POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
2 Nisan 2024 Salı - 14:59

Özlale'den parti içi yaylım ateşi: Genel başkan yardımcılarını, vekilleri ve o adayları hedef aldı!

Ülke genelinde 31 Mart yerel seçimlerinde beklediği sonuçları elde edemeyen İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlale çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özlale "İzmir’de başarısız olduk" derken parti için sert mesajlar verdi. Aday olan ilçe başkanlarını aldıkları oy oranı üzerinden eleştiren Özlale, milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları dahil partinin mevcut ve eski yöneticilerine de sert 'saha' eleştirisinde bulundu.

Özlale den parti içi yaylım ateşi: Genel başkan yardımcılarını, vekilleri ve o adayları hedef aldı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye sonucu merakla beklenen 31 Mart seçimlerinde sandığa giderek yaşadıkları şehirleri yönetecek yerel idarecileri seçti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 1. parti çıkarak ülke genelinde zaferle ayrıldığı seçimlerde İzmir’de büyükşehir belediye başkanlığında Cemil Tugay ile ipi göğüslerken 28 ilçeyi de kazanmayı bildi.

İYİ Parti 31 Mart sandığından 6. Parti olarak çıkarak büyük hayal kırıklığı yaşarken Genel Başkan Meral Akşener’in açıklaması ile seçimli olağanüstü kongreye gitme kararı aldıklarını duyurdu.

İzmir’de büyükşehir yarışına İzmir Milletvekili Ümit Özlale ile katılan İYİ Parti 100 bin oy barajının altında kalarak kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 3.64 oy aldı ve kentte 4. parti oldu.

Seçimlerinden ardından partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

“SEÇİMİN KAZANANI CHP’DİR”
Özlale sözlerine, “Yorucu bir seçim dönemini geçirdik. 6 aydan uzun süredir İzmir’i çok daha yakından inceleme fırsatını yakaladım. Basın mensuplarına teşekkür ediyorum bizi manşetlerinize taşıdınız. Ana muhalefet partisini CHP’ye teşekkür ederim. Seçimin kazananı CHP’dir, İzmir’de özellikle. CHP dışında da AK Parti ve MHP ilçe belediyeleri kazandı milletvekili olarak başarılar dilerim” diyerek başladı.

"BAŞARISIZ OLDUK"
Özlale seçim sonuçlarına bakıldığında başarısız olduklarının altını çizerek, “Biz istediğimiz sonucun çok uzağında kaldık başarısız olduk. Ortaya bir iddia koymuştuk sonucunda yollara düştük. İstediğimizi alamadık. Seçim mağlubiyeti varsa tek başıma üstlenmeye hazırım. Genelde de başarısız olduk. Başarısız olduk derken genel başkanımız başarısız olmadı bizler adaylar olarak başarısız olduk. 31 Mart’tan sonra kongre hesapları yapıp bizlere destek olmayanlar adına başarısız olduk. Seçildikten sonra hiç çalışmayan şehirlerde bize destek olmayan milletvekilleri olarak başarısız olduk yani parti olarak başarısız olduk. Muhasebesini yapacağız. Bütün bu başarısızlığa giden yolda genel başkanımız tek başına hareket etmedi. Divan her ilde kendi başına aday çıkarma ısrarını her seferinde yineledi. Bugün bizim bütün şehirlerde yerde kendi adayımızı çıkartmamız aldığımız sonuç hepimizin sorumluluğu tek bir kişinin değil. Seçim sonuçlanmadan seçim sonrası hesaplar yapan arkadaşlar başta olmak üzere eleştirmemiz gereken çok şey var. Bizler kendi içimizde muhasebeyi yaparız. Herhangi sorumluluk üstlenilmesi gerekiyorsa hiç çekinmeden üstleniriz” diye konuştu.

“BAŞARISIZLIĞI TEK BİR KİŞİYE BAĞLAMAK HAKSIZLIK OLUR”
Özlale Akşener’e istifa çağrılarına karşılık olarak, ”Bu seçimin başarısızlığını tek bir kişiye bağlamak haksızlık olur. Parti olarak bence bu seçim döneminde yeterince çalışmayarak seçim sonrasını hesap ederek yeni bir kongrede pazarlıklar yaparak bütün gücümüzü sahaya vermeyerek bütün Türkiye’de başarısız olurken bunu sadece tek bir kişiye bağlamak haksızlık” dedi.

Özlale konuşmasında, “Ben burada bir iddia ortaya koymak istedim elimden bu kadarı geldi. Daha fazla çalışamazdım 7/24 çalıştım. Sonuçta istediğimizin çok uzağında bir sonuç aldık. Bu süreçte seçim telaşından dolayı kırdığım insanlar varsa özür dilerim. Teşekkür etmek istediğim ilk insan İl Başkanımız Ülkü Doğan. Ülkü Hanım benimle bu kadar yakın çalışmasaydı bütün bu ilde hepimizden fazla kafa yormasaydı biz bu sonucu elde edemezdik. İl yönetimimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben kendimi böyle bir il yönetimi ile Konak ilçe yönetim ile çalışma fırsatı bulduğum için şanslı hissediyorum. İzmirli olmanın haklı sevincini yaşadım” ifadelerine yer verdi. 

“BEZİRCİLİOĞLU’NUN GÖREVDN ALINMASI POZİTİF ETKİ YAPTI!”
Seçim öncesinde Eski İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun görevden alınması ve yaşanan tartışmanın sonuçlara etkisi ile ilgili soruya yanıt veren Özlale, “Bir etkisi olmuşsa pozitif etkisi olmuştur. Ya baktığın zaman Türkiye’de baktığın en fazla oy aldığımızı şehir burası. Çok uzağındayız istediğimiz oranın. Aldığımızı oy toplamı açısından İzmir İYİ Parti’ye en fazla katkıyı yapan şehir. Sinan Bey ile biz önceden bağları koparsaydık oy oranının daha fazla yüksek olacağını biliyorum" dedi. 

Özlale’nin konuşmasının devamında öne çıkan başlıklar şöyle;

“GEÇEN DÖNEMİN VEKİL ADAYLARI CHP’Yİ ÖVDÜLER”
Partimizin en önemli problemlerinden birisi zor zamanlarda bir araya gelmektense bu zor zamanlardan nasıl karlı çıkarım diyenlerin partide çok olmasıdır. Yenilginin sorumlusu genel başkan ya da ben değil biliyoruz ki birçok insan bizim için lehimize çalışmaktansa leyhimize çalıştı. Geçen dönemin milletvekili adayları parti çalışırken CHP’yi övüp orayı geçmenin hesaplarını yaptılar. Milletvekillerin eski il başkanları ile CHP’ye üye delege kaydırmaya çalıştığını biliyoruz. Bütün ülkede milletvekillerinin hiç de bu işi sahiplenmediği görüyoruz.

“SEÇMEN İZMİR’DE AK PARTİ KARŞISINDA EN GÜÇLÜ GÖRDÜĞÜNÜ ÖDÜLLENDİRDİ”
(İzmir’deki sonuçlar hakkında) “CHP tarihi bir başarı elde ederken aynı zamanda seçmenin ana muhalefet partisine yerelde 5 seneliğin yetki verip AK Parti karşıtlığını güçlendirme isteği önemli. Bu sadece İzmir’de deği, düşüş başka yerlerde daha dramatik. Seçmen AK Parti karşısında en güçlü gördüğü adayı hem İzmir’de hem de Türkiye’de ödüllendirdi. 6’lı masada seçmen bu sefer tercihi ana muhalefetten yana kullandı. CHP hak edilmiş çok önemli bir galibiyet elde etti. Oy kaybımızın hissedilir kısmı seçmenin AK Parti karşısında en güçlü adaya yönelmesinden dolayı oldu.”

(Olağanüstü kongre hakkında) “İYİ Parti rozetimi hiç çıkartmadım. Genel başkanıma bir şey söylemiştim siz partiden ayrıldığınız gün ben de ayrılırım o zamana kadar ben sizinle beraberim demiştim. Partimizin birçok eleştirilecek yönü vardır bazen bu hatalar büyük hatalar da olabilir. Ben nasıl 31 Mart günü bu rozeti gururla taşıdıysam kongre sonrası oluşacak dinamiklere bakmak lazım. Beni siyasete ikna eden kişi o. Çok başarılı birçok kişiyi ikna eden kişi o. Son 1,5 senedir parti iyi bir görüntü vermiyor. Tek bir kişiye yüklenmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bir gün buradaki misyonunuzu tamamladığını düşünürseniz ben de sizinle ayrılırım demiştim böyle düşünüyorum.”

“ZAFER PARTİSİ İYİ PARTİ’YE ALTERNATİF OLDU!”
“Zafer Partisi İYİ Parti’ye İzmir’de alternatif oldu. Bizler bazı ilçelerde 5. 6. partiyiz.”

PARTİSİNİ TOPA TUTTU: ADAY OLAN İLÇE BAŞKANLARINA, GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI, VEKİLLERE SERT ÇIKIŞ!
“Özeleştiri yapmamız gerekiyorsa ilçe teşkilatlarında uzun bir süredir ilçe başkanı olup oradan aday olan kişilerin 5 yıldır orada olmalarına rağmen bu kadar düşük oy almalarını bizim ciddi şekilde masaya yatırmamız lazım. Burada çok ciddi performansının çok altında kalan ilçeler var sonuçlar ortada. Selçuk-Kiraz ve Seferihisar’a hiç suç bulamam. Son başvuru tarihine 2 gün kala istifa ettiler. Bizim partimizin bayrağını dalgalandırdılar. Büyük ilçelerde bizler 3 ilçedeki oy oranını alıyorsak buradaki adaylar uzun bir süredir o ilçeyi kuran ondan sonrasında aday olmak için ısrarcı olan kişilerle iç muhasebe yapmamız gerekiyor. İzmir özelinde ilçe başkanı olup aday olan sonrasında düşük oy alanların da payı var. Üst yönetimin, milletvekillerinin bu işi sahiplenmeden 4 ayı geçirdiğimizi görüyorum. Genel başkan yardımcılarının bir kısmının ortalarda gözükmeyip başarısızlıkta ortaya çıktıklarını görüyorum. Başarısızlık İYİ Parti’nin tamamına ait, buna ben de dahilim genel başkanımız da dahil... Mağlubiyetimizi isteyen, seçimden sonra gülücüklü emojiler yollayan seçimden önce iftarlar düzenleyip 'İYİ Parti’ye oy vermeyelim' diyenlerin burada da sorumluluğu var. Bu partinin bana göre kendine bir yol haritası çizmesi gerekiyor. Özellikle genel seçim ve yerel seçim arasındaki bu dönemde kimin İYİ Parti için çalıştığını kimin kongre sonrası için pazarlık yaptığını görmek gerekiyor.”

 
Ve İzmir'de kruvaziyer sezonu açıldı!
 
İstanbul'da yangın faciası: 29 kişi yaşamını yitirdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe 3 Nisan 2024 Çarşamba 12:25

Meral hanım ''ın muhalefette muhalefet- yapması ,seçime ( özü başına) girmesi dün arkasin ''da olduğu kişileri ile bugün kötüleştiği ,halka güven verilmediği gibi bir-çok nedenler den dolayi kaybetmeyi kendi istedi.....

Yorumu oyla      0      0  
İyi 3 Nisan 2024 Çarşamba 07:59

Sayın Özlale , 1 dere geçilirken at değiştirilmez 2 iyi yetişmiş kaliteli bir insansınız 3 Bu dönem bir Fay kırılmasına denk geldi 4 CHP ve AKP nin tuzağına düşürüldü seçmen 5 Rakiplerinize sert siyaset yapmadınız 6 Merkez sağda bir partiye Türkiye nin ihtiyacı var lütfen bunu ciddiye alın .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te tarihi zafere zeybekli kutlama!
2024 yerel seçimlerinde Ödemiş’te Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mustafa ...
Van büyükşehir seçimleri ile ilgili flaş gelişme!
31 Mart yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah ...
Seçim sonuçlarına itiraz süresi başladı
İki aday arasındaki oy farkının çok az olduğu bazı il ve ilçelerde seçim ...
 
Siyaset Bilimci Tosun'dan 31 Mart panoraması!
Birçok ilklerin yaşandığı CHP’nin 1. parti olarak çıktığı kritik 31 Mart ...
Özel'den çarpıcı Soyer çıkışı: En büyük hayal kırıklığım!
Seçim sürecini ve sonuçlarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Özel, "En ...
31 Mart’ın sürprizi YRP’den İzmir mesajları!
YRP’nin İzmir’de büyükşehir yarışına girdiği il başkanı Arıkan 31 Mart’a ...
 
31 Mart sandığında hangi iller el değiştirdi?
2024 yerel seçimlerinde birçok kentte sürpriz seçim sonuçları ortaya çıktı. ...
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan seçim açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yerel seçime ilişkin "Milletimizin bu kararına ...
Memleket Partisi ilk belediye başkanlığını kazandı
Memleket Partisi’nin adayı Sami Eroğlu, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri