POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
16 Şubat 2018 Cuma - 10:16

Selçuk kütüphanesine kavuşuyor!

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi 19 Şubat Pazartesi günü açılıyor. Eski Halk Eğitim Merkezi yerine inşa edilen kütüphane ve sosyal etkinlik merkezi Selçuk’un kültürel hayatında önemli bir boşluğu dolduracak.

Selçuk kütüphanesine kavuşuyor!

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi 19 Şubat Pazartesi günü açılıyor. Eski Halk Eğitim Merkezi yerine inşa edilen kütüphane ve sosyal etkinlik merkezi Selçuk’un kültürel hayatında önemli bir boşluğu dolduracak.

Selçuklular’ın uzun süredir beklediği projelerden biri olan Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi 19 Şubat Pazartesi günü saat 14.30’da açılıyor.

Prof. Dr. İsmail Aka tarafından bağışlanan kitapların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Türk Tarih Kurumu tarafından bağışlanan kitapların da eklenmesiyle zenginleşen kütüphanede var olan kitaplar elden geçirilip onarılarak raflarda yerini aldı. 285 metrekarelik alana sahip olan kütüphanenin raflarında 25- 30 bin kitap yer alabilecek.

Selçuk Belediye Kütüphanesi kitaplarının yer alacağı kütüphaneye sahip olan merkez kitap okumanın yanı sıra öğrencilerin ders çalışabileceği, sosyal etkinliklere de yapılabileceği bir merkez olarak da hizmet verecek.

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin ilk etapta kütüphane kısmı aktif olacak. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanacak protokol sonrasında merkezin sosyal etkinlik kısmı da faaliyete geçecek.  Sabah 08.30 akşam 21.00 saatleri arası açık kalacak. Zemin katta bulunan kütüphane dışında merkezin birinci katında iki okuma salonunda öğrenciler kitap okuyup ders çalışabilecek.

SELÇUK İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin açılmasının öğrencilerin ötesinde tüm Selçuklular için büyük önem arz ettiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Beklediğimiz günlerden biri geldi. Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezimiz açılıyor. Uzun süredir beklenen bir şeydi bu. Ben bu kütüphanenin açılmasında bize verdiği destekten dolayı Prof. Dr. İsmail Aka’ya çok teşekkür ediyorum. Böyle bir merkeze böyle bir bilim insanımızın adının verilmesinin ayrı bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Bu kütüphaneden yararlanan, burada ders çalışan öğrencilerimiz yarının bilim insanları olacak. Bir tesis, bir fabrika açmak bir kentin ekonomisi için her zaman kazançlıdır. Fakat bir okul, bir sanat evi, bir kütüphane açmak o kentin belki de bir asır sonrasına yatırım yapmaktır. Ben bu merkezin Selçuk’ta bir dönüm noktasının başlangıcı olacağına inanıyorum” dedi. Geçtiğimiz günlerde Türk Tarih Kurumu’nun Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’ne yaptığı kitap bağışının Selçuk için büyük bir nimet olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Güray Kırpık Hocamıza da geçtiğimiz gün gerçekleşen kitap bağışından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Selçuk’un kültür, sanat ve eğitim kenti olması yolunda atacağımız adımlar devam edecek” dedi.

KÜTÜPHANEDE İLK SERGİ
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin açılışında ayrıca İsveç Çocuk Edebiyatı Sergisi’nin de açılışı yapılacak. İsveç Konsolosluğu ve Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle İsveç Çocuk Edebiyatı Sergisi’nde çocuk edebiyatında önemli bir sahip olan İsveçli yazarların hayatı, yarattığı karakterlerin özellikleri ve resimleri yer alacak.  İsveç Çocuk Edebiyatı Sergisi 5 Mart Cuma gününe kadar Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde açık kalacak.  

 
Doğa tutkunları yağmur-çamur dinlemiyor!
 
Günlerdir aranan 17 yaşındaki Ecem'den korkunç haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğa tutkunları yağmur-çamur dinlemiyor!
Bayraklı Belediyesi dağcılık ve doğa sporları ekibi yağmurlu, soğuk hava ...
Karşıyaka'da sinemaya engel yok!
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görme Engelliler ...
Neşeli kuklalar çocuklarla buluşuyor
Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde 28 Şubat’a kadar devam edecek ...
 
Şifa timi: İzmir'de yaşlı ve kimsesizler yalnız değil!
Hasta, yaşlı ve kimsesizlere “evde sağlık ve bakım” hizmeti veren İzmir ...
Buca Belediyesi'nden engelleri aşan servis!
Buca Belediyesi,engelsiz hizmet araçlarıyla ilçede yaşayan engelli vatandaşların ...
Bayraklı Belediyesi davasında o mütalaaya ret!
Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ ve Yardımcısı Eraslan ile belediyenin ...
 
Başkan Uğurlu okul aile birliklerini ağırladı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 'Yerel Buluşmalar' etkinliği kapsamında ...
Kocaoğlu'ndan stat çıkışı: Bugün de tasvip etmiyorum!
İzmir Spor Tarihi Sempozyumu'nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Bornova'nın 'özel' kafesiyle hayatları değişti!
Bornova Belediyesi’nin 2015 yılında Down Sendromlu gençlerin çalışarak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri