POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
18 Ocak 2021 Pazartesi - 11:46

O ilçeyi karıştıran olay: Başkan 'Muhtarlığı boşaltın' dedi, halk direnişe geçti!

İzmir’de belediyeler muhtarlık binalarının daha iyi hizmet vermesi için her geçen gün artan desteklerde bulunurken Torbalı’da çarpıcı bir gelişme yaşandı. Belediye, mülkünde olan Çakırbeyli Mahallesi’ndeki muhtarlık binasını tahliye etme kararı aldı. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bir yer göstermeden tahliye kararı alınamayacağı belirtildi. Mahalle karara karşı direnişe geçerken belediyenin yer için sunduğu cami içindeki taziye evini ve konteynır tekliflerini de reddetti.

O ilçeyi karıştıran olay: Başkan  Muhtarlığı boşaltın  dedi, halk direnişe geçti!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Torbalı Belediye Başkanlığı, İl Özel İdarelerin kapatılmasıyla kendi mülkiyetine geçen Çakırbeyli Mahallesi’ndeki muhtarlık binasını tahliye etmek için harekete geçti.

Özellikle son yıllarda belediyeler, mülkü konumunda olan muhtarlık binalarına çok sayıda malzeme ve yenileme desteği verirken Torbalı’da çarpıcı bir gelişme yaşandı. 

İlk olarak Özbey Mahallesi’ndeki muhtarlık binası için ‘boşaltın’ talimatı verdiği öğrenilen Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un bu kez Çakırbeyli Mahallesi’nde aynı karara imza attığı belirtildi. Belediyeden gelen yazı sonrasında Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı İbrahim Kabaca ve mahalliler tahliyeyi önlemek için adeta direnişe geçti. Bölgeye gelen güvenlik güçleriyle birlikte nöbet tutan mahalle halkının kararın uygulanmaması için mücadelesi sürerken devreye Torbalı Kaymakamlığı girdi. Kaymakamlığın, taraflara davet gönderdiği ve gerçekleşecek toplantıyla sorunu çözüme kavuşturmak istediği belirtildi.

SEBEP SİYASİ GÖRÜŞLERİMİZİN AYRI OLMASIDIR!
Mahalle Muhtarı Kabaca yaptığı açıklamada, “Köy tüzel kişiliğine ait yerimizin belediyeye geçmesinden dolayı, köylünün imece usulü yaptığı yerden bizi atıyor. Anahtarı ve demirbaşları da bırak çık diyor. Sebep siyasi görüşlerimizin ayrı olmasıdır. Başkan bize yazı gönderdi. Biz çıkmıyoruz. Vatandaşımız arkamızda… Cuma gününden beri onlar da jandarmamız da bekliyor. Boşaltmıyoruz. Biz ve Özbey Mahallesi için yapıyor. Onların yeri hazineye ait bir yer. Kaymakamlıkta toplantı yapacağız. Çözüme bence ulaşılmayacak. Onlar çıkmamızda ısrar edecek, biz de çıkmamakta ısrar edeceğiz. Bizi konteynıra bizi geçirmesinin imkanı olmadığını söyleyeceğim” dedi.

KAYMAKAMLIKTA KRİTİK TOPLANTI
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın da konuyla ilgili bilgi verirken, “Kaymakam bey duruma müdahale etti. Belediye başkanı ısrarla buranın tahliyesini istiyor. Bu süreç aslında 1 yıldır var da 3 aydır alevlendi. Kepçe, zabıtalar göndermiş. Haberi alır almaz köye gittik. Köy halkı da meydana indi. Bizim teşkilat arkadaşlarımız da geldi. Sonra belediye başkanı 200-250 tane belediye işçisi gönderdi. Israrla, ‘burayı tahliye edeceksiniz’ dedi ama tabii edemedi. Günün sonunda millet de direndi, biz de destek olduk. Hafta sonu jandarma nöbet tuttu tahliye etmesin diye. Kaymakam hem muhtarı hem belediye başkanını çağırmış. Belediye başkanı gitmiyor herhalde, başkan yardımcısı Ali bey gidiyor. Bir karar verilecek” açıklamasında bulundu.

DİĞER MAHALLELERE DOKUNMAZKEN BURALARI HEDEF SEÇİYOR
Günaydın, “Özbey Mahallesi’ne de yazı gönderdi. Allah’a şükür biz orayı çözdük. Hazine malıydı ama belediyeye tahsisliydi. ‘Çık buradan’ dediğinde biz tahsisi iptal ettik. Hazine olan muhtarlığı kaymakamlığa geçirdik. Şimdi orayla uğraşamıyor. Şimdi Çakırbeyli’ye gözü dikti. Dağtekke’de de konteynırları kaldırdı. Aynı mevzular orada da oldu. Buralar AK Parti’nin birinci olduğu mahalleler. Bu muhtarlar yanımıza gelen insanlar, ben de bu köyleri ziyaret ederim. Bu kararların siyasi olduğunu düşünüyorum. 60 mahallenin neredeyse yüzde 95’inde muhtarlık binaları belediyenin. Bunların hiçbirine dokunmazken o mahalleleri hedef seçme sinirden, harpten dolayıdır. Böyle bir karar aldı” dedi.

TAZİYE EVİNİ VE KONTEYNIRI YER OLARAK GÖSTERİYOR
Günaydın ayrıca, “Bu işlem hukuka aykırıdır. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre yer göstermeden muhtarlık binası tahliye edilemez. Belediye başkanı burada yer göstermiyor. Bir yer gösteriyor ama orası da Diyanet’in mülkü. Cami içindeki bir taziye evini yer gösteriyor. Orası muhtarlık için uygun değil. Biz bu muhtarlığın yer gösterilmeden tahliyesini hukuka aykırı buluyoruz. Yer gösterilmeye de gerek yok. Şu an muhtarlığın mevcut yerinde kalmasını istiyoruz. Köy halkı da bunu istiyor. Biz de haklı mücadelelerinde Çakırbeyli kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız. Konteynıra çıkın da demiş. Oradaki yaşlılarımız da, ‘Çakırbeyli muhtarlığı konteynıra mı layık?’ diyor. Mevcut yere de hiçbir gerekçe göstermiyor. Köy meydanı projesi olur, başka bir şey olur, öyle bir şey de yok. ‘Çıkın’ diyor. Sebep? Yok. Bu, siyasi bir karardır” ifadelerini kullandı. 

 
AK Parti İzmir Kongresi o tarihe kaldı!
 
Göztepe'de Diabate tamam, favori Karaman!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’e cenaze hizmetleri binası
Menderes’te vatandaşların defin işlemlerini yapabilmesi için cenaze hizmetleri ...
Bornova'da örnek dönüşüm: Budanan dal ve yapraklar...
Yol kenarlarında, yeşil alanlarda, park ve bahçelerde bulunan kurumuş ...
Asırlık yapı artık Roman Kültür Merkezi!
Tepecik’te 116 yaşındaki tarihi bir binayı yıkılmaktan kurtararak, Roman ...
 
İzmir 10 Ekim’i unutmayacak: 'Aydınlığa Yürüyüş' anıtı!
Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Ekim Ankara Gar katliamı ve bu katliamda ...
Başkan Soyer İzmir'de mevsim şölenini o şiirle paylaştı!
Byükşehir Belediye Başkanı Soyer, kentin zirvesinde karla mücadele görüntüleri ...
Doğal Yaşam Parkı yeni yüzüyle salgın sonrasına hazır
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı ...
 
Karşıyaka Çarşı’nın yol haritası hazır!
Kentin en önemli marka değerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu ...
Karabağlar'da boş sokaklarda asfalt atağı!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokağa çıkma kısıtlaması ...
Bornova Belediyespor zirveyi zorluyor
Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Bornova Belediyespor erteleme ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri