POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
11 Haziran 2019 Salı - 13:11

Ortak tatbikat: TSK ve KKTC'den gövde gösterisi

Doğalgaz arama gerginliğinin merkezi haline gelen Doğu Akdeniz'de Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ortak askeri tatbikat başlattı. Kara ve deniz safhalarından oluşan tatbikatta, iki ülke gemileri uluslararası sularda eğitim yapacak.

Ortak tatbikat: TSK ve KKTC den gövde gösterisi

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı-2019'un ilk aşaması karada gerçekleştiriliyor.

Ekiplerce bir yolcu uçağı kazası sonrası arama kurtarma çalışmaları icra ediliyor. Tatbikatın ikinci ve en kritik safası ise Akdeniz'in uluslararası sularında gerçekleştirilecek. KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, "KKTC, ana vatanı Türkiye Cumhuriyeti unsurları ile kara suları veya uluslararası sularda her yerde her zaman arama kurtarma harekatı icra etmeye hazırdır" dedi.

Tatbikatla, Türkiye’nin bölgedeki hak ve menfaatlerinin korunmasında göreve her an hazır olunduğuna vurgu yapılması hedefleniyor. Tatbikat perşembe gününe kadar devam edecek.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2019 Arama Kurtarma Tatbikatı öncesinde KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığında basın brifingi verildi.

Brifingi veren Tuğgeneral Algan, konuşmasına, Şehit Teğmen Caner Gönyeli'nin bu yıl hayatını kaybeden annesi Kezban Gönyeli'ye Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Arama kurtarma faaliyetlerinin zamana karşı yarış niteliği taşıdığını vurgulayan Algan, bunun için yakın koordinasyon ve iş birliği halinde 24 saat esasıyla görev yapacak profesyonelce yetişen personele ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Algan, KKTC'nin hava sahası ve kara sularında arama kurtarma yetkisinin KKTC'nin, en batıda Erenköy, Güzelyurt, doğuda Gazimağusa ve kuzeyi de dahil olmak üzere uluslararası sularda ve hava sahasında ise Türkiye'nin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

KKTC tarafından Ercan Bölgesel Arama Kurtarma Merkezi'nin, 26 Mart 2003'te faaliyete geçirildiğini hatırlatan Algan, 26 Mart 2003'ten bugüne kadar Gazimağusa bölgesinde 32, Girne bölgesinde 48, Erenköy bölgesinde 6 ve uluslararası sularda 4 olmak üzere 90 arama kurtarma görevi icra edildiğini anımsattı.

Tevfik Algan, tatbikatın, arama kurtarma unsurlarının koordinasyon ve birlikte çalışma usüllerini geliştirmek, insani yardım harekatı ve iş birliği konularında Türkiye ve KKTC'nin imkan ve kabiliyetlerini denemek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, kara ve deniz olmak üzere 2 safhada 3 senaryo kapsamında yapılacağını kaydetti.

Tatbikatın kara safhasının bugün Girne'de, deniz safhasının ise yarın Gazimağusa açıklarında yapılacağını aktaran Algan, şu bilgileri verdi:

"Tatbikatın ilk safhası olan kara safhasında, Girne 101 Evler bölgesinde, KKTC hava sahasında İzmir-Ercan yolcu uçağının kaza geçirmesi sonucunda tehlike sinyali vermesi üzerine ilgili unsurların katılımıyla arama ve kurtarma faaliyetleri icra edilecektir. Tatbikatın ikinci safhası olan deniz safhasında, Gazimağusa açıklarında KKTC karasuları dışında, Türkiye'nin arama kurtarma bölgesinde, seyir halindeki bir ticari yat ile düzensiz göçmen taşıyan kuru yük gemisinin çarpışması sonucu yardım çağrısının yapılması ve tehlike sinyalinin verilmesi üzerine görevlendirilen unsurlar tarafından arama kurtarma faaliyetleri yapılacaktır."

Algan, tatbikatın üçüncü senaryosu kapsamında ise KKTC kara sularında Gazimağusa açıklarında, İzmir'den Kalecik'e gelen akaryakıt tankeri ile kuru yük gemisinin çarpışmasının ardından yardım çağrısında bulunulmasının ele alınacağını belirtti.

Tatbikata Türkiye ve KKTC'den kurum ve kuruluşların katılacağını söyleyen Algan, "Arama kurtarma harekatı, doğrudan insan hayatıyla ilgili olduğundan zamana karşı ve ölümle yaşam arasında bir yarış halinde icra edilmek zorundadır. KKTC, ana vatanı Türkiye Cumhuriyeti unsurları ile gönül ve emel birliği içerisinde, her ortamda, gece gündüz, kara suları veya uluslararası sularda her yerde her zaman arama kurtarma harekatı icra etmeye hazırdır." diye konuştu.

Tuğgeneral Algan ile Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Caner Gönyeli'nin eşi Nükhet Gönyeli'ye, brifing öncesinde tatbikat anısına hediye takdim etti.

Brifinge, KKTC ve Türkiye'den askeri yetkililer ile Caner Gönyeli'nin kızları ve kardeşleri de katıldı.

 
Mal varlığını temizlikçiye bırakan babaya dava!
 
Askerlik teklifinde değişiklik gündemde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mal varlığını temizlikçiye bırakan babaya dava!
Türkiye'nin en büyük yatak üretim firmalarından birinin çoğunluk hissesi ...
Çeşme'deki plaj krizinde son durum!
Çeşme Belediyesi yetkilileri, bölgede incelemelerde bulundu. Çeşme Belediye ...
Öğrencilerin emekleri meyve veriyor
Karşıyaka ilçesindeki TOKİ Karşıyaka Belediyesi İlkokulu öğretmenleri, ...
 
Mahrem imam soruşturması: 52 gözaltı kararı
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik mahrem imam soruşturması kapsamında ...
Dündar ortak yayını neden kabul etmediğini açıkladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları Binali Yıldırım ile Ekrem ...
Feci otobüs kazası: 4 ölü, 42 yaralı
Bandırma'da otobüs ile otomobil çarpışması sonucu meydana gelen kazada ...
 
PKK'lı teröristler yol yapan işçilere saldırdı: 2 şehit
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce yol yapım çalışması ...
İzmir'de baba cinneti: 2 kızını vurdu!
Bayraklı ilçesinde, iddiaya göre cinnet getiren Mustafa Kemal S. (45), ...
Antalya'da sivil eğitim uçağı düştü: 2 ölü, 1 yaralı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde sivil eğitim uçağının düşmesi sonucu iki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri