POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
27 Temmuz 2020 Pazartesi - 11:57

PM’ye giremeyen Vekil Bayır’dan zehir zemberek açıklamalar!

CHP İzmir Milletvekili Bayır, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almamasına rağmen PM’ye aday oldu ve seçilemedi. Kurultay değerlendirmesi yapan Bayır’ın hedefinde Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Konak Belediye Başkanı Batur vardı. Sert açıklamalar yapan Bayır, belediye başkanları ve Nalbantoğlu üzerinden de çıkışlarda bulundu.

PM’ye giremeyen Vekil Bayır’dan zehir zemberek açıklamalar!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37. Olağan Kurultayı gerçekleşti. Kurultayın ikinci günü yapılan Parti Meclisi (PM) seçiminde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almamasına rağmen aday olan ancak PM’ye giremeyen İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, sert açıklamalarda bulundu.

Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve PM’ye seçilen CHP İzmir İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’na yüklendi.

DELEGENİN TAKDİRİNE BİRŞEY DİYEMEYİZ
PM seçim sonuçlarını İzmir özelinde değerlendiren Bayır, “Sonuç açısından baktığımızda bu delegenin takdiri. Delegenin takdirine bir şey diyemeyiz. Ama şu var; Genel Başkana, İzmir’i temsil eden adayların sunuluş biçimi ve Sayın Genel Başkanın gerek il başkanı gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sunumundan etkilenmesi bizi liste dışı bıraktı. Benim kendi adıma bir üzüntüm yok ama benim girmemi isteyen çok sayıda insan vardı onlar çok üzüldü. Yüzlerce telefon aldım. Ben, o insanların üzülmesine üzüldüm. Bireysel bir üzüntüm yok, siyaset devamlılık ister. Benim açımdan bir problem yok. Seçilen arkadaşlarımızın hiçbiriyle benim bireysel bir sorunum yok, hepsi arkadaşımız” dedi.

NALBANTOĞLU İL BAŞKANLIĞINI 750 BİN LİRA BORÇLA BIRAKTI
İzmir Milletvekili Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na önerdiği iddia edilen ve PM’ye seçilen İl Eski Başkanı Nalbantoğlu’na sert çıktı. Bayır, “Rıfat Bey ile ilgili olan bölümde şunu söyleyeyim; Bugün Tunç Bey bazı açıklamalar yapmış ‘partide çok çalıştı, hak etti’ şeklinde. Bu kısma tırnak içinde bir itirazım var; Rıfat Bey bana 750 bin lira borçla bıraktı il başkanlığını! Bu adam 2 yıl il başkanlığı yaptı ve 750 bin lira borç bıraktı. Ben 2 yıl o borcu ödemek zorunda kaldım! O arkadaş il başkanlığından milletvekili adayı olacağım diye istifa etti. Genel merkez göstermeyince küstü, 8 sene İzmir’de yoktu. Bu arkadaş, İki sene oldu İzmir’e geleli. Örgüt bunu biliyor ama Tunç Bey bunu parlatmaya çalışıyor. Herhalde genel başkan yardımcısı olmasını bekliyor” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARI TAHAKKÜM KURMAYA ÇALIŞIYOR
Belediye başkanlarının örgüt ve genel merkez üzerinde bir tahakküm kurmaya çalıştıklarını öne süren CHP’li Bayır, Ne yazık ki buradan şunu görüyorum; belediye başkanları örgüt üzerinde ve genel merkez üzerinde bir tahakküm kurmaya çalışıyorlar. PM seçimleri partinin en üst organıdır, muhtemelen bu PM partiyi 2023 seçimlerine götürecek. Yani, belediye başkanları ‘biz temsilcilerimizi koyalım, kellemizi kurtaralım’ diyor” açıklamasını yaptı. 

SOYER VE BATUR’A SERT ELEŞTİRİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a eleştirilerde bulunan Bayır şunları söyledi: “İzmir’de 2 grubun siyasi çatışması var. Birisi Abdül Batur, büyükşehir belediye başkanlığına oynuyor. Birisi Tunç Soyer. Bu 2 arkadaş son dakika Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile de anlaştılar aslında. İki isim Tunç Soyer önerdi, iki isim Abdül Batur önerdi o da il başkanıyla hareket ediyordu. Bu önerilen isimleri götürüp genel başkana verdiler. Tabi ki herkesin gönlünde biri yatabilir, buna saygı duyarım ama burada yanlış olan şu; orada başka İzmir adayları vardı, Mehmet Ali Çelebi adaydı, ben adaydım.  Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır da görev bekliyordu. İzmir’deki 13 milletvekilini yok sayarak, ben kendi milletvekilim Ednan Arslan’ı önereyim diyen Konak Belediye Başkanı. Diğer tarafta ben vefa borcumu ödeyeceğim diye, sanki İzmir’den başka aday yokmuş gibi 8 yıl partiye uğramamış, partiyi 750 bin borçla bırakıp giden Rıfat Nalbantoğlu’nu öneren Tunç Bey. Bunu doğru bulmuyorum.”

İZMİR MODELİNİ ANADOLU’YA ANLATMAMIZ LAZIM
CHP İzmir Milletvekili Bayır sözlerini şöyle sürdürdü: “Konuşmak için erken, partiye zarar verecek sözler sarf etmek istemem, benim ne kadar partili olduğumu herkes bilir. Benim bir iddiam var; adım kadar eminim biz bu AKP’yi devireceğiz, CHP’yi iktidar yapacağız. Benim bir gayem vardı; İzmir’den daha çok oy arttıracağım değil, Anadolu’da milletvekili çıkaramadığımız yerlerde çalışayım diye görev talebim vardı. Bizim artık İzmir Modelini çıkıp Anadolu’ya anlatmamız lazım! Sonuç itibariyle benim için hayal kırıklığı yok, sadece beni destekleyen çok sayıda insanı üzdüm. Onlardan özür diliyorum. Değerlendirmenin doğru yapılmadığını zaten parti tabanı görüyor. Sıkıntı yok.”

 
İzmir'de kuyu kabusu: Her yıl 120 kişi kalıyor!
 
Kılıçdaroğlu ve MYK'nın oy kullandığı sandıktan İzmir adaylarına kaç oy çıktı?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nurettin gelmez 28 Temmuz 2020 Salı 19:57

Tacettin beye yapılan utanctir. İzmir''in en başarılı milletvekilidir Tacettin bey. İlbaskani iken başarılı idi. Fetoculara yanaşmadı , Partiye emek verdi. Dürüst namuslu bir insana yapılan değerini Bilmeyenler ne demeli

Yorumu oyla      0      0  
Kezban Akyavaş 27 Temmuz 2020 Pazartesi 22:06

Vekilim özüre hiç gerek yok. Taban olarak biz sizin ne kadar çalışkan bir vekil olduğunuzu çok iyi biliyoruz. PM de olmamanız partimiz için bir kayıptır

Yorumu oyla      0      0  
Sedat ekici 27 Temmuz 2020 Pazartesi 21:35

Yılmak yok yol çok bu yoldan gideceğiz bu gün hızlı kosamadik belki ama daha çok çalışıp aradaki farkı kapatacağız biz birinci ola cagiz

Yorumu oyla      0      0  
Partili 27 Temmuz 2020 Pazartesi 12:30

Zamanında Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu’na etmediğin lafı bırakmadın.Çok haksızca kamuoyu önünde eleştirdin.Şimdi de Tunç Soyer ve Abdül Batur hedefte.Sizin üzerinizi çizen örgüttür , bunu unutmayın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer’den 'ilk kurultay' yorumu: Ahmet, Mehmet fark etmez!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu kurultayın vurgusunun içerikle ...
Kotaya takılan CHP'li Çelebi'den çarpıcı mesajlar
Parti Meclisi seçimlerinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde ...
PM'ye seçilen CHP'li Çelik'ten 'Lider'e ve örgüte teşekkür
PM’ye seçilen Devrim Barış Çelik, “kararlı tutumu ve kıymetli katkılarından ...
 
Kurultayın İzmir fotoğrafı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu en güçlü kurultayını geride bırakırken, ...
PM’ye giren Vekil Arslan: Örgütümün başını öne eğmedim!
Kurultay’da 743 oy alarak PM’ye giren İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ...
CHP'de liste dışı kalan Özkan'dan tek cümlelik mesaj!
CHP'de bir önceki kurultayda liste delerek PM'ye seçilen ve daha sonra ...
 
CHP seçimini yaptı: İşte yeni PM ve YDK!
Kılıçdaroğlu 1251 oyla 6.kez genel başkan seçilirken büyük yarış “Hedef ...
CHP PM seçiminde İzmir sandıkları raporu: İzmirli hangi adaya kaç oy çıktı?
CHP Kurultayı'nda merakla beklenen PM seçimi geride kaldı. Çarşaf listeli ...
CHP'de PM seçimi tamam: İzmir'den kimler girdi?
37.Olağan Kurultay Parti Meclisi (PM) seçimiyle sonlanırken, kotalar baz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri