POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
9 Aralık 2021 Perşembe - 15:40

Ödemiş'te aralıksız 'hasta nakil' ve 'evde sağlık' mesaisi

Ödemiş Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarıyla birlikte hasta nakil ve evde sağlık hizmetlerine de aralıksız şekilde devam ediyor. Son 2 yılda toplam 2241 kez hasta nakli yapılırken 1310 kez “evde sağlık” hizmeti verildi. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Biz büyük bir aileyiz’ anlayışının bir parçası olarak zor zamanlarda da hemşehrilerimizin yanındayız” dedi. 

Ödemiş te aralıksız  hasta nakil  ve  evde sağlık  mesaisi

“Önce sağlık” anlayışıyla her şartta Ödemişlilerin yanında olan Ödemiş Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleriyle “Evde sağlık” ve “Hasta Nakil” hizmetlerini sürdürüyor.  

Zor zamanlarında Ödemişlileri yalnız bırakmayan Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ödemiş’ten İzmir başta olmak üzere çevre illere hasta nakil hizmeti veriyor.  

Ayrıca oturabilir durumdaki ihtiyaç sahibi hastaların refakatçileriyle birlikte ücretsiz yararlandığı ring seferleri de devam ediyor. Hafta içi her gün randevu saatlerine göre hastalar evlerinden alınıp İzmir dönüşü evlerine bırakılıyor. 

2027 KEZ HASTA NAKİL SEFERİ DÜZENLENDİ 

2020 yılı başından bu yana 1570’i Ödemiş dışı, 657’si Ödemiş içi, 14’ü il dışı olmak üzere 2241 hasta nakil işlemi gerçekleştirildi.  

Koronavirüs salgınının yurdumuzda görüldüğü dönemde ara verilen “Evde sağlık” hizmetleri kontrollü normalleşme süreciyle birlikte gerekli tüm tedbirler alınarak yeniden başlatıldı. Kent merkezinde ve kırsal mahallelerde 2020 yılı başından bu yana Ödemiş Belediyesi’nin “Evde sağlık” hizmetleri kapsamında yapılan uygulama sayısı 1310’a ulaştı.  Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan kişi sayısı aynı dönemde 236 olarak belirlendi. 

Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, bir yandan Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarını da dezenfeksiyon işlemleriyle sürdürüyor. Aile sağlığı merkezleri ve sağlık evleri ile okullar ve kentteki genel kullanım alanlarının yanı sıra vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşların yaşadığı binaların ortak kullanım alanlarını da dezenfekte ediliyor. 

GEZİCİ SAĞLIK ÜNİTESİ YOLA ÇIKIYOR! 

İki hasta nakil aracı, bir pansuman aracı ve bir ring aracıyla hizmet veren Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yeni bir hizmet aracıyla da kırsal mahallelerde bilgilendirme faaliyetlerine devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ödemiş Belediyesi’ne armağan edilen bir midibüs “Gezici sağlık ünitesi” olarak hizmet verecek. 

Gezici sağlık ünitesi olarak yeniden düzenlenen bu yeni araçta genel sağlık bilgilendirmelerinin yanı sıra ücretsiz psikolojik danışmanlık desteği verilecek. Sağlık yönüyle ihtiyacı bulunan kişilerin tespiti ve ilgili sağlık kurumlarına yönlendirilmeleri sağlanacak. Ayrıca yaşlı ve bakıma ihtiyacı bulunan kişilerin de huzurevi, sosyal hizmetler ve bakımevlerine yönlendirmesi yapılacak. 

BAŞKAN ERİŞ: “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ” 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Biz büyük bir aileyiz anlayışının bir parçası olarak zor zamanlarda da hemşehrilerimizin yanındayız. Pandemi mücadelesinin yanı sıra Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz hasta nakil ve evde sağlık hizmetleriyle hemşehrilerimize zor zamanlarında destek veriyor. 

‘Önce sağlık’ diyerek hizmetlerimize bir yenisini ekledik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in ilçemize hediye ettiği midibüsü ‘Gezici Sağlık Ünitesi’ şeklinde düzenledik. Kırsal mahallelerimizde Gezici Sağlık Ünitemizle hem sağlık bilgilendirmeleri, hem de psikolojik destek anlamında kadınlarımızı ve çocuklarımızı kapsayacak şekilde periyodik çalışmalarımız olacak.  

Hayatın her alanında hemşehrilerimizin yanında olan çalışma arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” dedi. 

 
İzmir esnafına Libya gemisi dopingi!
 
Bakanlık'tan '5 dakikada muayene' genelgesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
29 Ekim Kadınları'ndan İduğ'a teşekkür
29 Ekim Kadınları Derneği Bornova Şube Başkanı Pınar Ataş ve dernek üyeleri ...
İstinat duvarı paniğinde son durum: Başkan olay yerinde yol haritasını açıkladı!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde istinat duvarının çökmesi sonucu tahliye ...
Bayındır'ın gururu oldu: Olimpiyatlara hazırlanıyor!
Bayındır Fatih İlkokulu 3/C sınıfı öğrencilerinden Mustafa Alper Bahçacı ...
 
Çiğli’de 'İnsan Hakları Kenti' paneli
Çiğli Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında "İnsan ...
Sandal: 2022'nin Bayraklı'nın yılı olacak
Katılımcı demokrasinin yaygınlaşması için yapılması gerekenler, insan ...
Buca en prestijli çevre yönetimi ödülüne talip
İzmir ve Türkiye’yi uluslararası pek çok platformda temsil eden Buca Belediyesi, ...
 
Karşıyaka’da 'gönüllüler günü' söyleşisi
Karşıyaka Belediyesi 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında bir söyleşi gerçekleştirdi.
Dünyanın en büyük mimarlık yarışmasından Konak’a dört ödül
Konak Belediyesi, dünyanın en büyük, mimarlık proje yarışması olan “The ...
Mürselpaşa Bulvarı’na alt geçit geliyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, seçimden önce gündeme getirdiği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri