POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
29 Temmuz 2022 Cuma - 11:22

Odalardan özelleştirme isyanı, sivil inisiyatif, sendika ve yerel idareye dava çağrısı!

Cumhurbaşkanı kararıyla 18 eğitim kampı ve sosyal tesisin özelleştirme kapsamına alınmasının yankıları sürüyor. Açıklamada Kuşadası ve Seferihisar'daki tesisler için de alınan karara sert tepki gösterilirken, "Meslek Odaları olarak, söz konusu alanların kamusal kullanımda kalması gerektiğini, başlatacağımız hukuki işlemlere karşı başta halkımız olmak üzere ilgili meslek odalarını, sendikaları ve yerel yönetimleri müdahil olmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Odalardan özelleştirme isyanı, sivil inisiyatif, sendika ve yerel idareye dava çağrısı!

GERÇEKİZMİR - Cumhurbaşkanı kararıyla 18 eğitim kampı ve sosyal tesisin özelleştirme kapsamına alınmasının yankıları sürüyor. 

Son olarak Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri'nden bir açıklama geldi.

Açıklamada Kuşadası ve Seferihisar'daki tesisler için de alınan karara sert tepki gösterilirken, "Denize sıfır kamu mülkiyetlerinde yapılan değişikliklerde kamu yararının bulunmadığı, halkın elinde olanın da elinden alındığı yıkıma sessiz kalmayacağız. Meslek Odaları olarak, söz konusu alanların kamusal kullanımda kalması gerektiğini, başlatacağımız hukuki işlemlere karşı başta halkımız olmak üzere ilgili meslek odalarını, sendikaları ve yerel yönetimleri müdahil olmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

264 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 18 eğitim kampı ve sosyal tesis özelleştirme kapsamına alındı. Bu karar ile Ege ve Akdeniz kıyılarında kamu personelleri,  üniversite bileşenleri vb. kesimlerin yararlandığı alanların 31 Aralık 2005`e kadar parsel parsel satılacağı ilan edildi. Peki kimin için? Seferihisar ve Kuşadası`nda plan değişikliği yapılan iki kamu arazisinin konumu, özellikleri bu işlemin kimin için yapıldığını ortaya çıkarıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumuna ait Kuşadası`nda emeklilerle, memur ve işçilerin 4-5 yılda bir gelen sırayla tatil yaptığı, Seferihisar`da üniversite öğrencileri ve akademik personellerinin en temel ihtiyaçlarını karşıladığı mülkiyeti Maliye Hazinesi`ne ait Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci ve Eğitim Dinlenme Tesisleri özelleştiriliyor. Denize sıfır olan 51 dönümlük kamu kampı, üniversite bileşenlerine ait 14 dönümlük üniversite alanı ve dinlenme tesisi olmak üzere toplamda 65 dönümlük kamu arazisi altın tepside sermayeye sunuluyor. Neden mi? Kendilerinin deyimiyle sermayenin mantığına uygun bir şekilde "etkin ve verimli kullanılabilmesi" için "Ticaret Turizm Alanı", "Günübirlik Tesis Alanı" kullanımlarına çevrilmiştir.  

Vatandaşlarımızın uygun imkânlarla yararlanabildiği bir tesis iken özelleştirme sonrasında sadece parası olanın tatil yapabileceği bir kullanıma çevrilmesi kamu yararı açısından kabul edilmesi mümkün değildir. Kamu yararının hiçe sayıldığı, mevcuttaki kullanımına eşdeğer öneri bir alan sunulmayarak kamu mülkiyetlerine yönelik onaylanan imar planı değişiklikleri aracılığıyla kentin omurgasını oluşturan kamusal alanların yok edilmesi geri dönülmesi mümkün olmayan zararlara neden olacaktır.

Denize sıfır kamu mülkiyetlerinde yapılan değişikliklerde kamu yararının bulunmadığı, halkın elinde olanın da elinden alındığı yıkıma sessiz kalmayacağız. Meslek Odaları olarak, söz konusu alanların kamusal kullanımda kalması gerektiğini, başlatacağımız hukuki işlemlere karşı başta halkımız olmak üzere ilgili meslek odalarını, sendikaları ve yerel yönetimleri müdahil olmaya davet ediyoruz.

 
Öğrencilerden hayvanat bahçesi ziyareti
 
İzmir'deki üste nefes kesen bröve mücadelesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursa'daki çöp evden bir dram daha çıktı!
Bursa'da kız kardeşi Yasemin Acar'ın oğlu Muhammet A.'yı kaçırıp çöp eve ...
İzmir'de korkunç kaza, korkunç son!
Tire ilçesinde devrilen motosikletteki Nurcan Metiner (56) hayatını kaybetti, ...
Koca paylaştı: Eczanelere ilişkin yeni kararlar
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye Eczacılar Birliği heyetiyle yapılan toplantıda ...
 
27 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak
Sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı ...
3 ili bağlayan otoyol ulaşıma kapandı
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) atık su arıtma tesisindeki setlerin ...
Usta sanatçı İlhan İrem yaşamını yitirdi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, usta sanatçı İlhan İrem'in yaşamını yitirdiğini duyurdu.
 
İzmir'e ateş düştü: Oğluna sürpriz yapacaktı, şehit haberi geldi
Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından açılan ...
İzmir'de 116 kaçak göçmen yakalandı
Foça, Çeşme ve Dikili'de Yunanistan'dan Türk kara sularına geri itilen ...
Kılıçdaroğlu Ağrı'da konuştu: Sizden bir tek şey istiyorum...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sizden bir tek şey istiyorum sandığa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri