POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
5 Ekim 2018 Cuma - 09:30

Oğlu için donör oldu, bir lösemi hastasının hayatını kurtardı

İzmir'de, astsubay Mustafa Boztaş (36), 4 yıl önce lösemi hastası olan oğlu için Kızılay'a kan vererek donör oldu. Kök hücre örnekleri başka bir hasta ile uyuşunca, iki yıl önce, oğlunun doğum günü olan 28 Temmuz'da Boztaş'tan alınan ilik bu hastaya nakledildi. Oğlunun tedavisi süren Boztaş'a, Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi tarafından, sergilediği örnek davranış sebebiyle onur plaketi verildi.

Oğlu için donör oldu, bir lösemi hastasının hayatını kurtardı

Karşıyaka ilçeside yaşayan Astsubay Mustafa Boztaş 4 yıl önce, oğlu Ege Boztaş'a (7) lösemi teşhisi konulmasının ardından, Kızılay'a kan vererek kendi evladı için donör olmak istedi. Aradan geçen zamanda oğlunun tedavisinde ilik nakline ihtiyaç duyulmazken, Boztaş'ın doku grupları başka bir hastaya uyum gösterdi. Telefonla aranıp, bu durumla ilgili bilgi verilen Boztaş "Koşa koşa gelirim" diyerek, bağışta bulundu. İlik nakli, oğlu Ege Boztaş'ın doğum tarihi olan 28 Temmuz günü gerçekleştirildi. 28 Temmuz tarihi, yeniden hayat bulan lösemi hastası için de ikinci bir doğum günü oldu. Sergilediği örnek davranış sebebiyle Mustafa Boztaş'a Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi tarafından onur plaketi verildi.

'KOŞA KOŞA GELİRİM'
4 yıl önce, o dönemde 3 yaşında olan oğlu Ege Boztaş'ın lösemi hastası olduğunu öğrendiğini anlatan Boztaş, "Çocuğun kurtulması için çok büyük bir mücadele verdik. 6 ay boyunca hiç yürüyemedi, 2 ay boyunca hastanede yattı. Anne babası olarak bizler, Kızılay'a kan bağışında bulunduk. Belki bizim de örneklerimiz tutar, ileride ilik nakli olması gerekir, şimdiden kanlarımızı verelim dedik. Çocuğumuzun tedavisi çok güzel gidiyor. Kemoterapi gördü, ilaç tedavisi sürüyor. Kanseri yendik dememize çok az kaldı. Yaklaşık 1,5 yıl önce Kızılay'dan bize bir telefon geldi. 'Bir bağışta bulunmuşsunuz ve donör olmak istediğinizi söylemişsiniz. Sizden alınan kan bir hastaya uyum sağladı, bağışçı olmak ister misiniz' diye sordular. Koşa koşa gelirim dedim. Bütün işlemler ve süreç bana anlatıldı. Hasta için çok sıkıntılı olduğunu, işlemin herhangi bir aşamasında vazgeçersem hasta için çok büyük riskler taşıdığını belirttiler. Donör olarak birtakım işlemlerden geçtim. Tüm şartlar yerine geldiğinde, sürece başlandı" dedi.

EGE'NİN DOĞUM GÜNÜNDE NAKİL İŞLEMİ YAPILDI

"Bizler eşimiz dostumuzun başına böyle bir şey gelmeden farkına varamıyoruz" diyen Boztaş, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Aslında yapılan işlem bizim için çok basit. 1 hafta boyunca Sağlık Bakanlığı beni evimden işime veya işimden alıp evime bıraktı ve 1 hafta boyunca bana aşı yapıldı. Bu yapılan aşı, kök hücreleri canlandıran bir aşı. Beni daha güçlü kıldı. Benim kanserden kurtulan oğlum 28 Temmuz doğumlu ve ben 28 Temmuz 2016'da kök hücrelerimi bağışladım. Nakil bu tarihte yapıldı. Bu tarih, yeniden hayat bulan bu kişinin de doğum günü olmuş oldu. Kan vermek kadar kolay olan bir yöntemle benden kök hücrelerimi aldılar ve hastaya naklettiler. Türkiye'de her yıl ortalama 1500 çocuk lösemiye yakalanıyor. Bu kök hücre, kanser ve kan hastalığının birçok türünde vücudun kendini yenilemesi için kullanılıyor. Kızılay'a kan bağışı yaparken 1 tüp fazla kan vererek kök hücre bağışçısı olabilirsiniz. Belki bazı çocukların annelerine, babalarına kavuşmasını, bazı anne babaların da çocuklarına kavuşmasını sağlayacaksınız." (DHA)

 
Minik yüreklerden büyük mesajlar!
 
Başkan Soylu'dan öğrencilere hediye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalp nakliyle hayata tutundu
İzmir'de yaşayan ve 3 yıldır kalp yetmezliğiyle mücadele eden Murat Atik ...
Ege Tıp'tan örnek olacak model
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinin geliştirdiği 'Öğrenci ...
Dolar kuru diyabet hastası çocukları da vurdu!
Döviz kurundaki artış nedeniyle diyabet hastası çocukların tedavisi için ...
 
Uzmanlar uyardı: Evinize bile sokmayın!
Trans yağların insan hayatını olumsuz etkileyen birçok hastalığa yol açtığını ...
Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu
Bu yılın ilk Nobel Ödülü'nü kazanan isimler açıklandı, James Allison ve ...
Mesleğine aşık doktoru felç de durduramadı!
Ameliyat sırasında felç geçiren ve vücudunun sol kısmını kullanamayan ...
 
Kızılay açıkladı: İzmir'de kaç bin bağışçıya ihtiyaç var?
Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, "İzmir ‘de yılda 1 kez bağış yapacak ...
ABD'de korkunç grip bilançosu!
ABD'de geçen kış 80 bin kişinin gripten yaşamını yitirdiği bildirildi.
TBMM mide küçültme ameliyatlarına el attı!
Mide küçültme ameliyatlarında ölümlerin artması TBMM’yi harekete geçirdi. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri