POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Özel'den Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
16 Mayıs 2019 Perşembe - 14:21

Sağlıkçılardan şiddete karşı protesto

Balçova ilçesindeki özel tıp merkezinde görev yapan bir doktorun, hastasının sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kalması, İzmir Tabip Odası ve İzmir Sağlık Platformu üyeleri tarafından basın açıklamasıyla kınandı.

Sağlıkçılardan şiddete karşı protesto

Balçova'daki bir özel tıp merkezinde görev yapan doktor, dün muayene edip, ilk tedavisini yaptığı hastasının sözel ve fiziksel şiddetine maruz kaldı. Şiddet gören doktor, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi acil servisinde tedavi edildi. Ardından karakolda giden doktor, İzmir Tabip Odası avukatı eşliğinde ifade verip, şikayetçi oldu.

Doktora şiddet uygulanmasına tepki gösteren ve adli sürecin takipçisi olacaklarını belirten İzmir Tabip Odası ile İzmir Sağlık Platformu üyeleri, bugün tıp merkezinin önünde toplanıp basın açıklaması yaptı. ‘Sağlıkta şiddet sona ersin’ yazılı pankart taşıyan üyeler adına konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz şunları söyledi:

"Türk Tabipleri Birliği, tabip odaları, sağlık alanındaki sendikalar ve dernekler uzun yıllardır sağlıkta yaşanan şiddetin nedenleri, şiddete karşı alınacak önlemler konusunda kamuoyunu bilgilendirmekte, yöneticileri şiddeti durdurmak için sorumluluk almaya davet etmektedir. Ancak siyasal iktidarın sağlıkta şiddeti önlemek için hiçbir adım atmadığını üzülerek görmekteyiz. Bugün sağlıkta şiddet, sağlık hizmet sunumunun hemen tüm aşamalarında yaygın ve ciddi bir sorun haline dönüşmüştür. Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet olayı yaşanmaktadır. Bu sorun, bir yandan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can güvenliğini tehdit ederken, aynı zamanda sağlık hizmeti sunumunu da engeller hale gelmiştir."

‘ŞİDDET YENİ VE KORKUNÇ BİR BOYUTA ULAŞMIŞTIR’

Geçen hafta Malatya’da İnönü Üniversitesi Hastanesi’nde bir öğretim üyesinin odasının hastası tarafından yakıldığını hatırlatan Obuz, "Şiddet yeni ve korkunç bir boyuta ulaşmıştır. Sağlıkta şiddetin toplumsal etkenleri vardır ve bunlar giderilmedikçe sağlık kuruluşlarını tam olarak güvenli ve huzurlu yerler haline getirmek olanaklı değildir. Kuşkusuz kışkırtılmış acil sağlık talebinin eldeki hizmet olanaklarıyla tam olarak karşılanamamasının, yurttaşların sağlık hizmet beklentisinin yapay biçimde yükseltilmesinin, yönetenlerce sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırılmasının gelinen tabloda katkısı büyüktür. Kamu otoritesi sağlık kuruluşlarının ve sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için alması gereken özel önlemleri almamakta, caydırıcı cezaları yürürlüğe sokmayarak, müşteri memnuniyeti esasıyla sağlıkta iyiliği değerlendirmektedir. Bu yanlış tutum daha birçok hekimin ve sağlık çalışanın şiddete uğramasına ve can kayıplarıyla karşılaşılmasına neden olacaktır. Siyasal iktidarın bu kanayan yarayı artık görmesi, emek ve meslek örgütlerinin temsilcileriyle sorunun çözümüne yönelik işbirliğine gitmesi zorunludur. Sağlık çalışanlarının bu çığlığına kayıtsız kalanlar, yaşanan şiddet ve can kayıplardan sorumlu olduklarını akıllarından çıkarmamalı ve acil çözüm için gerekenleri yapmalıdır" diye konuştu. (DHA)

 
Süper Lig'de tarihi maçın hakemi belli oldu
 
İzmir'de deniz patlıcanı operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulusal yemek menüsü hazırlanıyor
Sağlık Bakanlığı, okullar, hastaneler, cezaevleri, huzurevleri gibi toplu ...
İzmir'de sağlıkçılardan '3600' isyanı!
12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle sağlık çalışanları Katip Çelebi ...
Kalorisi yüksek gıdaya ek vergi önerisi
Türkiye Spor Hekimleri Derneği'nin obeziteye karşı TBMM'ye obeziteye karşı ...
 
Öykü Arin'in annesinden 'numune' çağrısı
İzmir'de, geçen yıl lösemi teşhisi koyulan Öykü Arin'in (4) annesi Eylem ...
İzmir İl Sağlık Müdürü Salnur görevden alındı
İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur (48), görevden alındı. 29 Aralık 2016 yılından ...
Annelerine hediyeleri karaciğer dokuları oldu
Aydın ve İzmir'de karaciğer nakli olmayı bekleyen annelerine dokularını ...
 
Obezite iklimi bile değiştiriyor!
Metabolik ve Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Derneği’nin (MBCDD) TBMM’ye ...
Karşıyaka’da farkındalık buluşması
Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta (PahSsc) Derneği tarafından ...
Alternatif tedavi uyarısı: Greyfurt ve nar öldürebilir!
Uzmanlardan multiple miyelom ve diğer kanser türlerinin tedavisi sırasında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri