POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
24 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:41

Otostopla Türkiye turuna çıktı

Antalya'dan otostop yaparak yola çıkan genç gezgin Erkan Beceral (18), birkaç şehir gezdikten sonra İzmir'e geldi. Bir yıl içinde tüm Türkiye'yi gezmeyi planlayan Beceral, ördüğü bileklikleri satarak ve yazdığı şiirleri okuyarak para kazanıyor.

Otostopla Türkiye turuna çıktı

Antalya'da yaşayan, 4 yıl önce Türkiye turuna çıkmayı kafasına koyan Erkan Beceral, hayalini gerçekleştirmek için yollara düştü. 15 Haziran'da yola çıkan Beceral, 'Otostopla Türkiye'yi geziyorum, şiir okumak 1 TL' yazılı pankartı taşıyarak kendisini dinlemek isteyenlere şiirlerini okuyor. Antalya'dan otostop yaparak yola çıkan Beceral, 1 yıl içinde tüm Türkiye'yi dolaşmayı hedefliyor.

Anne babasının ayrı yaşadığını ve ağabeyiyle aynı evde kaldığını anlatan Erkan Beceral, açık lisede öğrenimine devam ediyor. Annesinin İzmirli olduğunu ve çocukluğundan beri bu kenti bildiğini dile getiren Beceral, "26 yaşındaki ağabeyimle aynı evi paylaşıyorum. Aileme otostopla yolculuk yaparak yeni yerler görmek istediğimi söyledim, izin verdiler. 15 Haziran'da yola çıktım. Bu fikir 14 yaşımdan beri aklımdaydı. Gezmeyi çok seviyorum ve farklı insanları tanımak çok hoşuma gidiyor. Babam çadırımı aldı. Yola çıkarken yanımda 30 lira vardı. Otostopla yolculuğuma başladım" dedi.

Sırt çantasında kitaplarının yanı sıra çadır, terlik ve birkaç parça kıyafeti bulunduğunu belirten Beceral, ördüğü bileklikleri 10 TL'ye sattığını ve 1 TL karşılığında da şiir okuduğunu söyledi. 10 gündür İzmir'de olan Erkan Beceral, şöyle konuştu:

"İzmir'e gelirken Uşak, Burdur, Muğla, Denizli, Aydın gibi illerden geçtim. Hayatım boyunca Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul'u da sayarsak toplam 10 şehir gördüm. Bir gece Kordon'a kurduğum çadırda uyurken cüzdanım ve telefonum çalındı. Ben uyurken birileri fermuarı açmış ve paralarımı çalmış. Şimdiki istikametim Manisa olacak. Turumu seneye bitirmeyi düşünüyorum. Otostoptan korkmuyorum. Yolda tanıştığım insanlar beni çok cesaretli buluyor. Olumsuz bir durumla hiç karşılaşmadım."

25 ŞİİRİ VAR

Yola çıkmadan önce bir plan yaptığını ve nasıl para kazanacağını düşündüğünü söyleyen Erkan Beceral, "Sokakta bazı insanlar dert dinleyerek, fal bakarak para kazanıyor. Ben de 1 lira karşılığında kendi yazdığım şiirleri okuyorum. 25 şiirim var, 8-9 yaşından beri şiir yazıyorum" dedi.

Ailevi ve psikolojik sorunlar yaşadığını, 14 yaşındayken tek başına otobüsle başka bir şehire gittiğini belirten Beceral, sokakta çok farklı tepkiler aldığına dikkat çekerek, "Bazıları hakaret ediyor, bazıları sadece gülüyor, bazıları direkt parayı atıp geçiyor. Bir gün zabıta yerde oturduğum için bana kızdı ama bir şeyler satmama karşın para cezası yazmadı. Dün yalnız otururken bir kız ve annesi geldi. İlgilerini çekmişim. Para verdiler, şiir okudum. Sonra biri daha geldi. Bir anda etrafımda 20 kişi toplandı. Onlar para vermediler, keyfine okudum. İleride İzmir'e taşınmayı düşünüyorum. Çünkü çocukluğum burada geçti" diye konuştu. Erkan Beceral, Akkuş adlı şiirinin ilk dizelerini şöyle okudu:

"Kimsenin umrunda değil dışımın kapkara göründüğü/Kimsenin umrunda değil içimin ak bir kuş gibi çırpınarak öldüğü..." (DHA)

 
Havaalanlarında bekleyen uçaklara 30 gün süre
 
CHP'li Beko'dan Yıldırım'a 'rozetli' sert cevap!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Profesöre cinsel istismar suçlamasında yeni gelişme
Kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye (23) cinsel ...
İzmir'de makilik alanda yangın
Zeytin ve incir ağaçlarının olduğu bölgeye sıçrayan alevler kontrol altına alındı
Dikili'de 42 kaçak göçmen yakalandı
Dikili ilçesinde, lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli ...
 
Aydın'daki cinayetin katil zanlısı İzmir'de yakalandı
Aydın'da kafası taşla ezilerek ve bıçaklanarak öldürülen kişinin katil ...
Baharat atölyesinde korkutan yangın!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, baharat atölyesinde çıkan yangın söndürüldü. ...
Plajda ‘şezlong’ kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
Balıkesir’in Edremit ilçesine tatil için gelen polis memuru ile bir kişi ...
 
Nisa'nın tedavisi için sarma sarıyor
Beyin felci (SP) hastası 8 yaşındaki kızı Nisa Suzan Turan'ın tedavisi ...
Atıklar ormana dönüşecek
Ege Orman Vakfı tarafından başlatılan 'Atıktan Ormanlar Projesi' kapsamındaki ...
Turuncu listedeki terörist öldürüldü
Kandil'de 27 Haziran'da öldürülen teröristin turuncu listede aranan Devran ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri