ...
Foça'da 8 Mart coşkusu!
Foça Belediyesi, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve ilçedeki kadın platformları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri