POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
16 Eylül 2020 Çarşamba - 11:50

Sendikadan kara rapor: İzmir’de son 3 ayda 350 sağlıkçı...

Pandemi süreci hakkında bilgiler veren Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Doğruyol, “İzmir’de son üç ayda 350 civarında sağlık çalışanı istifa etmiş ya da emekli olmuş” dedi. Doğruyol ayrıca, “İzmir’de yaklaşık 60 civarında aile hekimliği pozisyonunun da boş olduğu göz önüne alınırsa doktor eksikliğimizin ne aşamalara geldiği görülmektedir. Mesleğinde daha başarılı olan doktorlarımızın özel sektöre geçmesiyle de kamuda ki hekim açığımız artmaktadır” açıklamasını yaptı.

Sendikadan kara rapor: İzmir’de son 3 ayda 350 sağlıkçı...

GERÇEKİZMİR - Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol’un, açıklamalarda bulundu.  Pandemi sürecini değerlendiren Genel Başkan Doğruyol, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklar üzerinden önemli bilgiler verdi.

“Sağlık çalışanları emekli oluyor, istifa ediyor” diyen Doğruyol, doktorların başta olmak üzere, memur, hemşire, teknisyen gibi pek çok meslek gurubundan, sağlık çalışanlarının Sağlık Bakanlığı birimlerinden istifa ettiğini, ya da emekliliğini hak edenlerin, emekliye ayrıldığını ifade etti.

Doğruyol, “Covid-19 salgınıyla mücadelede kendilerinden ailelerinden yakınlarından taviz vererek en önde mücadele eden sağlık çalışanlarının yorgun, bitkin düştüğünü ve pek çok sağlık çalışanının amirleri tarafından baskıya maruz kalmasından dolayı tükenmişlik sendromu yaşadığını,  yaşadıkları sıkıntılardan dolayı ya emekliliğe ayrılıyorlar, ya da istifa ediyorlar, sadece İzmir’de son üç ayda 350 civarında sağlık çalışanı istifa etmiş ya da emekli olmuş” dedi.

Doğruyol şunları söyledi: Pek çok kamu kurumunun esnek çalıştığı şu dönemde bile, sağlık çalışanlarının esnek çalışmaları bir yana, her geçen gün artan iş yüküyle adeta prese sıkıştırılmışlardır. Sağlık çalışanlarının mesai düzenlemelerinin bir an önce yapılması, günlük mesai saatlerinin 5 ya da 6 saate düşürülmesi gerekiyor. Gün aşırı mesai ya da bir hafta dolu bir hafta boş şeklinde olabilir. Filyasyona görevlendirilen arkadaşlarımız hafta sonları bile göreve gitmektedirler görevlendirme süreleri çok uzun sürelerin kısaltılması gerekir. Pandemi döneminin yükü sağlık çalışanlarının sırtında kaldı, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini pandeminin yükünü biraz olsun sağlık çalışanlarının sırtından almak için çaba göstermeleri gerekiyor.

Sağlık çalışanlarımızı istifaya ve emekliliğe sevk eden nedenlerin başında her geçen gün ağırlaşan çalışma koşullarının olduğunu düşünüyoruz. Pandemi döneminde, virüsle mücadelede vatandaşlarımızın umursamaz tavırları da etkili oldu. İstatistikler gösteriyor ki, bir sağlık çalışanının normal vatandaştan yaklaşık 10 kat daha fazla hastalığa yakalandı ve hayatını kaybetti. Her an hasta olma riski taşıyan sağlık çalışanları, kendi canlarından ve ailelerinden daha önemli olmadığını düşünmeleri ve pandemiyle mücadelede geleceği görememelerinin de sağlık çalışanlarını istifaya ve emekliliğe sürüklendi.

İstanbul’da 367, İzmir’de yaklaşık 60 civarında aile hekimliği pozisyonunun da boş olduğu göz önüne alınırsa doktor eksikliğimizin ne aşamalara geldiği görülmektedir. Mesleğinde daha başarılı olan doktorlarımızın özel sektöre geçmesiyle de kamuda ki hekim açığımız artmaktadır. Kamuda sağlık hizmetleri sunumunun, sağlıklı bir şekilde devam etmesi için, bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasında yarar vardır.

 
Kadir Şeker için üst seviyeden ceza indirimi talebi
 
O ilçede kahreden pazaryeri kararı: AK Parti'den CHP'li Başkana sert tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkutan virüs araştırması: Yakalanıp iyileşen kişilerde...
Bilim insanları coronavirüsle ilgili yeni bir araştırma yayınladı. Araştırmaya ...
Dünya Sağlık Örgütü okulların açılmasından yana
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ...
Yeni veriler açıklandı... Bakan Koca'dan mesaj!
Sağlık Bakanlığı Corona virüsü (koronavirüs) için son gelişmeleri ve Türkiye ...
 
Almanya'dan aşı ile ilgili önemli açıklama
Almanya'da aşı çalışmalarının düzenleyici otoritesi Paul Ehrlich Institute, ...
Bakan Koca'dan İzmir dahil 5 ilin müdürleriyle kritik zirve!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara, İzmir, Kayseri, Çankırı ve Adıyaman ...
Prof. Dr. Tükek: İstanbul'da salgın yeniden başladı
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tükek, Çapa'da pozitiflik oranının ...
 
Türkiye'de vaka sayısı bin 700'ün üzerine çıktı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 14 Eylül 2020 günlük corona virüs tablosunu açıkladı.
İngiliz devi aşı denemelerine yeniden başladı
Oxford Üniversitesi ile birlikte corona virüs aşısı geliştiren İngiliz ...
Bilim Kurulu Üyesi'nden ıslak maske uyarısı!
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, bazı vatandaşların, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri