POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
11 Mart 2019 Pazartesi - 11:55

SP’li Kılıç: İzmir’e dinamizm katacağız

Saadet Partisi (SP) İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Şerafettin Kılıç, proje tanıtım toplantısı düzenledi. Kılıç, "İzmir tüm güzelliklerine rağmen, kent kimliği konusunda karmaşalar yaşamaktadır. İzmir ve İzmirliye dinamizm katacak ve vizyonunu yükseltecek projelerimizle karşınızdayız" dedi.

SP’li Kılıç: İzmir’e dinamizm katacağız

Saadet Partisi tarafından İzmir Balçova Termal Otel’de 'Dürüst Başkan Dürüst Yönetim' adı altında proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Saadet Partisi İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, ilçe başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı. İzmir projelerinin açıklandığı toplantıda, projelerin hesap verilebilir, şeffaf ve programlı biçimde gerçekleştirileceği vurgulandı. İzmir’de katılımcı yerel demokratikleşme modelinin uygulanacağını dile getiren SP İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Şerafettin Kılıç, "İzmir tüm güzelliklerine rağmen, kent kimliği konusunda karmaşalar yaşamakta, mavisini ve yeşilini aramakta, yaşadığı tahribatların altında ezilmektedir. Yerel yönetimler seçimi arifesinde, İzmir’e duyduğumuz sevda ve sorumluluk ile, Saadet Partisi Büyükşehir belediye başkan adayı olarak İzmir’e ve İzmirliye dinamizm katacak olan, kentin özelliklerini sentezleyip vizyonunu yükselteceğine inandığımız projelerimizle karşınızdayız" dedi.

ULAŞIMDA PROBLEMLER ÇÖZÜLECEK

İmar uygulamalarında hiç kimseye haksız rant sağlanmayacağını belirten Kılıç, "Kentsel dönüşüm projesini en kapsamlı şekilde uygulayacağız. Hedefimiz yatları, mega yatları, marinaları, su sporları merkezleri ve deniz müzeleri gibi sosyal tesisleriyle denizle bütünleşen kent ve kentle bütünleşen deniz formu kurmaktır. Metro ve hafif raylı sistemlere alternatif ve entegre olarak yapılacak havaray hatları, araç ve insan trafiğine tabi olmayacağı gibi yollarda rahatlığa da sebebiyet verecek olması nedeniyle trafiği rahatlatma etkisi gösterecektir. Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı ivedilikle tamamlanacak, bu hattın uzantısı olarak Güzelbahçe’ye ulaştırılması sağlanacaktır. Bunların yanı sıra Üçyol-Şirinyer-Buca (Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüs) metro hattı ile Halkapınar-Otogar metro hattı projeleri uygulamaya geçirilecektir. Selçuk’tan Aliağa’ya kadar olan alanda deniz ulaşımı neredeyse yoktur. Yaz mevsiminde daha sık olmak şartıyla Urla, Mordoğan, Foça ve diğer sahili olan ilçelere vapur seferleri konulacaktır. Ayrıca şehir merkezinde diğer semtlere yeni iskeleler açılarak yeni deniz ulaşımı bağlantıları yapılacaktır. Ulaşım fiyatlarında makul ölçüde indirime gidilecektir" diye konuştu.

SOSYAL PROJELER

Sosyal yardımlaşma projelerinden bahseden Kılıç, "Fakir öğrencilere kırtasiye yardımı yapılacak, dar gelirli öğrencilere ve üniversite öğrencilerine burs verilecek. Aşevleri ve ramazan çadırları kurulacak. Kadın Sağlığı Merkezleri adı altında; kadınlara has problemlerin, çalışanlarının kadın olduğu merkezlerde bedelsiz çözülmesi, daha ileri sıkıntıların teşhis edilmesi, aile içi iletişim, çocuk sağlığı ve dengeli beslenme konularında mahalle ve semt bazlı merkezler açılacak. Yaşlılarımız güler yüz ve nezaket içerisinde semtlerinden alınarak, Hoş Vefa Tesisleri’nde en güzel şekilde ağırlanacak. Evlenme kararı alıp maddi imkansızlıklar nedeniyle ev kurma sıkıntısı yaşayanlara yardım yapılacak" dedi.

TARIMDA ÇÖZÜM PROJELERİ

İzmir’de tarımsal kalkınmanın büyük boyutlu ve kapsayıcı olması için çok geniş çaplı çalışmalar ve projeler uygulanacağını dile getiren Kılıç, "İzmir'e, Ege'ye ve hatta tüm ülkeye bir tarım ülkesi olduğumuzu hatırlatacak önemli yatırımlar yapılacak. Belediye tarafından, zehirsiz tarımsal meyve sebze üretiminin temini, üretici birlikleri ve tarımsal kalkınma stantları, yeşil alanlarda ve parklarda yerli üreticilerden bitki kullanılması, Bakırçay ve Gediz nehirleri rekreasyon ve sulama, tarımsal artıkların çevreye zararını engelleme ve ekonomiye kazandırma projeleri gerçekleştirilecek" diye konuştu.

 
Müziğin 10 yaşındaki altın 'Çınar'ı
 
Eşten intikam için kan donduran plan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci: İzmir'e kayıp 20 yılı geri kazandıracağız!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "İzmir'e ...
CHP'li Bakan'dan 'beka sorunu' çıkışı: Korkuyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Bakan, "16 yıldır tek başlarına iktidar olanlar ...
AK Gençlik anlattı, bakanlar dinledi!
“Adım adım ekonomi” programında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ...
 
CHP'li Sındır: Meydanlara çıkıp hangi yüzle oy istiyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, "Geniş tanımlı işsiz sayısı ise 623 bin ...
Menderes'te Kayalar coşkusu: Vekillerle miting gibi açılış
CHP Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, Milletvekilleri Ednan ...
Bayraklı Adayı Sandal'dan iddialı mesaj: Yüzde 60'ları geçtiğimizi biliyoruz!
Kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa seslenen Sandal “Bizim seçim kaygımız ...
 
CHP'li Polat Aliağa'daki 'tehdidi' Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ÇED olumlu kararı iptal edilmesine ...
Büyükşehir için başkanlık yarışında tek kadın aday!
İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan 12 kişiden sadece biri ...
CHP'de o ilçede gençlik örgütünün yeni başkanı belli oldu
Can İrat ve yönetiminin görevlerinden istifa etmesinin ardından boşalan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri