POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
13 Eylül 2019 Cuma - 09:25

Sandal'dan aşure gününde eşitlik vurgusu!

Bayraklı Belediyesi, Nafiz Gürman Mahallesi’nde bulunan Aşık Mahzuni Şerif Kültür Merkezi Cemevi’nde aşure etkinliği düzenledi. Başkan Sandal, kimseyi ötekileştirmeden, herkese eşit uzaklıkta bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirterek, “Açık ve net söylüyorum. Hangi siyasi partiye oy verirse versin, yurttaşlarımızın tamamının başımızın üstünde yeri var” dedi.

Sandal dan aşure gününde eşitlik vurgusu!

Bayraklı Belediyesi, Nafiz Gürman Mahallesi’nde bulunan Aşık Mahzuni Şerif Kültür Merkezi Cemevi’nde aşure etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yanı sıra meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Sandal, tutulan oruçların kabul olmasını dileyerek, “Aşure Günü’nün dostluğa, barışa, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum” dedi. Herkese eşit baktıklarını kaydeden Başkan Sandal, “Hiç kimse hiçbir şekilde inandığımız yoldan, o ahlaktan, o vicdandan, o yoldan bizi alıkoyabilme gücüne sahip değil. Harama bulaşmadan, vatandaşın bize ödediği vergiyi sağa sola israf etmeden, çocuklarımızın eğitimine, vatandaşımızın derdini çözmeye aktarırsak inancımızı yerine getirmiş sayılırız. Bizim öncelikli görevlerimizden biri bu. Herkese eşit bakmak. Kimseyi ötekileştirmemek. Kimseyi yok saymamak. İnsanların siyasal görüşlerinden kaynaklı olarak kimseyi başka bir kutuba atmamak. Buradan açık ve net söylüyorum. Hangi siyasi partiye oy verirse versin yurttaşlarımızın tamamının başımızın üstünde yeri var. Biz bu bakış açısıyla insana insan gibi davranmazsak, bu bakış açısıyla hareket etmezsek, toplumsal barışı sağlama gücümüz elimizden alınmış olur” diye konuştu. 

Başkasını ötelemek insana yakışmaz
Yaşanan dini ve etnik çatışmaların topluma zarar verdiğini vurgulayan Başkan Sandal, “Bizim üzerimize düşen, bunu bitirebilmek. Bunun çabasını gösterebilmek. Kim bu meselelere çok takılırsa, etnik kimliği üzerinden birini ötekileştirirse, inançsal kimliği üzerinden birini ötekileştirirse ve bunu sistematik olarak toplumun her tarafına yayarsa bilin ki orada ciddi bir ahlaksızlık, ciddi bir yolsuzluk ve ciddi bir hırsızlık vardır. Pisliklerini bu işle temizlemeye çalışıyorlardır. Yoksa bir vatandaşı inancından dolayı, siyasal görüşünden dolayı ötelemek insan olan insana yakışan bir durum değildir” dedi. 

Bir kuruş vergiyi çarçur etmeyeceğiz
Bayraklı halkının temel ihtiyaçlarına sahip çıkacaklarını belirten Başkan Sandal, şöyle devam etti: “Şuna emin olun. Hiç kimse bu girdiğimiz doğru yoldan, yapacağımız işlerden bizi vazgeçiremez. Şerefim üzerine söz veriyorum ki, ne yaparlarsa yapsınlar, ne tür tehditler savururlarsa savursunlar vatandaştan topladığımız her kuruş vergiyi, sağa sola çarçur etmeden, birilerine emanet etmeden Bayraklı’ya hizmet için kullanacağız. Bayraklı’nın çok sıkıntısı var. Bunlar da bütçe işi. Bütün derdimiz, gerekli bütün tasarrufları yapmak, yeni kaynaklar yaratmak ve bu kenti gerçekten yaşanır bir ortama kavuşturmak. Kentsel dönüşüm meselesinin sonuna kadar arkasında duracağız. Ama bunun için de bir zamana ihtiyaç var. Farklı modeller farklı işler olmuş bitmiş. Ama yeni bir yol bulmak lazım. Vatandaşın lehine bir yol bulmak lazım.”    

Mazlumlar Günü önerisi
Başkan Serdar Sandal’ın ardından Dede Hakkı Fırat söz aldı. Fırat, “Bugün, belli bir mezhebin belli bir dinin belli bir ırkın davası değildir. Lütfen bunu anlayalım. Bunu birbirimize anlatmaya çalışalım. İnşallah ileriki yıllarda bu gün ‘Dünya Mazlumlar Günü’ ilan edilir. Ancak mazlumlara sahip çıkarsak barış elde ederiz. Bu ayda tutulan oruçlar, çekilen yas matemleri Hak, Muhammet Ali ve Ehlibeyt aşkı için kabul ve makbul eylesin” diye konuştu.  

Başkan Sandal konuşmaların ardından Dede Hakkı Fırat, meclis üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte aşure duası etti, kazanda kaynatılan aşureden yedi.

 
45 ilde FETÖ operasyonu: 165 gözaltı kararı
 
Buca Belediyesi'nden örnek proje: Nutuk'a engel yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metro ve tramvayda hafta sonları kesintisiz sefer dönemi!
Baykuş seferleriyle birlikte gece saatlerinde de toplu ulaşım hizmetini ...
Konak'ta spora destek tam gaz!
Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi’nin her yıl gerçekleştirdiği ...
İzmir tek yürek oldu... Büyük buluşmada ne kadar toplandı?
İzmir’de 18 Ağustos’ta başlayan ve 5 bin hektardan fazla bir orman alanını ...
 
Narlıdere'de yoğun 'kış hazırlığı' mesaisi!
Narlıdere Belediyesi, şiddetli yağış, su baskınları ve mevsimden kaynaklanabilecek ...
İEF Bornova standında dans şöleni
88. İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki renkli standı ile dikkat çeken Bornova ...
Rekortmen yüzücüden ‘çevre’ mesajı!
Karşıyaka Belediyesi, dünyanın en zorlu parkurlarından Japonya Tsugaru ...
 
Balçova'da eğitime teşvik gururu gecesi
12 yıldır gençleri eğitime özendirmek için üniversiteyi kazanan gençlere ...
Gaziemir'in vizyon projesi görücüye çıktı: ''Eğitimin kalesi olacak''
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hayata geçirdiği, yurtdışı akademik ...
Karabağlar'da amatöre 'özverili' destek
Karabağlar Belediyesi, ülke genelinde yaşanan ekonomik krize ve mütevazi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri