POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
24 Mayıs 2018 Perşembe - 11:03

Özgener'e yemek kartı teşekkürü

Kafe ve restoranların yemek kartlarındaki yüksek komisyon oranlarına yönelik şikayetleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye ileten İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in girişimi sonuç verdi. Yeni düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlandığını söyleyen Özgener, "Yönetmeliğe göre yemek kartı hizmeti veren kuruluşların uygulayacağı komisyon oranı yüzde 6’yı geçemeyecek. Bu ücretin haricinde de hiçbir ödeme talep edilemeyecek" dedi.

Özgener e yemek kartı teşekkürü

Geçen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyaret eden İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mahmut Özgener ve beraberindeki heyetin dile getirdiği yemek kartlarındaki yüksek komisyon oranı sorunu çözüldü. Bakan Tüfenkci ile yaptıkları görüşmede sektörlerin sorunlarını tek tek anlattıklarını vurgulayan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Sorunlarımızdan biri de yemek kartlarından alınan yüksek komisyon oranlarıydı. Yemek kartları ile hizmet sunmak da yiyecek içecek sektöründeki işletmeler için bir alternatif değil neredeyse bir zorunluluk halinde gelmiş durumda. Ancak yüksek komisyon oranları işletmeleri zorluyordu" diye konuştu. Sorunun çözümü için 42. Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Meslek Komitesi olarak yoğun şekilde çalıştıklarını belirten İTO Meclis Üyesi Ercan Çelikkaya ise görüşmenin bir hafta sonrasında sonuç almalarının kendilerini hem şaşırttığını hem de sevindirdiğini vurguladı. Restorancıların yemek kartı firmalarına ödediği yüksek komisyon oranlarının sektörü oldukça zor durumda bıraktığını kaydeden Çelikkaya, işletmenin müşterisini korumak isterken ödediği bedelin çok yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

"BAŞKA ÜCRET ALAMAYACAKLAR"
Sektörün merakla beklediği Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 22 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığını açıklayan Çelikkaya, "Yönetmeliğe göre bundan sonra işletmeler yüzde 6’nın üzerinde komisyon ödemeyecek, Ayrıca komisyon dışında da hiçbir ad altında bedel talep edilemeyecek. Başkanımız Mahmut Özgener’in uzun süredir yaşadığımız sorunu Ankara’ya taşınmasının ardından bir hafta içinde çözülmesi nedeniyle Sayın Özgener’e de çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. Düzenlenmenin yiyecek ve içecek sektöründeki işletmeler için oldukça memnuniyet verici olduğunu kaydeden İTO Başkanı Mahmut Özgener, "Söz konusu düzenleme neticesinde, yüksek komisyon oranları sebebiyle, yemek kartı kullanmamayı tercih eden pek çok işletmenin bundan böyle yemek kartı sistemine geçeceği kanaatindeyiz" diye konuştu.

8 GÜNDE 2 MÜJDE
TOBB Genel Kurulu öncesi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyaret eden Başkan Mahmut Özgener, ikinci el araç satışında galerilerin haciz sorgulaması yapamadığını bunun da araç satışlarını olumsuz etkilediğini belirtmişti. Toplantıda Özgener’e sorunun çözüleceğini söyleyen Bakan Tüfenkci, Noterler Birliği ile yapacakları anlaşma sonrasında oto galericilerin de haciz sorgulaması yapacağını müjdelemişti. Ankara ziyaretin ardından henüz bir hafta geçmesine karşın, toplantıda gündeme gelen yemek kartlarındaki yüksek komisyon oranlarının da çıkarılan yönetmelikle düşürülmesi İZTO heyetine ikinci müjde oldu. (DHA)

 
Bornova'nın iyilik marketinden Ramazan jesti!
 
Ankara'dan Atina'nın skandal kararına sert tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve bakanlık imar affı için düğmeye bastı!
Bakanlık imar affı tarifesini hazırladı. Buan göre vatandaş ilk adım olarak ...
Faiz artışı sonrası dolar ve euroda son durum!
Merkez Bankası'nın dünkü 3 puanlık faiz artışı sonrasında gece boyu düşen ...
Tavukta kriz: Üretim yüzde 80 azaldı!
Beyaz et üretiminin yüzde 75’inin karşılandığı Sakarya, Düzce, Bolu, Kocaeli ...
 
Merkez Bankası faiz arttırma kararı aldı!
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulunu topladı. ...
AK Partili Dağ açıklandı: Kentin tarihi tatil köyü turizme dönüyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Türkiye'nin ilk tatil köylerinden ...
Bakan Zeybekci'den döviz açıklaması
Ekonomi Bakanı Zeybekci, dövizdeki hareketlilikle ilgili olarak, "Sağlıksız ...
 
Dolar ve euro rekor üstüne rekor kırıyor!
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Dolar bankalararası ...
İzmir'de taksi-dolmuşları kurtaran 'T' formülü!
Konak Tramvayı nedeniyle Konak-Alsancak, Kahramanlar ve Yenişehir hattında ...
TÜGİAD'tan 'tüm yönleriyle İzmir' raporu!
Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, "Tüm Yönleriyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri