POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
3 Mart 2018 Cumartesi - 10:48

Raco ele geçirildi... Rejim bayrağı indirildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO, Zeytin Dalı Harektı'nda Afrin'in Raco belde merkezini ele geçirdi. Çatışmaların yer yer sürdüğü operasyonda ÖSO üyeleri, rejim bayrağını indirdi.

Raco ele geçirildi... Rejim bayrağı indirildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in stratejik öneme sahip Raco belde merkezine girerek bölgenin büyük bölümünü kontrolüne aldı. Belde merkezinde direnmeye çalışan az sayıdaki teröristle çatışmalar sürüyor.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE OPERASYON
TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Raco belde merkezine sabahın erken saatlerinde operasyon başlattı. Terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ, şiddetli çatışmalardan sonra belde merkezinden çekilmeye başladı.

ÖSO unsurları ele geçirdikleri belde merkezinin büyük bölümünü kontrollerine alırken, az sayıdaki noktada direnmeye çalışan kadın teröristlerle yer yer çatışmalar yaşanıyor.  Belde merkezinde mayın arama ve temizleme çalışmaları da sürüyor. 

ASKERİ KAYNAKLAR: İLERLEYİŞ SÜRÜYOR...
Anadolu Ajansı’nın duyurduğu TSK ve ÖSO güçlerinin Raco kent merkezine girdiği haberi askeri kaynaklar tarafından da doğrulandı. Askeri kaynaklar merkezde ilerleyişin devam ettiğini, yer yer çatışmalar yaşandığını, birliklerinin özellikle sivillerin zarar görmemesi için çok büyük hassasiyet gösterdiğini söylediler. Aynı kaynaklar, “Birliklerimiz, planlandığı şekilde harekatı sürdürüyor” dediler. Atak helikopterleri de teröristlerin kaçış yollarını vurarak baskı kurmaya devam etti.

TOPLAMDA 123 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ
Stratejik önem sahip Raco belde merkezinin alınmasıyla ele geçirilen belde merkezi sayısı 2 oldu.  TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 2'si belde merkezi, 93'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 123 noktayı ele geçirdi.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle: 
"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Meydan Ekbez, Bendirek, Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne
bağlı iki köy altı yerleşim; Racu belde merkezi, beldeye bağlı Mesekanlı,
Mamalı, Atamanlı köyleri, Şeyh Mehmetli köyü, Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy ve 1083 rakımlı tepe, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı, Rahmanlı, Maskah, Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara, Karmanluk, Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hamilek, Ramadiye, Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Umranlı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi.'' (DHA-AA)

 
Karşıyaka gazeteci Vecdi Altay’ı andı
 
Zeytin kütüğüne hayat veriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PYD'li teröristin itiraf günlüğü ortaya çıktı!
Zeytin Dalı harekâtında ele geçirilen 18 yaşındaki bir teröristin günlüğü, ...
Dikkat: İzmir'de lodos ve fırtına uyarısı
İzmir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada gün içinde kuvvetli rüzgar ...
Kahraman komutan F-16'lara böyle seslendi!
Zeytin Dalı Harekatı'nda PKK/PYD'lı teröristler, 1083 rakımlı tepede Mehmetçiğe ...
 
İzmir'de teyp hırsızları otomobili yaktı!
İzmir'in Konak ilçesinde, park halindeki bir otomobilin kullanılamaz hale ...
Türkiye'nin yüreği yanıyor: Afrin şehitlerine veda...
Afrin kırsalında dün çıkan çatışmada şehit olan 8 asker toprağa verildi.
İzmir'de yürek yakan veda: Evlada son bakış...
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında ...
 
Sınırı geçen 2 Yunan askeri tutuklandı!
Meriç bölgesinde, sınıra yakın noktada Türk devriyeleri tarafından yakalanan ...
Korkunç bilanço: İş kazalarında 1 yılda 2006 ölüm!
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yürütme Kurulu Üyesi Cengiz ...
Bingöl'den İzmir'e acı haber!
Afrin'den gelen acı haberlerin ardından İzmir'e bir ateş de Bingöl'den düştü.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri