POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
9 Ocak 2023 Pazartesi - 13:47

SES’ten promosyon isyanı: Sözleşmeyi kabul etmiyoruz!

Özel bir bankayla yapılan anlaşma sonucu İzmir’deki sağlık personelinin 5 yıllığına 30 bin lira maaş promosyonu alacağını duyuran İl Sağlık Müdürü Erkuş’a, SES İzmir Şubesi’nden tepki geldi. İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, sözleşmeyi kabul etmediklerini söyledi.

SES’ten promosyon isyanı: Sözleşmeyi kabul etmiyoruz!

Geçtiğimiz günlerde İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla sağlık çalışanlarına yönelik banka promosyon anlaşmasını duyurmuştu. Özel bir bankayla yapılan anlaşma sonucu İzmir’deki sağlık personelinin 5 yıllığına 30 bin lira maaş promosyonu alacağını açıklayan Erkuş’a, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi’nden tepki geldi. Konak’ta bulunan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapan sağlık emekçileri, “50 bin bandında 3 yılı geçmeyen bir anlaşmanın hakkımız olduğunu biliyor ve söylüyoruz” vurgusu yaptı. 

ÇOCUK MU KANDIRIYORSUNUZ?
Sağlık çalışanlarının 30 bin banka promosyonu almasına yönelik anlaşmaya tepki gösteren SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz, “TÜİK’deki hesap çarşıya uymuyor, ülkemizde enflasyon canavarı var, aldığımız maaş yolda eriyor. Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Çalışan buna kanar mı? Sağlık müdürünü ziyaretimizde sağlık müdürüne, neyi bekliyorsunuz? Biran önce yıl dönmeden yeni ihale yapılsın dediğimizde ‘yeni yılda yeni zamlarla yapalım daha karlı oluruz’ demişti.  Yeni yılda maaş zamları ile yapılacak iyi anlaşma bu mudur? Aylar önce kurumların 3 yıla 40 binli rakamlara anlaşma yapıldığına şahidiz. Sağlık Bakanlığı’nın anlaşmayı 3 yıllığına yaptığına şahidiz. Bu nasıl bir anlayıştır? Resmen yüzde 400 kar açıklayan bankalarla iletişiminiz, çalışanlardan daha mı önemli?” diye sordu.

DOLANDIRILMAK İSTEMİYORUZ
İmzalanan promosyon sözleşmesini kabul etmediklerini, 50 bin bandında ve 3 yılı geçmeyen anlaşma beklentileri olduğunu söyleyen Batmaz, “Buradan sesleniyoruz alavere, dalavere ile zorla yandaş sendikalara üye yaptığınız çalışanlar kimsesiz değildir! Sağlık emekçileri olarak hiçbirimiz maaşımızın ne kadar olduğunu tam olarak bilemez hale geldik. Teşvik ödeme, sabit ödeme, nöbet ücreti vb... Hem tüm ücretlerin emekliliğe yansımamasıyla emeğimiz sömürülüyorken hem de bankaya yatan tüm ödemelerin promosyonunu alamayarak bir kere daha sömürülüyoruz. Ek ödemeler, teşvikler, nöbet ücretleri, icap paraları… Bunların promosyonu nereye yatıyor? Kimler alıyor? Bankalar yüzde 300-400’e varan büyümeler açıkladı. Bankaların bu kadar büyümesi yoksullaşan emekçilerin çektiği krediler ve maaşlara, asgari ücrete yapılan zamlar sayesindedir. Ücretlere yapılan zamlar, artan vergilerle, temel tüketim mallarına yapılan zamlarla erirken biz emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken kısacası ücretlerimiz enflasyon karşısında mum gibi erirken seyirci olmayacağız elbette. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve karına kar katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Ücretlerimiz üzerinden bankanın elde ettiği kardan payımızı istiyoruz. Altı ay önce çalışanlar olarak dilekçeyle promosyon anlaşmasının yenilenmesi için gerekli başvuruları yapmıştık,  bütün iller kurumlar ortalama yıllık 10 ila 15 bin bandında anlaşmaları yeniledi. Biz ise yeni yılı bekleyip oyalandırıldığımıza göre dolandırılmak istemiyoruz ve bankaya yatan tüm ek ödemelerimiz dahil yüzde 30 artışla ortalama 50 bin bandında 3 yılı geçmeyen bir anlaşmanın hakkımız olduğunu biliyor ve söylüyoruz. Bundan sonraki tüm görüşmelerde birebir bulunmak istiyoruz biz yoksak şaibe vardır, satış vardır” açıklamasını yaptı.

 
'Tank Palet' tepkisi: Bir özür bile dilemediler!
 
Pehlivan develer Artemis için yarışacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağırsakları dışarıda doğan bebek 90 günde 3 ameliyat geçirdi
İzmir'de karın duvarındaki delik nedeniyle bağırsakları dışarıda dünyaya ...
Bilim Kurulu Üyesi Şener: Sessiz bir 'HIV pandemisi' var!
Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon ...
Bakanlıktan İzmir'deki o hastane projesi için yeniden ihale kararı!
Sağlık Bakanlığı İzmir’de uzun süredir tam teşekküllü hastane hasreti ...
 
Covid-19’un en belirgin özelliği şekil değiştirdi!
Covid-19'un en belirgin belirtilerinden biri olan öksürüğün şekil değiştirdiği açıklandı.
Kök hücre bağışçısı 940 bin kişi genetik ikizini arıyor!
Türk Kızılay ile Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılından bu yana yürütülen ...
İzmir’de kuduz aşısı kabusu: ''Yok, boşuna beklemeyin!''
İzmir’de bir süredir kuduz aşısı sorunu yaşandığı ve aşı olmak isteyen ...
 
Uzmanından 'Beta enfeksiyonu' uyarısı
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Hidayet Katipoğlu, ...
Tabip Odası'ndan o yönetmeliğe tepki: Yeni hedef serbest çalışan hekimler!
Muayenehane hekimlerinin özel sağlık kuruluşlarında işlem yapabilmesine ...
İzmir Sağlık Platformu'ndan sözleşme protestosu
Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri