POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Paris'teki İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Paris'teki İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
5 Ağustos 2022 Cuma - 11:25

Özkan'dan genç yıldızlara: Burası otel değil!

Altınordu'da Başkan Seyit Mehmet Özkan, kulübün resmi internet sitesinde yer alan yazısıyla genç futbolcu adaylarına önemli mesajlar verdi. Genç futbolcu adaylarına seslenen Özkan, "Burası bir yerleşkedir, ortak yaşam alanıdır. Burası Çocuk Esirgeme Kurumu değildir. Burası otel de değildir. Burası bir eğitim kurumudur, bir akademidir. Burası profesyonel futbolcu yetiştirme meslek okulu" diye konuştu.

Özkan dan genç yıldızlara: Burası otel değil!

Türk futbolunun oyuncu fabrikası Altınordu'da Başkan Seyit Mehmet Özkan, kulübün resmi internet sitesinde yer alan yazısıyla genç futbolcu adaylarına önemli mesajlar verdi. Kulüp yönetmekle ilgili, "Çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunmayacaksın" ifadesini kullanan 67 yaşındaki Başkan Özkan, futbol yöneticiliğine 1989 yılında başlayıp 18 yıl çıraklık, 15 yıl kalfalık yaptığını, 2022 yılıyla birlikte ustalık dönemine geçtiğini dile getirdi.

"Büyük futbolcu nasıl olunur" başlığıyla kaleme aldığı yazıda akademide forma giyen profesyonel futbolcu adaylarına seslenen Seyit Mehmet Özkan, "Burası bir yerleşkedir, ortak yaşam alanıdır. Burası Çocuk Esirgeme Kurumu değildir. Burası otel de değildir. Burası bir eğitim kurumudur, bir akademidir. Burası profesyonel futbolcu yetiştirme meslek okulu" diye konuştu.

"Siz buraya profesyonel futbolcu olmak için geldiniz" diyen Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Aynen buradan mezun olup Avrupa'da futbol oynayan Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder ağabeyleriniz gibi. Biz size barınma imkanı sunuyoruz. Ama odalarınızın temizliğinden, tertip ve düzeninden kendiniz sorumlu olacaksınız. Biz size en iyi futbol sahaları sunuyoruz. Ama sahalara toplarınızı, çalışma ekipmanlarınızı ve sularınızı kendiniz getireceksiniz. Antrenman veya maç sonrası yedek kulübesi civarından hiçbir spor malzemesi kalmayacak. Sizler toplayacaksınız. Biz size sporcu beslenmesi sağlıyoruz. Eğer iyi beslenirsek sahada ayakta kalırsınız, eğer iyi beslenmezseniz sahada ayakta kalamaz, ikili mücadelelerde yerlerde sürünürsünüz. Bu mesleği de yapamazsınız" şeklinde konuştu.

"YATAKLARINI KENDİNİZ TOPLAYACAKSINIZ"

Altınordu Futbol Akademisi'nin yer aldığı Torbalı'daki Metin Oktay Yerleşkesi'nde oyuncular, antrenörler, idari personel, destek personeli, hizmet personeliyle birlikte toplam 160 kişinin yaşadığını söyleyen Başkan Seyit Mehmet Özkan, "Herkes burada yerleşik yaşam kurallarına uymalıdır. Başka türlü birlikte yaşamak zorlaşır. Odalarınızı, yataklarınızı kendiniz toplayacaksınız. Lavabolarınızı, duşlarınızı kendiniz temizleyeceksiniz. Kat görevlisi ablalar size öğretecekler ama kendi odalarınızın temizliğinden, tertip ve düzeninden kendiniz sorumlu olacaksınız. Çok sevdiğiniz futbolu meslek olarak seçtiğiniz için buradasınız. Ancak artık futbol sizin için bir oyun değil, bir meslek. Aynen inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, ziraat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği gibi bir meslek. Bu işi iyi öğrenir ve uygularsanız, ileride para kazanacağınız mesleğiniz olacak" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Dünya şampiyonasına geri sayım: Sörfün kalbi Çeşme'de atacak!
 
Türkiye'nin kavrulduğu hafta o ilçe eksiyi gördü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'de Ege'den süper başlangıç
Göztepe, son oynadığı özel maçlarda gösterdiği performansla taraftarını ...
Cüneyt Çakır hakemlik kariyerini noktaladı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA kokartlı ...
İzmir'de nefes kesen maçta zafer Milli Takım'ın!
FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde ...
 
Fenerbahçe tur kapısını 3 golle açtı!
UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Çekya ...
Göztepe'de yeni hedef Atanga!
Dış transferde Emir, Hüsamettin, Berkin, Ekrem, Yunus Emre, Berkay, Uğur ...
Göztepe yıldız eldiveni Fenerbahçe'ye kiraladı
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe'nin kalecisi İrfan Can Eğribayat, ...
 
Pınar Karşıyaka White'ı bekliyor
Pınar Karşıyaka, halen hamle yapmadığı yabancı uzun forvet pozisyonunda ...
Göztepeli İrfan Fenerbahçe yolunda!
Göztepe'nin elden çıkarmaya çalıştığı kalecisi İrfan Can Eğribayat'a Fenerbahçe'nin ...
Bucaspor'da Dumlupınar hedefleri açıkladı
Bucaspor 1928'de göreve gelen teknik direktör Cüneyt Dumlupınar değerlendirmelerde bulundu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri