POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
23 Eylül 2019 Pazartesi - 17:27

Selçuk'ta büyük üzüm şöleni!

Selçuk ilçesinin kırsal Gökçealan Mahallesi'nde düzenlenen 'Şerefine Salkım Hanım Üzüm Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte yöreye özgü 'Osmanca' üzümü tanıtıldı.

Selçuk ta büyük üzüm şöleni!

Şerefine Salkım Hanım Üzüm Şenliği, çeşitli etkinliklerle başladı. Şenlikte, ik olarak Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında trafikte "Bizi de fark et' diyen bisikletliler, Selçuk' tan Gökçealan' a kadar pedal çevirdi. Daha sonra Gökçealan'ın çocukları sahne aldı.



Köy Akademileri Gökçealan Grubu tarafından sunulan drama gösterisi ilgiyle izlendi. Üzüme dair her şeyin yer aldığı, Gökçealan'ın Osmanca üzümünü marka yapmayı amaçlayan Şerefine Salkım Hanım Üzüm Şenliği'nde protokol üyelerinin katılımıyla sembolik bağ bozumu gerçekleştirildi. Kuşadası Belediye Bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşünün ardından Osmanca Üzüm Yarışması'nda Gökçealan'ın üzümleri görücüye çıktı. 'En İyi Osmanca Üzümü Yetiştirme Yarışması'nda Mehmet Soydan birinci olurken, Mehmet Ovalıoğlu ikinciliği, Durmuş Gezgin üçüncülüğü elde etti. Diğer üzüm çeşitlerinde ise birinci  Yusuf Ceylan, ikinci İbrahim Son, üçüncü ise Mehmet Üretmen oldu. En iyi üzüm yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Gökçealan'ın üzümlerinin yarıştığı etkinliğin ardından Efes Selçuk Gökçealan Zeybek Ekibi gösterisi sundu.

'ÜZÜM KADIN, SALKIM ANNEDİR'

Şenlikte konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yerel seçimlerde "Bu güzel köyün doğasına zarar vermeyeceğiz" diye söz verdiğini hatırlatıp, "Bu nedenle göreve geldiğimizden beri gözümüz, kulağımız açık bir şekilde ÇED raporlarıyla ilgili tüm detayları titizlikle inceliyoruz. O yüzden gözünüz arkada kalmasın. Bu köyün talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

'Şerefine Salkım Hanım Şenliği'nin hikayesini de anlatan Başkan Sengel, "Gökçealan'ın üzümü ve toprağı inanılmaz kıymetli, bereketlidir. Bizim üreticilerimiz o kadar her şeye vakıf ki; her şeyin en iyisini en güzelini üretiyorlar. Osmanca üzümü, bizim için çok kıymetli. Çünkü, bu üzüm endemik bir ürün. Biz de dedik ki; Osmanca gibi diğer değerli üzüm çeşitlerimizi üreten çiftçimiz binbir emekle en güzelini üretiyorlar. Bu yüzden biz Gökçealan'da bu yıl bir markalaşmaya gidelim dedik" dedi.

Alanda bulunan kalabalık ile festivale 'Şerefine Salkım Hanım' adının verilmesini çıkış noktasını ise Başkan Sengel şöyle aktardı:

"Gökçealan'da üzüm ile ilgili çalışmalar yaparken fark ettik ki bu üzüm asmalarını dikenler erkekler ama bağlarda o üzümleri kesenler ise kadınlar. Kendi kendimize dedik ki üzüm aslında dişidir. Baktık üzüme, her birinde ayrı ayrı tane var. Tanelerin her birini tutan bir salkım var. O salkım bir anne, taneler de evlatları. İçlerindeki çekirdekleri yeni kurulacak yuvaların birer temennisi. Ve dedik ki bu kadınlara bu emeği layık görmemiz lazım. Adı Osmanca olabilir ama 'Şerefine Salkım Hanım' dedik. Şerefine olsun bütün kadınların, şerefine olsun bütün üreticilerin. Bu şenlik sizlerle güzel. Üreticilerimizle, dışarıdan gelen misafirlerimizle güzel" dedi.

YAZMASINI TAKTI, KÖYLÜ KADINLARLA OYNADI

Şerefine Salkım Hanım Üzüm Şenliği, konuşmaların ardından belediye çalışanlarından oluşan Selçuk Kent Orkestrası Konseri ve Türk Halk Müziği sanatçısı Ceren Demirok konseri ile devam etti. Başkan Sengel, konserde başına yazma takıp, köylü kadınlarla birlikte bir süre oynadı. (DHA)

 
Darbeci askerlere 'mühimmat' soruşturması
 
Kalem şeklinde 8 kimyasal fünye ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSYD İzmir'den Başkan Batur'a ziyaret
TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi yönetimi, Konak Belediye ...
Koyundere Köy Şenliği'nde Başkan Aksoy'dan 'yerelde kalkınma' mesajları
Menemen Belediyesi tarafından, yerelde kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla ...
Yenikurudere'ye sanatsal dokunuş
İzmir’in Çeşme İlçesine bağlı Germiyan Köyünde duvarlara yapmış olduğu ...
 
Bornova'da ortak projeler için inceleme
Bornova Belediye Başkanı İduğ ve Büyükşehir Belediyesi Gökçe ilçede yapılacak ...
Soyer'den itfaiyecilere 'özveri' teşekkürü
İtfaiye Haftası’nın ilk gününde itfaiyecilerle bir araya gelen İzmir Büyükşehir ...
Gaziemir'de fark yaratan Alzheimer etkinliği
Gaziemir Belediyesi ile Alzheimer Derneği İzmir Şubesi, Dünya Alzheimer ...
 
Bornova'da kardeşlik kazanı!
Bornova Belediyesi'nin Gökdere Mahallesi'nde düzenlediği Geleneksel Aşure ...
Başkan Gümrükçü de pedal çevirdi
Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Çiğli Belediyesi tarafından bisiklet ...
Balkan Festivali’ne muhteşem final
Buca Belediyesi tarafından bu yıl 8’inci kez gerçekleştirilen Uluslararası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri