POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
26 Mayıs 2021 Çarşamba - 19:12

Özgener'den Kemalpaşa'ya müjde, Sepil'e çağrı!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener, Tır Gümrüğü’nün Kemalpaşa Lojistik Köyü içinde yer alabileceğini söyledi. Özgener ayrıca, Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı bırakan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Sepil için konuştu ve "Kararını tekrar gözden geçirmesini temenni ediyorum" dedi.

Özgener den Kemalpaşa ya müjde, Sepil e çağrı!

GERÇEKİZMİR- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, çevrimiçi olarak gerçekleşti. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu.
Başkan Özgener, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep ile birlikte ziyaret ettiğini söyledi.

Özgener, bu ziyarette sektörel konuların yanı sıra İzmir limanları ile ilgili konuları ve Kemalpaşa Lojistik Köyü ile ilgili görüşleri de aktarma fırsatı bulduklarını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu’nun da konuyla ilgili olumlu görüşlerini paylaştığını ve kendilerinden bu konuda bir çalışma beklediğini ilettiğini kaydeden Özgener, "Bunun üzerine bir çalışma grubu kurduk. Şu an işletim ve yönetim modeli alternatifleriyle birlikte, fizibilite çalışmasını hazırlıyoruz. Bu konuda kısa zaman içerisinde önemli bir yol alacağımıza inanıyorum. Pandemi sürecinde tüm dünyada sekteye uğrayan lojistik ve tedarik zincirinin aksamadan işlemesinin ne kadar önemli olduğunu tecrübe ettik. Lojistik ağları, aksamayan tedarik zinciri, sahip olduğu avantajlı konumu sayesinde ülkemizin pandeminin başından itibaren global tedarik zincirinde yakaladığı yükseliş ivmesinin devam ettirilmesi konusunda çalışmalarımıza devam etmemiz önem arz ediyor. Bu noktada; liman kenti olma özelliği nedeniyle geçmişte Doğu Akdeniz'in ticaret kavşağında olan İzmir, günümüzde de lojistik bir merkez olma özelliğini sürdürüyor. Sadece İzmir’in değil, Ege Bölgesinin ihracatının gerçekleştiği, hatta Marmara ve Akdeniz bölgelerinin bazı kentlerinin yüklemelerinin yapıldığı İzmir Alsancak Limanı, Aliağa bölgesinin büyük potansiyele sahip limanları, Çeşme’deki Ro-Ro limanı, yapımı devam eden Kuzey Ege Çandarlı Limanı ile kentimiz  büyük bir lojistik potansiyele sahip. Ülkemizde, kara-deniz-tren hattı entegrasyonunu bu kadar geniş bir hinterlandda yapabilecek başka bir alan bulunmuyor. Ancak, kentimizde halen faaliyete geçmiş çoklu taşıma özelliklerine sahip bir lojistik merkezi bulunmamasını eksiklik olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda değerlendirildiğinde; Kemalpaşa Lojistik Köyü’nün bu eksikliğin giderilmesine önemli bir rol oynayacağı kanaatindeyiz. Bu kadar somut ve ilerlemiş bir proje ile ilgili konuşuyorum. Çalışma grubumuz çalışmalarını bitirdikten sonra bütün izinleri alıp harekete geçmiş olacağız" diye konuştu.

TIR GÜMRÜĞÜ, KEMALPAŞA LOJİSTİK KÖYÜ İÇİNDE YER ALABİLİR
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, son Başbakan Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı Ömer Sertbaş, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz’dan oluşan heyet ile birlikte Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’u ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettiklerini ifade eden Özgener, "Pandemi sürecinde işleri bozulan ve zor günler geçiren işletmelerin finansman yükünü azaltmak için destek sağlanmasına yönelik önerilerimiz başta olmak üzere, makroekonomik ve sektörel önerilerimizi ilettik. Ticaret Bakanımıza; Tır Gümrüğü’nün bir an önce hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu ve odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ile Ege İhracatçı Birlikleri tarafından işletilmesi ve yönetilmesi talebimizi aktardık. Ticaret Bakanımız, bu önerimizi olumlu değerlendirerek Tır Gümrüğü’nün Kemalpaşa Lojistik Köyü içinde yer alabileceğini ve bununla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile görüşmemiz hususunda bizi yönlendirdi. İki faaliyetin aynı alanda olması ve bununla ilgili meslek örgütlerinin yönetimi ve işletimine talip olmasını da oldukça olumlu karşıladı" açıklamasında bulundu.

SEPİL'E KARARI GÖZDEN GEÇIRME ÖNERİSİ
Bu akşam, Süper Lig’e İzmir’den bir takımın çıkacağını hatırlatan Özgener, “Altay ve Altınordu, rakiplerini yenerek Süper Lig’e yükselmek için final maçı oynamaya hak kazandılar. Kentimiz 2002-2003 sezonundan sonra ilk defa Süper Lig’de iki takım ile temsil edilecek. Final maçı bugün saat 20.00’de. Köklü camialarımız Altay ve Altınordu’ya başarılar diliyorum. FIBA Şampiyonlar Ligi'ni ikincilikle bitiren Pınar Karşıyaka’yı da tebrik eder, İzmir’imize ve ülkemize bu heyecanı yaşattığı için teşekkür ederiz. 2. Lig'e yükselmeyi başaran Bucaspor 1928'i de yürekten kutluyorum. Yanı sıra, Göztepe Gürsel Aksel Stadı da, lig şampiyonluğu maçına ve kupa finaline ev sahipliği yaptı. Modern stadımızda lig ve kupa şampiyonu olan Beşiktaş camiasını tebrik ediyorum. Alsancak ve Karşıyaka Stadyumlarının da bir an evvel devreye girmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Göztepe’mizin başarılı kulüp başkanı Sayın Mehmet Sepil, haziran ayı içinde yapılacak genel kurulla görevinden ayrılacağını bildirdi. Kulüpler Birliği Başkanlığını da başarıyla yerine getiren ve Gürsel Aksel Stadının hayata geçmesi ile Göztepe'nin Süper Lig'e çıkmasında ve başarılar edinmesinde büyük emekleri olan Sayın Sepil'e kentimize ve spor dünyasına katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak, ben sayın başkanın bu konudaki kararını tekrar gözden geçirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı

 
Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nde yeniden Batur dönemi!
 
50 yaş üstüne aşılama 1 Haziran'da başlayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nefes Kredisi'nin ayrıntıları belli oldu
Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOBİ’lere finansman desteği için '2021 Nefes ...
TTO'dan çarpıcı 'kurşun fabrikası' çıkışı!
Torbalı OSB’ye kurulması planlanan kurşun fabrikası müteşebbis heyet tarafından ...
İzmir'in en büyük 100 firması açıklandı: Zirvede STAR Rafineri
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın, çevrim içi düzenlenen ...
 
Bakan Muş'tan 'peynir ithalatı' açıklaması
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Venezuela'dan peynir ithalatına dair kamuoyunda ...
MB Başkan Yardımcısı Özbaş görevden alındı
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Merkez Bankası ...
Esnafa hibe desteğinin detayları belli oldu
Ticaret Bakanlığı, esnafa yönelik hibe desteği başvurularının kimlik numaralarına ...
 
Çeşme'de konut ve arsa fiyatları 2,5 katı arttı
İzmir'in bazı ilçelerindeki imarlı arsaların, deprem ve pandemi nedeniyle ...
8 ilde 181 arazi için müzayede kararı: İzmir'de hangi alanlar var?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 ilde 181 arsa için müzayede yapma kararı ...
Esnafa hibe desteğinde başvuru tarihi belli oldu
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Esnafımıza sağlayacağımız destek için başvurular ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri