POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
18 Ekim 2021 Pazartesi - 11:08

ŞPO'dan İzmir'e 'Zorlu Projesi' çağrısı: İtiraz edin!

'İzmir'in kalbine gökdelen' tartışması kent gündemindeki yerini koruyor. ‘Zorlu Konak Projesi’ ile ilgili açıklamada bulunan Şehir Plancıları Odası proje ile ilgili son çıkan imar planlarında meslek odalarının ve vatandaşların itirazlarının dikkate alınmadığını belirtti. Oda, vatandaşlara itiraz etme çağrısında da bulundu.

ŞPO dan İzmir e  Zorlu Projesi  çağrısı: İtiraz edin!

GERÇEKİZMİR - 'İzmir'in kalbine gökdelen' tartışması kent gündemindeki yerini koruyor. 

Son olarak  TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden 'Zorlu Konak Projesi' hakkında önemli açıklamalar geldi. ŞPO, Konak Belediyesi tarafından plan değişikliği ile binanın yüksekliğinin 135 metre olarak ancak Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından yapılan onay değişikliğinde binanın uzunluğunun 84 metre olarak belirlendiği ifade edildi. 

ŞPO bu yüksekliğe de itiraz ederek vatandaşlara çağrıda bulundu. Örnek itiraz dilekçesiyle yapılan açıklamada projeyle ilgili odalar ve vatandaşların hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı bildirilerek, “Çevre plan kararlarıyla uyumsuz ve yaratacağı ek yük nedeniyle oluşacak kamu zararını engellemek amacıyla 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin görüş ve itirazlarınızı 26 Ekim 2021 tarihine kadar Konak Belediyesi Başkanlığına iletebilirsiniz” denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Konak Belediye Meclisinin 01.03.2021 tarihli ve 48/2021 sayılı kararı ile uygun bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.07.2021 tarihli ve 05.770 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan, 7221 sayılı Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. maddesine eklenen hüküm doğrultusunda Konak ilçe sınırı içerisinde yer alan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bina yükseklikleri “Serbest” olarak belirlenmiş olan ada/parsellerdeki bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliklerinin 27.09.2021–26.10.2021 tarihleri arasında askıya çıkarıldığı öğrenilmiştir.

Söz konusu plan değişiklikleri ile; plan değişikliğine konu ada/parseller dikkate alındığında 2019 yılı içerisinde İzmir kamuoyunda yüksekliği (146 m) nedeniyle yoğun tartışmalara neden olan “Zorlu Konak Projesi” dahil olmak üzere çok sayıda alana ilişkin 7221 sayılı Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. maddesine eklenen hüküm doğrultusunda çevre plan kararlarıyla uyumsuz olacak şekilde yükseklikler belirlenmiştir.

Askı süreci devam eden 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklikleri içerisinde yer alan ve geçmişte tartışma konusu olan “Zorlu Konak Projesi”nin bulunduğu alana ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının ve ruhsatın iptal edilmediği, yakın dönemde ise söz konusu projenin ruhsatının Konak Belediyesince yenilenerek bina yüksekliği 131 metre olacak şekilde düzenlendiği bilinmektedir. Süreç bu aşamada iken Konak Belediye Meclisinin 01.03.2021 tarihli ve 48/2021 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinde yüksekliğin 135 metre olduğu, ancak İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.07.2021 tarihli ve 05.770 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan plan değişikliğinde ise 84 metre olarak belirlenmiştir.

Sonuç olarak; İzmir halkının tepkisi ile “geri çekilen” projenin yeniden gündeme gelmesi açıkça meslek odaları ve İzmir’de yaşayan yurttaşların hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı anlamına gelmektedir. Çevre plan kararlarıyla uyumsuz ve yaratacağı ek yük nedeniyle oluşacak kamu zararını engellemek amacıyla 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin görüş ve itirazlarınızı 26 Ekim 2021 tarihine kadar Konak Belediyesi Başkanlığına iletebilirsiniz!

Şehir Plancıları Odası'nın hazırladığı örnek itiraz dilekçe için tıklayınız http://spoizmir.org/wp-content/uploads/2021/10/konak_gokdelen_vatandas-itirazi.docx.docx

 
Doğa ve tarih turizminin yeni adresi Çeşme!
 
Göztepe 3 puandan fazlasını kazandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Raylarda greve doğru: Kritik görüşmede neler yaşandı?
İzmir Metro A.Ş.’deki TİS krizi sendikanın grev ilanıyla tavan yaptı. ...
İkinci ek yerleştirmeler için 'son gün' hatırlatması
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2021-Yükseköğretim Kurumları ...
İzmir'in basın özgürlüğü ödülü Toker'e
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Karşıyaka Belediyesi tarafından verilen ...
 
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte yağış beklenmeyen yeni haftada en yüksek sıcaklıklar 23 ila 25 derece arasında seyredecek.
İstanbul'da baro seçimi sonuçlandı
Demirören Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Barosu Başkanlığı'nı ...
İzmir'de aşı karşıtı miting!
İzmir'de bir grup, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ...
 
6 kişi zehirlendi: "Ispanak yemeyin" uyarısı!
Giresun'da ıspanak yedikten sonra atropin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye ...
Küresel ısınma: O şelale ilk kez kurudu
Antalya'nın Kaş ilçesindeki Gömbe Yaylası'na akan Uçarsu Şelalesi küresel ...
Düğün salonundaki cinayette gözaltı sayısı 2'ye yükseldi
Bornova ilçesinde aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri