POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
11 Ocak 2019 Cuma - 12:58

Sendikadan açıklama: Metro A.Ş.'de ehvenişer bir sözleşme imzaladık

Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden Metro A.Ş.'de çalışan 449 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, yüzde 25 oranındaki artışın kabul edilmesiyle, anlaşmayla sonuçlandı. İmzalanan sözleşmeyi değerlendiren Demiryol İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hüseyin Ervüz, "Sözleşmeyi çok isteyerek imzalamış değiliz ama arkadaşlarımızın da talepleri doğrultusunda böyle bir anlaşmayı, çekincelerimiz nedeniyle imzaladık. Ehvenişer(Kötünün iyisi) bir toplu sözleşme imzaladık" dedi.

Sendikadan açıklama: Metro A.Ş. de ehvenişer bir sözleşme imzaladık

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Metro A.Ş. çalışanları adına Demiryol İş Sendikası İzmir Şubesi tarafından yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri dün akşam saatlerinde anlaşmayla sonuçlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Fahrettin Altay ve Bornova Evka-3 arasında hizmet veren Metro ile Ataşehir- Alaybey ve Halkapınar- Fahrettin Altay hatlarındaki tramvay işletmesinde çalışan 449 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, 'yüzde 25' oranında zam konusunda uzlaşmaya varıldı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde seyyanen 700'er TL ve 106 gün ikramiye konusunda da anlaşılarak toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı" denildi. Bu gelişmeyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu da sosyal medya hesabından, "Güzel bir haber vereyim. İzmir Metro A.Ş.'deki toplu iş sözleşmesi görüşmelerini anlaşmayla sonlandırdık. Yüzde 25'lik zam işçilerimize hayırlı olsun" mesajıyla duyurdu.

SENDİKA BAŞKANI SÖZLEŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

Toplu iş sözleşmesinin taraflarından Demiryol İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hüseyin Ervüz, imzalanan toplu iş sözleşmesini değerlendirdi. Başkan Ervüz, geçen 10 Aralık'ta başlayan grevin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 8 Ocak'ta ertelendiği bir diğer şirket olan İZBAN'daki görüşmelerin halen devam ettiğini, Metro A.Ş.'nin ise bundan ayrı olduğunu söyledi. Ervüz, "Metro A.Ş. ile ilgili dün saat 18.00 sıralarında işveren adına Belediye bürokratları aradı, görüşme talep etti. Biz de gittik. Bizim arkadaşlar adına talebimiz 700 TL seyyanen zam, buna ilave olarak birinci yıla 105 gün, ikinci yıla 112 gün ikramiye tamamlama şartıydı. Bu şartı masada oluşturduk. Sözleşmeyi imzaladık, bununla tabandaki arkadaşlara yüzde 34, tavandaki arkadaşlara yüzde 20,35 oranında zamlar var. Bu iş kolunda 15- 16 çeşit meslek dalı var, onlara giriş yılına göre de ayrı ücretler olacak" dedi.

Metro A.Ş.'de anlaşma sağlanmasaydı ne yapmayı planladıkları yönündeki soruyu yanıtlayan Hüseyin Ervüz, şunları kaydetti:

"İzmirli demokrat düşünen, kanunlara, direniş haklarına saygı gösteren kimliğe sahip. Burada İzmir ikiye bölündü. İşçi arkadaşlarımızın en doğal hakkı olan taleplerini içeren toplu sözleşme görüşmeleri tıkanınca, İZBAN'da yapacak başka bir şey yoktu, grev kararı almak zorunda kaldık. Bu kararı aldık, başımıza yağmayan taş kalmadı. Bu grevin ertelenmesi işçilerimizde moral bozukluğuna neden oldu. Ancak Metro A.Ş.'de grev yapmak gibi niyet yoktu. Metrodaki arkadaşlar da ille de grev olsun değil, talepler karşılansın istedi. Aziz Kocaoğlu taleplerimize öfke dolu yaklaşmıştı. Dün bürokratlar vardı, onlarla geçmişi konuşarak bir yere varamayacağımızı düşünerek önümüzdeki meseleyi konuştuk. Bunun sonunda bu alternatifte anlaştık. İşçiler tabii ki istediklerini alamadı. Ancak ortaya çıkan tablo ürkütücüydü. Bu da olunca biz şimdi greve çıkmış olsak başımıza ne gelecek belli. Görünen köy kılavuz istemez. Bu toplu sözleşmeyi çok isteyerek imzalamış değiliz ama arkadaşlarımızın da talepleri doğrultusunda böyle bir anlaşmayı çekincelerimiz olmasına rağmen imzaladık. Ehvenişer bir toplu sözleşme imzaladık."(DHA)

 
Televizyon alımında taksit sayısı artırıldı
 
İzmir'de gergin gün: Sendikadan flaş karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En güzel mektuplar Zübeyde Anne için
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının ...
Balçova'nın üreten kadınlar ordusu!
Balçovalı kadınların birçoğu öğrendikleri meslek sayesinde artık kendi ...
Deneyimli isimler Bornova'da anlattı: Türkiye'de kadın gazeteci olmak!
Bornova Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yıllardır yaptıkları ...
 
İzmir'deki örnek dönüşümde noter onaylı mutluluk!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk etap binaların yükselmeye başladığı Örnekköy ...
Kocaoğlu sosyal medyadan duyurdu: İzmir Metro A.Ş.’de anlaşma sağlandı mı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Demiryol-İş Sendikası, yüzde 25 zam konusunda ...
Kocaoğlu 'İzmir Modeli'ni anlattı: İcat çıkaran bir belediye olduk!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimde rutinin ...
 
İzmir'in gururu: Engelleri spor ve dansla aştı!
Henüz 8 aylıkken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bedensel engelli olan ...
Bayraklı Kütüphaneleri bir ilki başardı
Bayraklı Belediyesi, ilçeye kazandırdığı 16 kütüphane, üye ve kitap sayısıyla ...
Başkan Pekdaş’tan yeni yıl ziyaretleri
Her gün iki semte giden Pekdaş, burada belediyenin semt merkezlerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri