POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
2 Aralık 2021 Perşembe - 10:46

Omicron varyantı dünyada baskın hale geliyor!

Güney Afrika’daki sağlık yetkilileri, Omicron varyantının ülkedeki Covid-19 vakalarında "endişe verici" bir artışa neden olduğunu ve vaka sayılarının bir hafta içinde 8'e katlandığını açıkladı. Bazı ülkelerde de benzer bir durum yaşanırken, uzmanlar ABD de dahil olmak üzere 20’yi aşkın ülkede yeni varyantın, ilk vakalarını tespit etmesiyle dünyada hızla baskın tür haline geldiğini söyledi. Bununla birlikte DSÖ, varyantın bulaşılığına ilişkin verilerin birkaç gün içinde gelmesinin beklediğini duy

Omicron varyantı dünyada baskın hale geliyor!

Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nden (NICD) Dr. Michelle Groome, son iki hafta içindeki  enfeksiyonlarda, "hızlı bir artış" olduğunu söyledi. 

Güney Afrika, dün 8 bin 561 vaka kaydetti. Bir hafta önce ise günlük vaka sayısı bin 275’ti. Groome, "Artış oranı endişe verici" dedi.

NICD, tüm virüs genomlarının yüzde 74'ünün, ilk olarak 8 Kasım'da Güney Afrika'nın en kalabalık eyaleti olan Gauteng'de alınan bir örnekte bulunan yeni varyanttan olduğunu söyledi.

DSÖ: VERİLER BİRKAÇ GÜN İÇİNDE MEVCUT OLACAK
Bununla birlikte,  dünya çapındaki uzmanlar,  Omicron varyantının ne kadar bulaşıcı olduğu konusundaki sorulara cevap ararken, aşıların sağladığı koruma seviyesini belirlemek için acele ediyorlar.  Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) epidemiyoloğu Maria van Kerkhove, Omicron'un ne kadar bulaşıcı olduğuna ilişkin verilerin "birkaç gün içinde" hazır olacağını söyledi.

AŞILAR CİDDİ HASTALIĞA KARŞI KORUMA SAĞLIYOR
NICD, erken verilerin Omicron'un bir miktar bağışıklıktan kaçabildiğini gösterdiğini, ancak mevcut aşıların hala ciddi hastalık ve ölüme karşı koruma sağlaması gerektiğini belirtti. 

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin de Pfizer ile ortaklaşa yaptığı aşının, Omicron'dan kaynaklanan ciddi hastalıklara karşı güçlü koruma sağlama olasılığının yüksek olduğunu aktardı.

Diğer taraftan, hükümetler daha kapsamlı bir resmin ortaya çıkmasını beklerken, Türkiye de dahil olmak üzere birçoğu virüsün yayılmasını durdurmak umuduyla sınır kısıtlamalarını sıkılaştırmaya devam etti.

Güney Kore, ilk beş Omicron vakasını tespit ettiğinden daha fazla seyahat kısıtlaması getirdi ve ülkede yeni varyantın devam eden Covid dalgalanmasını nasıl etkileyebileceği konusunda korkular arttı.

GÜNEY KORE'DE SON 24 SAATTE 5 BİNİ AŞKIN VAKA
Yetişkinlerin yaklaşık yüzde 92'sini tamamen aşılamış olan Güney Kore, son 24 saatte 5 bin 262 vaka bildirdi. Omicron'un varlığı, zaten gergin olan hastane sistemi üzerindeki baskı konusunda yeni endişeleri körükledi.

VON DER LEYEN: EN KÖTÜSÜNE HAZIRLANIN, EN İYİSİNİ UMUT EDİN
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise AB ülkelerinde ortaya çıkan omicron vakalarına ilişkin  düzenlediği basın toplantısında, "En kötüsüne hazırlanın, en iyisini umut edin" dedi.

İngiltere ve ABD, yeni varyanta yanıt olarak destek programlarını genişletirken, Avustralya da programını gözden geçireceğini açıkladı. ABD'nin önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı Anthony Fauci, tam aşılı yetişkinlerin kendilerine mümkün olan en iyi korumayı sağlamaları için güçlendirici doz aşıyı yapmaları gerektiğini vurguladı.

DSÖ'DEN KÜRESEL AŞI EŞİTSİZLİĞİNE VURGU
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), aşılanmamış büyük popülasyonlarda serbestçe dolaşmasına izin verildiği sürece corona virüsün yeni varyantlar üretmeye devam edeceğini birçok kez açıkladı.

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Küresel olarak, düşük aşılama ve çok düşük bir test oranına sahibiz. Bu durum, varyantların çoğalması için çok uygun bir ortam hazırlıyor. Corona virüsün yayılmasını önlemek ve hayat kurtarmak için zaten sahip olduğumuz araçları kullanmamız gerekiyor” diye konuştu. (NTV)

Etiketler:
 
CHP İzmir’de peş peşe iki eskiler masası!
 
Buca'daki tartışmalı planlara yargı freni!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski ABD Başkanı Trump'tan yeniden adaylık sinyali!
Eski ABD Başkanı Trump yeniden aday olacağı mesajını verdi. Trump, "Ülkeyi ...
Covid-19 yardımlarıyla Lamborghini satın aldı!
ABD’nin Teksas eyaletinde, sahte belgeler düzenleyerek elde ettiği yeni ...
ABD'de lisede silahlı saldırı: 3 ölü, 6 yaralı
ABD'nin Michigan eyaletinde bir lisede düzenlenen silahlı saldırıda 3 ...
 
Twitter CEO'su Jack Dorsey istifa etti
Twitter CEO'su Jack Dorsey, resmi hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.
En tehlikeli körfezde korsan saldırısı: 4 ölü!
Nijerya açıklarında korsanların bir petrol gemisine düzenlediği saldırıda ...
ABD’de 43 yıl sonra gelen 'pardon'!
ABD'nin Missouri eyaletinde, cinayet işlemekten suçlu bulunarak 43 yıl ...
 
Peru'nun kuzeyinde 7,3 büyüklüğünde deprem
Güney Amerika ülkesi Peru'nun kuzeyinde 7,3'lük bir deprem meydana geldi.
Azerbaycan ve Ermenistan sınırları yeniden belirlenecek
Ermenistan ve Azerbaycan liderleri, Soçi'de Putin ile bir araya geldi. ...
Erdoğan Türkmenistan'da... İki ülke arasında imzalar atıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aşkabat’ta Devlet Başkanı Gurbanguli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri