POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 18:35

Organik ve zeytin sektörü İzmir'de buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 26 – 29 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile organik sektörünün Türkiye’deki tek ihtisas fuarı olan 11. Ekoloji İzmir Fuarı devam ediyor.

Organik ve zeytin sektörü İzmir de buluştu

Üretici, ithalatçı, distribütör, şef, gıda sektörü profesyonelleri, şişe ve ambalaj üreticileri, makina üreticileri, zincir süpermarket alım heyetleri, zincir otel satın almacıları ve tüm sektörel ziyaretçilerin bir araya geldiği Olivtech Fuarı, fuarizmir C holünde; organik sertifikalı ürünlerin ve sektörün tüm paydaşlarının yer aldığı Ekoloji İzmir, fuarizmir B holünde gerçekleşiyor. Fuarlar kapsamında birçok ünlü ismin katıldığı söyleşiler ve yemek şovları devam ederken; zeytinyağı tadım alanı, Eko Pazar ve Türkiye ve Akdeniz’den katılacak küçük üreticileri dünya ile buluşturarak ülkenin ve İzmir’in marka değerini artıracak Terra Madre Anadolu fuarının tanıtım standı dikkat çekiyor.

Ekoloji İzmir Fuarı ile eş zamanlı 27 – 28 - 29 Mayıs tarihlerinde B ve C seminer salonlarında “4. Akdeniz İklimlerinde Organik Tarım”  uluslararası konferansı hibrit olarak düzenleniyor. Konferansta uzmanlar, üreticiler, akademisyenler ve sektörün diğer temsilcileri bir araya gelerek sektörün sorunlarını ele alarak geleceğine ışık tutuyor.  Almanya, Azerbaycan, Belçika, Danimarka, Fas, Hırvatistan, Hindistan, İran, İspanya, İtalya, İngiltere, Kırgızistan ve Yunanistan’dan alanında uzman kişilerin katıldığı konferansta, 16 oturum, 112 konuşmacı yer alıyor.

Ödüller sahiplerini buldu

10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nda düzenlenen “IOC - UZZK Türkiye 2022 Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması Ödül Töreni”nde ödüller sahiplerini buldu.  Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) himayelerinde, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından düzenlenen yarışma; kamu, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve özel sektör iş birliği ile ülkemizde kalite alt yapısının geliştirilmesi, kalite algısının yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi için yarışmaya katılan en iyi duyusal özelliklere sahip natürel sızma zeytinyağlarını belirlemek amacıyla organize ediliyor. 

IOC-UZZK Türkiye Kalite Ödülü Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışmasını kazananlarına ödülleri bir sertifika ve her bir kategori için altın, gümüş ve bronz madalya şeklinde takdim edildi.   Her kategoride, üç yarışmacı da mansiyon sertifikası aldı.

Hafif meyvemsi, orta meyvemsi yoğun meyvemsi kategorilere göre ödüllerin verildiği yarışmada; altın madalya alanlar; yoğun meyvemsilik kategorisinde Ticaret Ve Sanayi Kontuvarı T.A.Ş.’den Kristal Yağları,   orta meyvemsilik kategorisinde  Gizem Yağ San. Tic. Ltd. Şti.’den Gizem Olive Oil, hafif meyvemsilik kategorisinde Yeşilbaşak Olea Zeytin Ve Zeytinyağı Tar. Gıda’dan,  Yeşilbaşak Olea, olgun meyvemsilik kategorisinde ise, Ahmet Çakıroğlu Eka Zeytinyağı Ve Gıda İml. Tic.’den  Pirgion oldu.

Gümüş madalya alanlar; yoğun meyvemsilik kategorisinde Gülcü Yağ San. Tic. Koll. Şti.’den Gülcü, orta meyvemsilik kategorisinde Novavera Gıda Ve Tarım San. Tic. A.Ş.’den Nova Vera,  hafif meyvemsilik kategorisinde,  Zeytinseli Zeytincilik Hay. Gıda Tarım’dan. Zeytinseli, olgun meyvemsilik  kategorisinde   ise Meray Zeytincilik Tarım Gıda’dan Oleamea oldu.

Bronz madalya alanlar; yoğun meyvemsilik   kategorisinde, Garanti Zeytin Zeytinyağı San. Tic. Ltd. Şti.’den Revnak, orta meyvemsilik kategorisinde Oktav Tarım Ürün. İnş San. Ve Tic.’den Avilo,  hafif meyvemsilik kategorisinde  Pulathaneliler Gıda Pazarlama’dan Ashaf, oldu.

Mansiyon ödülü alanlar; yoğun meyvemsilik kategorisinde, Kağacık Kontinü Zeytinyağı Fabrikası’ndan Maze ve orta meyvemsilik kategorisinde ise,  İbrahim Mustafa Cömert’ten Cmrt Iv Kuşak oldu.

Oil Bar’da tadım

Geçtiğimiz fuarda büyük ilgi gören “Oil Bar” bu yıl da Olivtech Fuarı kapsamında hizmet veriyor. Fuara katılan firmaların zeytinyağlarının yer aldığı tadım alanında; ziyaretçiler Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin anlatımı ile farklı sıkım teknikleriyle elde edilen zeytinyağları deneyimliyor.

Sağlıklı Pazar

Düzenli olarak denetimlerin ve periyodik olarak gerekli analizlerin yapıldığı organik ürünlerden oluşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eko Pazarı, fuar ziyaretçilerin uğrak yeri oldu. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında kurulan alanda, tamamen organik ürünlerden oluşan gıdadan kozmetiğe kadar birçok ürün yer alıyor. Eko Pazarı, hem organik üretim yapan üreticilere ürünlerini tüketiciye sunma hem de ziyaretçilere satın alma imkanı sağlıyor. Fuarlar Cumartesi (bugün) ve Pazar günü halka açık olurken, girişler ücretsiz olacak. Olivtech ve Ekoloji İzmir, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 
Çocuk parkının yıkılmasına mahalleliden tepki
 
Vaka sayısı bugün de binin altında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kripto parada yeni vurgun iddiası!
Binlerce vatandaşı mağdur eden Thodex ve Vebitcoin'den sonra Türkiye'de ...
Sigara ve alkollü içeceklerde ÖTV oranı arttı
Alkollü içeceklerde ve sigarada özel tüketim vergisi oranı artırıldı. ...
Merkez'in faiz kararına doların tepkisi
Dolar - euro kaç TL? 26 Mayıs 2022 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası ...
 
Ve Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. TCMB Başkanı Şahap ...
Küçük esnafa vergi istisnası: Detaylar belli oldu
Kazançları basit usulde tespit edilen yaklaşık 840 bin küçük esnafın da ...
Cep telefonu ve bilgisayarda bandrol ücreti artışı!
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile TRT bandrol ücret oranları yeniden ...
 
Benzin ve motorine bir zam daha kapıda!
Cuma gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,43 TL, motorin grubunda ...
Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?
Merkez Bankası PPK toplantısı faiz kararı, piyasalar tarafından merakla ...
İzmir'in bir lezzeti daha tescillendi!
Destek Patent Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Zemin, bir süre önce coğrafi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri