POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
16 Mart 2018 Cuma - 12:11

Sağlık-Der Başkanı'ndan çarpıcı çıkış: Kul hakkı yeniyor

Sağlık Der İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Sağlık Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu Sempozyum Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Şube Başkanı Güler, yıllardır sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmadığını, bu uygulama ile kul hakkının yendiğini açıkladı.

Sağlık-Der Başkanı ndan çarpıcı çıkış: Kul hakkı yeniyor

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper, İzmir Katil Çelebi Üniversitesi Hastanesi’nden Doç.Dr. Murat Kemal Atahan’ın moderatör olduğu sempozyumda, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op.Dr. Orhan Koç, Doç.Dr. Deniz Uçar, Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Hikmet Güler, Şube Hukuk Müşaviri Av. Güngür Yılmaz, İKÇÜ Sağlık Yönetimi A.B.D. Başkanı Prof.Dr. Levent Kıdak, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Alper Cihan, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mete Edizer konuşmacı olarak katıldılar. 

Milli ve Yerli Bir Bayram
Sağlık camiasını biraraya getiren etkinlikte konuşan Güler, “14 Mart milli ve yerli bir bayramdır. Tıp öğrencilerinin sağlık camiasının Kurtuluş Savaşı yıllarında Yunan işgali esnasında miting olarak düzenlenmiş o günden bu yana 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. İzmir Tabip Odası’nı da davet ettik ama maalesef olumlu bir yanıt alamadık. Sağlık 7-24 saat olan bir hizmettir. Hakikatten sağlık olmadığı zaman insanların herhangi bir iş yapma şansı yok. Bu anlamda sağlık çalışanlarının sosyal ve mali açıdan rahatlatılması gerekiyor” dedi. 

Cumhurbaşkanımızdan Müjde Bekliyorduk
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tıp Bayramı kapsamında düzenlediği resepsiyonda ek ödeme ve yıpranma payı konularını gündeme getirdiğini öğrendiklerini belirten Güler, ancak bu konuda bir müjdenin gelmediğini söyledi. 

Sağlıkta Dönüşümü Gerçekleştiren Personel Mağdur
“Sağlık gerçekten yapılması zor, zemini ve zamanı olmayan bir meslektir” diyen Güler, “Kendimde bu meslekte 28. Yılımdayım. Arkadaşlarımız mesleği için her türlü fedakarlığı yapmaktadır. Hükümetimizden verilmesi gereken hakların bir an önce verilmesini istiyoruz. Türkiye sağlıkta dünyada ilk 10’a girdi. Hükümetimiz bu anlamda önemli ilerlemeler kaydetti. Bunu yapan sağlık personelleridir. Sağlık personeli sayesinde sağlıkta dönüşüm yapıldı ancak bu personel dönüşümün meyvesini alamadı. Bir an önce sağlık hizmetinin kalitesini önemli ölçüde artıran sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir. İnsani ve İslami bir konusundan bahsetmek istiyorum. Yıllardır aldığımız ek ödemeler emekliliğimize yansımıyor. Kanunun ‘helal’ olması lazım. Ek ödeme, alın terimizle kazandığımız bir paradır. Ancak bunun hakkını emekliliğimizde alamıyoruz. Kul hakkı yenmiş oluyor. Maliye bürokratlarına bunu bu güne kadar anlatamadık” diye konuştu.  

Sağlıkta Tükenmişlik Sendromu
Sağlık Sen İzmir Bilim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Oktay Tarhan, sağlıktaki Tükenmişlik Sendromu hakkında çalışma yapacaklarını belirterek, “Sağlık çalışanlarında maddi sorunlarının yanında tükenmişlik var. Sağlık hizmetlerinin kalitesini artırırken yorulduk” diye konuştu. Sağlık Der Genel Başkan Vekili ve İş Sağlığı Genel Müdürü Prof.Dr. Orhan Koç ise ,  ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu anlamda sağlık ordusu olarak sizler her zaman vatanımızın ve milletimizin yanında olduk. Sadece mesleklerimizin icrası değil aynı zamanda rol model olduk. Yeri geldi canımızı feda ettik. Yeri geldi fedakarlıkta bulunduk. Yine aynı öyle. Afrin’de sağlık çalışanlarımız görev yapıyor. Sağlık Der’in 30 yılı aşkın bir mazisi var. Sağlık Der’in sadece Türkiye’ye yönelik değil uluslararası hayalleri var. Sağlık her zaman tüm dinlerin, tüm ülkelerin başka ülkelere vereceği mesajlar için bir köprü olmuştur. Misyonerlik faaliyetlerinde de en çok sağlık kullanılmıştır” şeklinde konuştu. 

 
Başkan Arslan'dan yerinde tespit mesaisi!
 
Sındır'dan sert tepki: Bu özelleştirme tasarısıdır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'daki sağlık zirvesinde kritik uyarı: Ev salçası ve bitkisel ilaçlardan...
Vücudumuzun kan ve sıvı filtresi olan böbrekler ve hastalıkları Buca Belediyesi ...
Tıp Bayramı'ma özel müze: Vagon hastane!
1 haftaya yayılan Tıp Bayramı kutlamaları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Yeni açılan hastaneye duygulandıran ziyaret
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, projesinin her aşamasında ...
 
Başbakan açıkladı: Kullanılan 100 ilaçtan 80'i yerli!
Başbakan Yıldırım, 2017 yılında kullanılan 100 ilaçtan 80'inin yerli üretim olduğunu açıkladı.
Seyyar klinikle şifa dağıtıyor!
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul ...
E.Ü. Kampüsü'ne 112 ambulans istasyonu
Ege Üniversitesi (EÜ) kampüsünde, öğrenci ve öğretim üyeleri ile idari ...
 
AK Partili Sürekli'den o ilçeye hastane müjdesi!
Sürekli, Beydağ İlçesine yapılacak olan yeni 10 Yataklı Entegre İlçe Devlet ...
Özel hastanelerden 'SGK' vurgunu!
Sayıştay raporuna göre, özel hastaneler doktor ücretleri ve aynı hasta ...
Canan Karatay'ı şoke eden ceza!
"Önüne gelen antidepresan yazıyor" diyen Prof. Dr. Canan Karatay'a İstanbul ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri