POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
28 Kasım 2018 Çarşamba - 08:51

Otizmli Ateş müzikle iyileşiyor

İzmir'de yaşayan otizmli piyanist Ateş Güldoğan, bu yıl özel bir üniversitenin müzik bölümünden mezun oldu. Müzik sayesinde tüm sorunlarından kurtulan Ateş, otizm ve engelli çocuklar yararına düzenlenen konserde parmaklarıyla büyüledi.

Otizmli Ateş müzikle iyileşiyor

Türkiye'deki otizmli binlerce gençten biri olan Ateş Güldoğan (24) bu yıl Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü'nden mezun oldu. Çocukluğundan itibaren özel eğitim alan ve 10 yaşında müzikle tanışan Ateş, piyanosunun tuşlarına dokunduğu parmaklarıyla dinleyenleri büyülüyor.

Ateş için Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından gelen müzisyenlerin katılımıyla, 6 Ekim 2018'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde bir yardım konseri düzenlendi. Etrafındaki herkesi sevecenliği ve müziğe olan aşkıyla büyülen Ateş'ten ilham alınarak düzenlenen konserde, iki özel eğitim okuluna destek sağlandı. Ateş'in gölge öğretmeni ve yaşam koçu Esra Usta Keçeci, "Bizler müziğin motivasyonunun yanı sıra daha yaşanılabilir bir dünya inancı taşıyan, özgürleşebileceğimize inanan, ötekileştirilmiş bütün insanlara, hayvanlara, bitkilere yüzünü dönmüş bireyleriz. İşte bu hissiyatlar olunca bu kadar kalabalık bir kadronun bir araya gelmesi de zor olmadı. Yalova, Ağrı, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Bursa, Elazığ ve Almanya’dan müzik köyü dostlarının katıldığı gecede Ateş'in yanı sıra Mehmet Günay Eser ve Ahura Ritim Topluluğu da bir performans sergiledi. Bu özel konser sayesinde Moris Bencuya Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne 41 sandalye, fotokopi makinesi ve temizlik malzemeleri alındı" dedi.

YÜZDE 25 BURSLA OKUDUĞU ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ
Ateş ile 3 yıldır birlikte olduğunu anlatan Keçeci, onun 10 yaşından beri Ege Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Nilüfer Akdoğu'dan piyano dersi aldığını belirterek, "Ateş'in iletişim sorunu var. Biriyle iletişim kurmakta ve kendini ifade etmekte sorun yaşıyor. Ben bu yönde ona destek oluyorum. Bir nevi onun eli, ayağı, kulağıyım. Müzik ateşe terapi gibi oluyor. Müzik sayesinde bazı sorunlarını aşıyor" dedi. Otizmli bireylerin çoğunlukla en ufak bir sese tepki vererek öfke nöbetleri geçirdiğini dile getiren Esra Usta Keçeci, Ateş'in piyano sayesinde nöbetlerinden kurtulduğunu anlattı. Ateş'in Türkiye'de üniversiteye giren 7 otizmliden biri olduğunu söyleyen Keçeci, onun yetenek sınavına girerek kazandığı müzik bölümünden yüzde 25 bursla okuyup mezun olduğunu belirtti. Keçeci, "Bu tarz çocuklar normalde uzun süre aynı yerde oturup dikkatini toplayamaz. Ben her gün Sasalı'ya evlerine gidiyorum. Ateş şu an bizler gibi. Uzun süre konsantrasyon sağlayıp birşeyler dinleyebilir. Ama çok zorlu süreçlerden geçti. Ona çok fazla emek ve eğitim verildi. Sağlıklı kişiler günde 2 saat çalışıyor ama Ateş piyanoda günün en az 5-6 saatini geçirir" dedi.

Ateş'i ilk olarak Gümüşlük Festivali'nde tanıdığını anlatan dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ise onun müzik ile iyileştiğini vurgulayarak, "Onunla çok severek çalışıyorum. Müthiş bir ilerleme gösterdi. Çok yetenekli ve beni duygulandırıyor" diye konuştu. (DHA)

 
CHP'li Beko o okulu sordu: Yargı kararlarına...
 
CHP İl Başkanı Yücel ile seçim gündemi: 4 kritik mesaj!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da caz dolu günler
Kültür ve sanat etkinlikleriyle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, ...
Kelebekler kanat çırptıkça özgürleşecek
Konak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Kelebeklerin Peşinde’ isimli ...
İzmir’de otizm farkındalık konseri
Moris Bencuya Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Serenad ...
 
Ünlü yönetmen Bernardo Bertolucci hayatını kaybetti
Ünlü İtalyan yönetmen Bernardo Bertolucci 77 yaşında hayatını kaybetti. ...
İzmir'de hüzün ve komedi aynı sahnede!
"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri, ...
Buca'nın sosyalleşme çatısında 3 boyutlu kurs
Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Bucalı kadınların hayatında ...
 
Bornova’da sinemanın diliyle şiddetsiz iletişim
Bornova Belediyesi’nin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Japonya'daki piyano yarışına Çakmur damgası!
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur'un torunu Can Çakmur ...
Dikili'de çizgiler şiddete karşı!
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 25 Kasım ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri