POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
31 Ocak 2018 Çarşamba - 13:18

Sağlık Bakanlığı'ndan acil servislere düzenleme

Sağlık Bakanlığı, hastanelerin acil servislerinde yaşanan yoğunluğun önüne geçilebilmesi genelge yayınladı.

Sağlık Bakanlığı ndan acil servislere düzenleme

Sağlık Bakanlığı, acil servislerde yaşanan yoğunluğun önüne geçmek amacıyla hastanelerdeki acil servis hizmetlerine yönelik yeni düzenlemeler yaptı. 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın imzasıyla, tüm il sağlık müdürlüklerine gönderilen ve acil servis hizmetlerine yönelik düzenlemeleri içeren genelgeye göre, hastanelerde standart poliklinik hizmetlerinde "Mesai Kaydırma veya Vardiya Branş Polikliniği" uygulaması yapılacak. 

Acil servislere başvuran hastalardan genel durumu en hafif olan ve "yeşil alan"da muayene olması gerekenlere "Yeşil Alan 1" kodu verilecek ve bu hastalara acil servisteki genel tabip muayene polikliniklerinde bakılması sağlanacak. 

Öncelikle çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıklar, kulak burun boğaz hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji branşları ile hastanelerin acil servislerinde yeşil alan hasta oranı ek poliklinik açmayı gerektiren diğer branşlar için de acil servis alanı dışında ve yakın yerleşiminde olmak şartıyla "Yeşil Alan 2" kodu ile Mesai Kaydırma veya Branş Polikliniği uygulaması yapılacak ve uygun hastalar sağlık personeli tarafından gerçekleştirilecek etkin triaj ile branş polikliniklerine yönlendirilecek. 

Mesai Kaydırma veya Branş Polikliniği uygulaması kapsamında uzman hekimler tarafından yapılan branş poliklinikleri haricinde ihtiyaç oranında, "Yeşim Alan 2" kapsamında olmak üzere genel tabip poliklinikleri açılacak. Böylece hastaların acil servislerde birikmesinin ve beklemesinin de önüne geçilecek. 

Acil servislerdeki hasta gözetimi sürelerinde de düzenlemeye gidilecek. Kısa müşahede süresi 2 saati geçmeyecek şekilde planlanacak. 2 saatten fazla acil gözlem veya tabip gereken hastaların, acil servis bünyesindeki acil yataklı servislerde gözlemi ve tedavisi sağlanacak. 

"ACİL SERVİSLERDE UZUN YATIŞLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK"
Acil servis hizmetlerinde yapılan düzenlemeye göre, acil serviste hastası olup 8 saatten fazla gözlemde tutan ve kliniğine almayan branşlarda "Merkezi Yatış Otomasyonları" üzerinden, bu hasta yatırılana kadar normal hasta yatışı yetkisi kısıtlanacak. 

Acil servis hastalarında radyoloji ve laboratuvar süreçlerinin hızlandırılması mümkünse "Mesai Kaydırma ve Vardiya Branş Polikliniği" uygulaması için rutin laboratuvar ve görüntüleme hizmetleri için de ek mesai uygulaması yapılacak. 

Gerektiğinde hastane idaresinin, acil kabulü yüksek olan klinikler için diğer kliniklerce yoğun kullanılmayan hasta yataklarını ilgili kliniğin yatağı haline dönüştürmesi sağlanacak. 

Özellikle acil cerrahi endikasyonu konulan hastaların yoğun bakım yatağı ihtiyaçlarının bir yoğun bakım sorumlusu tarafından belirlenmesi sağlanacak. Yoğun bakımlarda yer olmaması halinde acil hasta mağduriyetini önlemek için ara bakım ünitelerinin düzenlenmesi sağlanacak. 

"ACİL SERVİSLERDE KONSÜLTASYONLAR HIZLANACAK"
Genelgeye göre, acil servislerde konsültasyonların hızlandırılması temin edilecek. Hekim kaynağı yeterli olan kliniklerin günlük iş akışları içerisinde bir hekimini mutlaka konsültasyon amaçlı olarak görevlendirmesi, acil servis konsültasyonlarında mavi kod kapsamında olmayanların en fazla 30 dakika içinde yaptırılması, konsültan hekim listelerinin ve konsültasyon ortalama cevap sürelerinin idareye teslim edilmesi sağlanacak. 

Öte yandan, acil servislerde basit fiziksel iyileştirmeler de yapılacak. İlgili acil servislerde ivedilikle küçük onarım, basit yapım işlerinin yapılması ve hasta ve hasta yakını imkanları ve konforunun artırılması sağlanacak. 

İlgili acil servislerde araç giriş çıkış ve otopark imkanlarının genişletilerek acil hastalara araç park imkanları ve kolaylığı getirilecek. (AA)

 
Altay'da Furkan kaldı!
 
CHP İzmir Milletvekili’nden PM çıkışı: O mutfakta olmak istiyorum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite hastanesinde radyasyon skandalı!
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki kanser hastalarına uygunsuz tedavi ...
Tabip Odaları için çözüm önerisi
Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Tabip Odaları’na ...
Dikkat: 'Grip' deyip geçmeyin!
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, grip hastalığının, sıkça soğuk ...
 
"Çocuklar da stresle başa çıkma yöntemlerini öğrenebilir"
Kent Sağlık Grubu’ndan Uzman Klinik Psikolog Birgül Gökçe Doering, Agora ...
Kreşinde büyüdüğü hastanede şifa dağıtıyor!
İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma ...
Ege Üniversitesi'nin 'milli aşı' hedefi
Ege Üniversitesi, Kalkınma Bakanlığı'nın araştırma altyapısı proje çağrısına ...
 
Ege Üniversitesi'nde 'milli aşı' devrimi!
Ege Üniversitesi'nde, Türkiye'nin aşı konusunda dışa bağımlılığının azaltılması ...
Sağlık Bakanı: Afrin'de 3 askerimiz kayıp
Sağlık Bakanı Demircan, Afrin harekatında 14 kayıp olduğunu beliterek, ...
İzmirli sağlıkçılardan 'barış' mesajları
İzmir'de bazı doktorlar ve sağlık çalışanları, Zeytin Dalı Harekatı sürerken ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri