POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti
CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru
CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
7 Ağustos 2020 Cuma - 19:46

O yangınlar sonrası Başkan Sandal'dan çarpıcı çıkış: Bedenimi çiğnemeleri lazım!

Bayraklı Meclisi'nde gündem Salhane-Turan Yeni Kent Merkezi Uygulama İmar Planında, “Resmi Tesis” alanı olarak belirlenen kullanım alanının Bayraklı Belediyesi hizmet binası olarak değiştirilmesine ilişkin önerge oldu. Öte yandan Başkan Sandal, son günlerde ilçede aynı bölgenin farklı noktalarında çıkan yangınların ardından çarpıcı bir çıkışa imza attı. Sandal, “ Burada zaman içerisinde bu konu unutturularak herhangi bir yer değişikliği yapılması için bedenimi çiğnemeleri lazım" dedi.

O yangınlar sonrası Başkan Sandal dan çarpıcı çıkış: Bedenimi çiğnemeleri lazım!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı olağan ikinci meclis birleşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde, Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleşti. 

Toplantıda belediye bürokratları tarafından; Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alan ve Adalet ile Manavkuyu Mahallelerindeki kentsel dönüşüm alanında taslak çalışmayla ilgili meclis üyelerine sunum yapıldı.

Öte yandan Adalet Mahallesi, 1/1000 ölçekli Salhane-Turan Yeni Kent Merkezi Uygulama İmar Planında, “Resmi Tesis” alanı olarak belirlenen kullanımın Bayraklı Belediyesi hizmet binası olarak değiştirilmesine ilişkin önerge mecliste tartışma konusu oldu.

Belediye hizmetlerine AK Partili Meclis Üyelerinden gelen eleştiriler üzerine Başkan Sandal, personel eksikleri olduğunu ve önümüzdeki süreçte personellerin şartlarının iyileştirmesi adına personel reformuna gideceklerini açıkladı.

YER DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN BEDENİMİ ÇİĞNEMELERİ LAZIM

Oturumun açılış konuşmasını yapan Başkan Serdar Sandal, Bayraklı’da son günlerde aynı bölgenim farklı noktalarında çıkan orman yangınlarına dikkat çekti. Sandal şunları söyledi: “Son günlerde ilçemizde yangınlar çıkıyor. Aynı bölgede farklı alanlarda yangınlar gördük. Görgü tanıkları var. Hatta eski Bakanımız Yaşar Okuyan da bu görgü tanıklarının içinde yer alıyor.  Bu anlamda Bayraklı Belediyesi olarak hukuk birimini devreye soktuk. Suç duyurusunda bulunacağız. Tabi ki buranın farklı bir şekilde değerlendirilmesi mümkün değil ama zaman içerisinde bu konu unutturularak oradaki herhangi bir yer değişikliği yapılması için bedenimi çiğnemeleri lazım. Bu alanlar Bayraklı’nın ciğeridir. Bu anlamda hiçbir yurttaşımızın endişesi olmasın. Bayraklı Belediyesi, belediye meclisi olarak hep birlikte buralara sahip çıkacağız.”

PROJENİN YÜZDE 80’İ BİTTİ

Belediye bürokratlarının ilçedeki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yaptığı sunumun ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Başkan Sandal, “Kentsel dönüşümle ilgili resmi talebimizi bugün büyükşehre ilettik. Bizi memnun eden şeyler; yeşil alandaki artış ve bir diğeri düzenleme sahalarının artmış olması. Bir tek düzenleme sahasından 33 yeni düzenleme sahasına geçilmesi… Burada da öngördüğümüz model kooperatif modeli. Çatı bir kooperatif ve altında 33 tane kooperatifle bu meselenin çözümü ile ilgili adımı atacağız. Önümüzdeki hafta bürokratlarımız ilgili belediyelere gidecekler. Hatta İstanbul’dakine ben de gitmeyi düşünüyorum. Biri Avcılar Belediyesi, biri Yenimahalle Belediyesi. Oralardan aldığımız doneleri eğer çözüme yakın olursa gelir meclisimizle de paylaşırız. Adalet Mahallesi’nde sıkıntılardan biri itfaiye merkeziyle alakalıydı. Bir diğeri vatandaşın kat yüksekliği talebi vardı. Yollar ile ilgili sıkıntılar vardı. Bir de vatandaşın bilgi eksikliği vardı. Buraya kadar verdiğimiz tüm bilgiler aslında son haline gelmiş bilgiler değil. Bununla ilgili arkadaşlarımız son rötuşları yapıyorlar. Bu anlamda piyasadan da destek alacağız projelerle ilgili. Geçmiş süreç içerisinde belediyemiz tarafından yürütülmüş ama sonuçlandırılmamış bu işlerle ilgili piyasalardan da destek alacağız. Eksiklerimiz varsa gidereceğiz. Bugün itibariyle işlemin başladığını söyleyebiliriz. Bir diğer çalışma da 60 hektarlık alanla ilgili. Bölgeyle ilgili doneleri ilgili firmalara vereceğiz, onlardan gelen öneriler çerçevesinde oradaki çalışmalara da bir an önce başlamış olacağız. Projede gelinen noktada işin yüzde 80’i bitti. Yüzde 20’lik kısmı da kısa sürede bitirmek için destek de alacağız. Sona yaklaştık” açıklamasını yaptı.

O ÖNERGE TARTIŞMA YARATTI

Adalet Mahallesi, 1/1000 ölçekli Salhane-Turan Yeni Kent Merkezi Uygulama İmar Planında, “Resmi Tesis” alanı olarak belirlenen kullanımın alanının Bayraklı Belediyesi hizmet binası olarak değiştirilmesine ilişkin önerge mecliste tartışma yarattı.

MEVZUATA AYKIRI

Önergeye ilişkin söz alan AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal, mevzuata aykırı bir işlem yapıldığı takdirde konunun yargıdan dönebileceğini söyledi. Hızal, “Burası belediyenin uhdesinde olan bir alan değil. Resmi tesis alanı. Buranın 35 bin metrekarelik alan olduğunu ifade etmek istiyorum. Bir önceki meclis toplantısında Bayraklı’nın içerisinde kalmasını istemiştiniz. Şu haliyle Bayraklı’nın içerisinde kalıyor. Tam olarak ne yapılması gerektiğini almadık. Plan değişikliği mi revizyon mu yapılıyor? Burası resmi tesis alanı. Burayı resmi tesis alanından çıkarıp belediye hizmet alanı mı yapmak istiyorsunuz? Yeni bir hizmet binası mı yapacağız? Mevcut binadan sıkıldık mı? Mevcut binayı başka bir kuruma mı tahsis edeceğiz? Resmi tesis alanı kalsın ama biz burayı Bayraklı hizmet binası olarak tanımlayalım mı demek istiyorsunuz? Resmi tesis alanını belediye hizmet alanı olarak tanımlamamız mevzuata ters bir durum. Bununla ilgili Hazine Maliyesinden bir görüş alınmamış. Biz mevzuata uygun hareket etmek zorundayız. Bu yapılan değişikliğin siyasi bir hareket olduğunu düşünüyoruz. Bunun komisyonlara gönderilmesini istiyoruz. Burada o kadar afaki bir çalışma yapılmış ki sanki yangından mal kaçırılmış gibi.  Bu yargıdan döner. Bunu göreceksiniz. Mevzuatın birtakım açıkları varmış gibi birtakım düzenlemeler yapılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

BU ALAN BAYRAKLI BELEDİYESİ’NİN MÜLKİYETİ

Hızal’ın konuşmasının ardından açıklama yapan Başkan Sandal da, “Söz konusu alan daha önce de Bayraklı Belediyesi’nin mülkiyetinde olan bir alan. Daha sonra bir uygulamayla resmi tesise çevrilmiş. Biz bugüne kadar kamudan gelen tüm talepleri karşılaşmış durumdayız. Yarın bu alanla da ilgili gereken koşullar sağlandığı takdirde kullanımı konusunda sıkıntı yok. İlçemizde birçok kamu kurum ve kuruluşunun mülkiyeti Bayraklı Belediyesi’nde zaten. Sıkıntı yok” dedi.

PERSONEL REFORMUNA GİDECEĞİZ

AK Partili Meclis Üyelerinin belediye hizmetleri noktasında yaptığı eleştiriler üzerine konuşan Başkan Sandal, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğünde personel eksikliği olduğunu kaydetti. Sandal, “Bizler sizli muhalefet olarak görmüyoruz çalışma arkadaşlarımız olarak da görüyoruz. Eksiklerimiz varsa bildirdiğinizde gerekli tedbirleri alırız. Ama şunu takdir edin park bahçeler temizlik işlerinde personel sıkıntımız var. Buna rağmen arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Yangın yerinde gözlerim doldu, belediyemiz personelinin çabasını görmüş olsaydınız çalışanlarımızın ne kadar vefakar ve cefakar olduklarına şahit olurdunuz. Ben huzurunuzda hepsine teşekkür ediyorum. Hortumlarla ateşin içine daldılar. Evi yanan adamın refleksiyle hareket etti arkadaşlarımız” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki süreçte personel reformuna gideceklerini belirten Başkan Sandal, “İlk adımını belediye şirket arasında başlattık. Yevmiye üzerinden gideceğiz. Gelir düzeyini yükseltebilmeyi amaçlıyoruz.  Ücretlerde ciddi bir uçurum oluyor. Ağırlıklı olarak park bahçeler ve temizlikte emekleriyle sahada olan arkadaşlarımızın çalışma şartlarını iyileştirme düşüncemiz var” dedi. 

 
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'kanalizasyon' salvosu!
 
Karşıyaka'da satışı tartışmalı arazide meclis oturumu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite tercihlerinde İzmir zamanı!
İzmir’in yöneticileri ve iş dünyasının temsilcileri üniversiteyi kazanan ...
İzmirli başkana şaşırtan 'koronavirüs' cezası!
9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Sağlık Emekçileri’nin yaptığı eyleme ...
Çiğli'de büyük LGS gururu
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’ne devam eden lise hazırlık öğrencileri ...
 
Karşıyaka’da ‘Ali Çelenay Parkı’ hizmete açıldı
Karşıyaka Belediyesi, Şemikler Mahallesi’nde yapımını tamamladığı yeni ...
BAYSEM'den YKS'de yüzde 96'lık başarı
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM'de eğitim alarak Yükseköğretim ...
Sayıştay istedi, Büyükşehir muhtarların kartını iptal etti!
Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda muhtarlara verdiği ücretsiz ...
 
İzmir haritası turuncuya bürünüyor!
Turuncu Çember sertifikası ilçelere de yayılıyor. Sertifika almak için ...
Bornova’da atıklar gübreye dönüşecek
Bornova Belediyesi 12 eski köy yerleşimine sahip ilçede, tarıma yönelik ...
Konak’ta tam saha virüs denetimi
İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği Covid-19 konulu ek genelge ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri