POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
24 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:13

Pompalıyla vurulan damada tazminat şoku

Karabağlar ilçesinde, boşanmak istediği için kayınpederi tarafından pompalı tüfekle vurularak yaralanan Seçkin Selek'in (31), eşine, 40 bin TL tazminat ile ayda 400 TL nafaka ödemesine karar verildi.

Pompalıyla vurulan damada tazminat şoku

İZMİR - Karabağlar ilçesinde, boşanmak istediği için kayınpederi tarafından pompalı tüfekle vurularak yaralanan Seçkin Selek'in (31), eşine, 40 bin TL tazminat ile ayda 400 TL nafaka ödemesine karar verildi. Boşanma davasına bakan hakimin, 'vurulma olayıyla boşanma davasında bağ olmadığına' kanaat getirerek verdiği kararı temyiz eden Selek, "Kayınpederim 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Boşanmak istediğim için kayınpederim canıma kastetti. Ama aile mahkemesi boşanma davasında 40 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Bu kararın adil olmadığını düşünüyorum" dedi.

Olay, geçen yıl ekim ayında plastik doğrama işiyle uğraşan Selek Kardeşler'in Paşaköprü Mezarlığı yakınlarında bulunan işyerinde meydana geldi. Emekli Fahrettin Kerim Özel, 5 yıl önce evlenen kızı Sinem Selek'e boşanma davası açan damadı Seçkin Selek'in dükkanına gitti.

Bir elinde çanta olan kayınpeder, diğer elinde örtüye sarılı halde taşıdığı pompalı tüfeği çıkartarak, art arda damadına ateşledi. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda Seçkin Selek ile kardeşi Sezgin Selek, tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesiyle yaralandı. Kardeşler, silah sesini duyan çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırdı.

KAYINPEDER 19 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Gözaltına alınan kayınpeder ise polisteki ifadesinde, "Sadece konuşmak için gitmiştim. Ancak bana ters tepki verince sinirlerime hakim olamadım" dedi. Tutuklanan Fahrettin Kerim Özel hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'kasten yaralama' ve 'işyeri dokunulmazlığını ihlal' suçlarından dava açıldı. İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonrasında mahkeme, kayınpederi, 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı ise cezayı 16 yıl 8 aya indirdi. Sezgin Selek'e yönelik 'olası kastla yaralama' suçundan 1 yıl 3 ay, 'işyeri dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Kerim Özel toplam 19 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi.

BOŞANMA DAVASI DA SONUÇLANDI
Seçkin Selek ile eşi arasında İzmir 4. Aile Mahkemesi’nde görülen boşanma davası da sonuçlandı. Mahkeme, Seçkin Selek’in eşine aylık 400 TL nafaka ile 20 bin manevi 20 bin  maddi olmak üzere toplam 40 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. Hakim gerekçeli kararında, Selek’in kayınpederi tarafından pompalı tüfekle vurulması ile boşanma davası arasında bir bağlantı olmadığına dikkat çekerek, mağdur tarafın Sinem Selek olduğunu bildirdi.

'MAĞDUR EDİLDİM'
Kararı  Bölge Adliye Mahkemesi'nde temyiz eden Seçkin Selek, mağdur olduğunu savunarak, şöyle konuştu:
"2018 yılında anlaşmazlık yaşadığım eşimle boşanmak istedim. Boşanma davası açıldıktan sonra kayınpederim işyerime gelerek canıma kastetti. Battaniyeye sarılı pompalı tüfeği çıkartıp beni öldürmeye çalıştı. Kaçarak ve kardeşimin cesareti sayesinde ölmekten son anda kurtuldum. Aile mahkemesi boşanma davasıyla vurulmam arasında bir bağlantı olmadığını belirterek, aylık 400 lira nafaka ve 20 bin lira manevi 20 bin lira da maddi tazminat ödememe karar verdi. Ben, boşanmak istediğim için kayınpederim tarafından vuruldum. Vücudumda hala ikiyüzün üzerinde saçma var. Yaralandığım için uzun süre çalışamadım, tedavi görmeye devam ediyorum. Bu kararla mağdur edildim. Bu kararın adil olmadığını düşünüyorum. Beni boşanmak istediğim için vuran kayınpederim 19 yıl hapis cezası almışken, benim hakkımda bu kararın verilmesi düşündürücü. Kararın istinafta bozulacağına inanıyorum ve Türk adaletine güveniyorum." (DHA)

 
Urla'daki taş ocağı krizinde kritik karar!
 
BAYSEM'in LGS gururu: 200 öğrenci...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'daki taş ocağı krizinde kritik karar!
Urla ilçesine kurulmak istenen taş ocağı için İzmir Valiliği'nce 'Çevresel ...
Otostopla Türkiye turuna çıktı
Antalya'dan otostop yaparak yola çıkan genç gezgin Erkan Beceral (18), ...
Profesöre cinsel istismar suçlamasında yeni gelişme
Kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye (23) cinsel ...
 
İzmir'de makilik alanda yangın
Zeytin ve incir ağaçlarının olduğu bölgeye sıçrayan alevler kontrol altına alındı
Dikili'de 42 kaçak göçmen yakalandı
Dikili ilçesinde, lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli ...
Aydın'daki cinayetin katil zanlısı İzmir'de yakalandı
Aydın'da kafası taşla ezilerek ve bıçaklanarak öldürülen kişinin katil ...
 
Baharat atölyesinde korkutan yangın!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, baharat atölyesinde çıkan yangın söndürüldü. ...
Plajda ‘şezlong’ kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
Balıkesir’in Edremit ilçesine tatil için gelen polis memuru ile bir kişi ...
Nisa'nın tedavisi için sarma sarıyor
Beyin felci (SP) hastası 8 yaşındaki kızı Nisa Suzan Turan'ın tedavisi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri