POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
28 Temmuz 2020 Salı - 13:53

Pandemi sürecinin gözdesi bungalov evleri!

Tüm dünyada alışkanlıkların değişmesine neden olan Kovid-19, turizm sektöründe de tercihlerin farklılaşmasına neden oldu. Sosyal mesafenin kontrol altına tutulabildiği, tenha tesisler bu süreçte ön plana çıktı. İzole tatil yapmak isteyen vatandaşlar, doğayla iç içe bungalov evlerin bulunduğu turizm tesislerine ilgi gösterdi.

Pandemi sürecinin gözdesi bungalov evleri!

Yeni tip koronavirüs  (Kovid-19) nedeniyle izole tatil yapmak isteyen vatandaşlar, doğayla iç içe bungalov evlerin bulunduğu turizm tesislerine ilgi gösterdi.

Tüm dünyada alışkanlıkların değişmesine neden olan Kovid-19, turizm sektöründe de tercihlerin farklılaşmasına neden oldu. Sosyal mesafenin kontrol altında tutulabildiği, tenha tesisler bu süreçte ön plana çıktı. 

Kiralık yazlıklar, çadır ve karavanlara artan ilginin yanı sıra yine müstakil yapıdaki bungalovlar, bu yılı geçen sezona göre daha yüksek dolulukla geçiriyor.

"Ortak klima yok, mesafe yeterli" 
Çeşme ilçesinde bulunan ve farklı mimarisiyle dikkati çeken Vadi Alaçatı'nın işletmecisi Bülent Özcan, AA muhabirine, salgın nedeniyle ilginin arttığını söyledi. 

Telefonlarının artık daha çok çaldığını anlatan Özcan, "Çünkü açık alandayız. Kapalı bir mekanımız yok. Odalarımız arasındaki mesafe de yeterli. Ortak klima da yok. İnsanlar nefes almak için böyle tesisleri tercih etmeye başladılar. Bu sene, geçen seneye göre daha yoğunuz." ifadelerini kullandı. 

Salgın sürecinde insanların doğaya karşı daha bilinçli hale geldiğini kaydeden Özcan, bunun daha da artması gerektiğini düşündüklerini de belirtti.

- "İstanbul'da arayıp da bulamadığımız bir ortam"

Bungalov evlerde tatil yapmaya gelen Ozan Benlioğlu da eşi Belkıs Benlioğlu ile doğa ile iç içe bir tatil yapmak için yola çıktıklarını söyledi. 

İstanbul'da yaşadıklarını belirten Benlioğlu, "Kentin keşmekeşliğinden uzakta bir yer aradık. Burasının ekolojik bir alan olması da bizi cezbetti. Doğayla iç içe ağaç evlerde kalma fırsatı da var. İstanbul'da arayıp da bulamadığımız bir ortam. Binlerce kişinin aynı yerde kaldığı bir otel tercih etmektense burada izole bir tatil yapmak bizim için daha iyi oldu." diye konuştu. 

Belkıs Benlioğlu da deniz tatili ve kalabalıktansa daha sakin bir yer olmasından dolayı bungalov tipi evleri bulunan tesise geldiklerini aktardı. 

Tesisin agro-turizm imkanına sahip olduğunu ifade eden Benlioğlu, dinlenmek için bu tarz tesislerin daha da etkili olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi. 

"Artık insanlar kalabalıklardan kaçıyor"
Tesiste tatil yapan bir başka misafir Can İnelli de Alaçatı'da bulanan tesisin kafalardaki Alaçatı imajından çok uzakta olduğunu ifade etti. 

Pandemi nedeniyle aralarında doğal mesafeyi barındıran bungalovlar ve ağaç evlerde tatil yapmayı tercih ettiğini aktaran İnelli, "Artık insanlar kalabalıklardan kaçıyor. Bence bu tarz daha izole, biraz daha doğa ile iç içe olan yerlere ilgi de her geçen gün artıyor." dedi. 

Gece olunca gökyüzünü çok net bir şekilde gördüklerine değinen İnelli, "Tamamen şehir kaosundan uzak bir ortam. Benim çok hoşuma giden bir yer. Böyle bir tatil deneyimini tecrübe edilmeli." diye konuştu. 

Ege kıyılarında sayıları hızla artan bungalovlarda tesis özelliklerine göre iki kişi gecelik 250 lira ile 700 lira arasında konaklanabiliyor. (AA)

 
Altınordu'ya Beşiktaş kancası
 
İzmir'de kasaplara Kurban Bayramı denetimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDDK'dan normalleşme için yeni kararlar!
BDDK, normalleşme adımları kapsamında yurt dışı yerleşiklerin TL erişimini ...
Eski günlerini arayan AVM'lerde Eylül umudu
AVM’lerin eylül ayı itibarıyla eski kalabalık günlerine döneceğini söyleyen ...
Altın uçuyor: Bir kez daha zirve yaptı!
Altın fiyatlarında yaşanan rekor serisi devam ediyor. Dün global piyasalarda ...
 
60 firmaya fahiş fiyat cezası, 519 inceleme sürüyor!
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı yapan 60 firmaya ...
Kampanyada sadece 3 otomotiv markası kaldı!
Kamu bankalarının hafta sonu 6 otomotiv firmasını taşıt kredisi paketinden ...
Egeli turizmcilerin gözü yurt dışında
Kurban Bayramı tatilini dolu dizgin geçirmeyi hedefleyen Egeli turizmciler ...
 
Torbalı Ovası kırmızıya büründü
Torbalı ilçesinde, kurutmalık domateslerin sergilere serilmesiyle ova, ...
Bakan duyurdu: Ödemeler bayramdan önce!
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım ...
Halkbank'a yeni dava, Albayrak'tan açıklama
Halkbank, ABD'de bazı müştekilerce "İran'dan alacaklarını tahsil edemedikleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri