POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
13 Ocak 2022 Perşembe - 11:37

Roman kadınlardan Kılıçdaroğlu'na ziyaret

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde buluşan, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Ege Mahallesi ve Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Romanların yaşadığı çadır yerleşkesinden gelen Roman kadınlar, İzmir’deki Roman Dernek Temsilcileri; İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyarette bulundular.

Roman kadınlardan Kılıçdaroğlu na ziyaret

En son İstanbul’da yapılan “Roman Buluşması” ile İstanbul’daki Romanlarla bir araya gelerek, CHP iktidarında yapılacak olan Romanlara yönelik çalışmaları anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Romanlar için büyük önem taşıyan vaatlerle dikkatleri üzerine çekmişti. İstanbul’daki Roman Buluşması’nda eğitim gören Roman çocukların ailelerine burs verileceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, Romanları eğitim temelindeki sorunlarının çözülmesi konusunda umutlandırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun makamına yapılan ziyarette, üzerinde durulan konular; Roman kadınların eğitime katılımının arttırılması ve desteklenmesinin önemi, Roman kadınların istihdamı, Romanların nitelikli işlerde çalışabilmesine olanak sağlanması, Romanlara karşı ayrımcılıkla mücadele, Romanların kayıtlı istihdamda daha çok görünür olmasının sağlanması idi.

CHP olarak, Romanların ve özellikle Roman kadınların yaşadığı sorunlara çare olunacağının sözü verildi. Roman kadınlar ise, kendi aralarındaki dayanışmayı güçlendirmek ve Roman kız çocuklarını eğitim konusunda teşvik etmek için çaba göstereceklerini belirtti. CHP’ye yeni üye olan Roman vatandaşlar tebrik edildi.

“TOPLUMUN GÜÇLENMESİ KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMAKTAN GEÇİYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadıkları sorunları paylaşan Roman kadınlar, Roman toplumunda çocuk yaşta yapılan evliliklerin son bulmasını istediklerini anlattılar. Çocukları okutmadan toplumun kalkınamayacağının altının çizen Roman kadınlar, Roman çocuklarına özen gösterilmesi gerektiğini ve Kılıçdaroğllu’nun bu konudaki vaatlerinin hayati önem taşıdığını belirtti. Roman kadınların kendilerini anlatmaktan yorulduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, toplumun en temel haklarına doğal bir şekilde ulaşmasının şart olduğunu anlattı. İzmir’den ve Söke’den gelen Roman kadınların ev temizliği, çiçekçilik gibi gündelik ve güvencesiz işlerde çalıştığını belirtti. Kadınların güvenceli işlerde istihdam edilmesi gerektiğini aktardı.

CHP Milletvekili Purçu, toplumun tüm yükünün kadınların üstünde olduğunu ifade ederek kadınların haklarına erişebilmesi için politik mücadelenin şart olduğunu söyledi. Roman olarak üniversite okuyan az sayıda kadın olduğunu belirterek, Romanların eğitim hayatında ve tüm kamusal alanda var olması gerektiğinin, karar mekanizmalarında yer alabilecek eğitim düzeyine erişimlerinin doğru politikalarla mümkün olduğunun altını çizdi.

Roman kadınlar, CHP Genel Başkanı ile yıllar boyunca yaşadıkları ayrımcılıkla ilgili örnekleri paylaştı. Kılıçdaroğlu ise, toplumun güçlenmesinin kız çocuklarını okutmaktan geçtiğini belirtti.

“ARAMIZA KATILAN YENİ ÜYELERİMİZLE MUTLULUĞUMUZ VE GURURUMUZ ARTIYOR.”

Roman kadınları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşturan CHP’li Purçu; CHP’ye yeni üye olan Roman vatandaşları tebrik etti.

“Vatandaşımız artık kimin doğru kimin yanlış olduğunun farkında! CHP iktidarına çok az kaldı! Aramıza katılan yeni üyelerimizle mutluluğumuz ve gururumuz artıyor. Aramıza Hoş geldiniz!” açıklamasını yaptı.

 
İzmir'de fırtına kabusu: Körfez taştı, Çeşme'de tekne battı!
 
Doktora, tıbbi sekretere 'hakaret' ve 'tehdit' suçundan 5 ay hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hürjet için seri üretim kararı alındı
Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı sonrasında yayınlanan basın açıklamasında ...
Tugay'dan AK Parti'nin eleştirilerine toplu yanıt: Sıkılmak bir yana her gün artan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, kendisine yönelik “Karşıyaka’yı yönetmekten ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı!
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Döviz kurunda ...
 
CHP'li Sertel işitme cihazı krizini Meclis'e taşıdı
İşitme cihazlarında SGK katkısı yüzde 20 artışla bin liradan bin 200 liraya ...
CHP İl Başkanı Yücel'in Başkent mesaisi tam gaz: Salıcı ile kongre zirvesi de tamam!
CHP İl Başkanı Yücel kritik Ankara mesaisinde Lider'le yaptığı görüşmenin ...
CHP'li Beko'dan Erdoğan'a Turkovac tepkisi: Bilim insanlarının uyarılarına kulak verin!
Erdoğan'ın Turkovac aşısı ile ilgili TTB'ye karşı sözlerini eleştiren ...
 
Akşener'den Bakan Nebati'ye sert sözler!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cemaat yurdunda yaşamına son veren ...
HDP'li Güzel'in dokunulmazlık dosyası Meclis'te
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması ...
AK Partili Artcı'dan tepki: Hani sadece çöp gelecekti?
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, “Hani sadece çöp gelecekti? ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri