POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
26 Ocak 2022 Çarşamba - 15:49

Ödemiş'te karla aralıksız mücadele!

Ödemiş Belediyesi yolları açık tutmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na dek kış mücadelesini sürdürüyor. Tuzlama çalışmaları da aralıksız sürerken yaylalardaki sevimli dostlar da unutulmuyor. 

Ödemiş te karla aralıksız mücadele!

Tüm yurdu etkisi altına alan karakış Ödemiş’in yüksek kesimlerinde kar yağışıyla kendisini gösteriyor. Ödemiş Belediyesi yolları açık tutmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na dek kış mücadelesini sürdürüyor. Tuzlama çalışmaları da aralıksız sürerken yaylalardaki sevimli dostlar da unutulmuyor. 

Sıcaklığın gündüz saatlerinde dahi tek haneli derecelerde seyrettiği Ödemiş ve çevresinde dağlar kar yağışından nasibini aldı. Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilememesi için ekipler seferber oldu.  

Kar yağışından yoğun şekilde etkilenen Gölcük Yaylası, Boğaz Mevkii, Subatan Yaylası, Artıcak, Çobanlar, Bozdağ, Ovacık, Tekke, Hacıhasan, Kemer, Yılanlı, Çamyayla, Horzum, Kızılca, Kerpiçlik, Bıçakçı Ovacık Yaylası ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerin çevrelerindeki yollarda Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kar küreme ve tuzlama çalışmaları günlerdir devam ediyor. Buzlanma tehdidine karşı kritik noktalara tuz takviyesi de gerçekleştiren Ödemiş Belediyesi, Gölcük, Bozdağ, Bademli, Köseler ve Küçükören mahallelerinde ihtiyaç anında kullanılmak üzere tuz depoladı. 

Gece saatlerinde de devam eden kar küreme ve tuzlama çalışmaları sırasında ekipler, yolda kalan vatandaşların da yardımına koşuyor. Zaman zaman kara saplanan araçlar, Ödemiş Belediyesi’nin kış mücadelesindeki araçları tarafından kurtarılıyor. Karakış koşulları nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlar, 02325449097 telefondan ve resmi sosyal medya hesapları üzerinden Ödemiş Belediyesi’ne yardım çağrılarını ulaştırabiliyor. 

KEDİ VE KÖPEKLER İÇİN MAMA TAKVİYESİ 

Kesintisiz ulaşım için büyük bir gayretle sürdürülen çalışmaların yanı sıra yaz aylarında nüfusun yoğun olduğu kış aylarında ise sessizliğe bürünen yaylalardaki sevimli dostlar da unutulmuyor. Belediye ekipleri tarafından Gölcük ve Bozdağ’daki beslenme odaklarına ve belirli noktalara mama takviyesi yapılıyor.  

“MANİSA SINIRINDAN AYDIN SINIRINA KADAR GENİŞ BİR COĞRAFYA” 

Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na dek zorlu bir mücadele verildiğini hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Son yılların kar bakımından en yoğun kışını yaşıyoruz. Yerdeki kar erimeden her gece kar etkili oluyor. Bölgemizin hasret olduğu bu bereketin hayatı olumsuz etkilememesi için İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yoğun bir çabanın içerisindeyiz. Kar temizliğinin yanı sıra buzlanma tehlikesine karşı sürekli olarak sahada tuzlama faaliyetlerimiz devam ediyor. Manisa sınırından Aydın sınırına kadar geniş bir coğrafyada aynı anda birkaç farklı güzergahta iş makinelerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin sahadalar. 

Darda kalan, zorda olan her canlının yardımına koşan belediyemiz yaylalarda bir anlamda sahipsiz kalan can dostlarımıza da periyodik şekilde mama takviyesi yapıyor.  

Her saniyesi özveriyle dolu bir mücadele yürütülüyor. Gece-gündüz zorlu koşullarda hepimiz için sahada olan ekiplerimize teşekkür ediyor, kazasız-belasız görevler diliyorum. Kartpostallık görüntülerin güzelliğinin yanında beraberinde getirdiği riskler de mevcut.  

“SÜRÜCÜLERİMİZ ÇOK DİKKATLİ OLSUNLAR” 

Dağ yollarını kullanacak sürücülerimiz çok dikkatli olmak zorundalar. Kış lastiği kullanımına ve araçta zincir bulundurma zorunluluğuna lütfen dikkat etsinler. Trafikle ilgili uyarıları, işaret ve işaretçileri takip ederlerse sıkıntıların en aza ineceğini düşünüyorum. Bu konuda da İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerek İlçe Jandarma Komutanlığımızla, gerek Karayolları Şefliğimizle sürekli irtibat halindeyiz. Hava tahmin raporlarını da yakından takip ederek ihtiyaç olan her noktada hemşehrilerimizin yanındayız” dedi.

 
Trendyol yönetimi zam oranını artırdı!
 
AK Partili Çelik'ten İBB'ye kar tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gediz’i yaşatacak projeye dijital destek
Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve İzmir Ekolojik ...
Çeşme’de ikinci Masal Evi kapılarını açıyor!
Göreve geldiği günden bu yana verdiği sözleri tek tek gerçekleştiren Çeşme ...
İzmir'e Flamingo Doğa Parkı geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim kampanyasında söz ...
 
Bayraklı'da büyük 'plan' zirvesi... Sandal: Müteahhitin değil halkın başkanıyım!
Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektarlık alanda imar planlarını ...
Güçlü filo, tertemiz Gaziemir!
İlçenin 16 mahallesinde kendi araçlarıyla temizlik işlerini yürüten Gaziemir ...
Karaburun'da oltalar yarışacak!
Karaburun Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 12’nci Levrek ...
 
DSİ'den o ilçeye müjde: Tarlalara bereket yağacak!
İzmir Karaburun’a yılda 1 milyon 980 bin m3 içme ve kullanma suyu temin ...
Bucalı kadınlara wushu kursu!
Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı kadının her alanda güçlendirilmesi ...
Karayalçın’dan Bornova’ya övgü: Örnek alınmalı!
CHP Bornova İlçe örgütü ve Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri