POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
12 Temmuz 2019 Cuma - 14:01

Serter: İzmir üvey evlat muamelesi görüyor

Serter, "2018’de Antalya’ya gelen turist sayısı 12 milyonken İzmir’e gelen turist sayısı 1 milyonla sınırlı kalmıştır ki bu rakam son 10 yılın en yüksek rakamı. Özetle söylemek gerekir ki, İzmir üvey evlat muamelesi görmektedir. Oysaki İzmir’in öz kaynakları iyi değerlendirilmeli ve teşvikler artmalıdır” diye konuştu.

Serter: İzmir üvey evlat muamelesi görüyor

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM Genel Kurulu’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulması planlanan Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun teklifine ilişkin söz alarak turizmcilerin emeklerine ve cirolarına göz dikilmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

İktidarın, Türkiye’nin bütün kaynaklarını kuruttuğunu, sıranın turizme geldiğini vurgulayan Bedri Serter, 2019’un ilk üç ayında 5,5 milyon turistin geldiği ülkemizde turizm gelirleri 4.6 milyar dolara yaklaştığı için iktidarın iştahını kabarttığını söyledi. Bu rakamlara ulaşmanın kolay olmadığını ifade eden Serter, “Oysaki bu gelire ve bu turist sayısına ne emeklerle ulaşılıyor, biliniyor mu? Sanki turizmcilere ceza verir gibi bir de turizmcileri haraca bağlamaya çalışıyorlar. İzmir özelinde de turizmin çok sıkıntılı ve zor bir noktadadır. Tarihi 8500 yıl öncesine dayanan İzmir’in, bunca yıllık tarihi turistik özellikle ve doğal deniz turizmi altyapısı yok sayılıyor ve sonuç rakamlarla ortada 2018’de Antalya’ya gelen turist sayısı 12 milyonken İzmir’e gelen turist sayısı 1 milyonla sınırlı kalmıştır ki bu rakam son 10 yılın en yüksek rakamı. Özetle söylemek gerekir ki, İzmir üvey evlat muamelesi görmektedir. Oysaki İzmir’in öz kaynakları iyi değerlendirilmeli ve teşvikler artmalıdır” diye konuştu

İzmir turizmde geri planda

İzmir’in tarihi değerlerine ve bunların restorasyonuna dolayısıyla yabancı turistlerin ilgisini çekecek noktalara devletin yeterli desteği vermediğini vurgulayan Bedri Serter, “Devletin duyarsızlığını anlatabilmek için İzmir’de, Konak’ta devam eden Agora-Antik Smyrna kentinin ve çevresinin yenilenmesi için ayrılan 20 milyon TL’lik ek ödeneğin verilmemesinden mi bahsedelim, Foça’da senelerdir süren kazılara yeterince devlet desteği sağlanamamasından mı yoksa Sığacık’taki Teos antik kentinin yine sermayesine el koymaya çalıştığınız İş Bankası sayesinde tamamlanabiliyor olmasından mı? Sadece İzmir’de değil Türkiye’nin pek çok yerinde bu sorunlar var ama iyi ki de yerel yönetimler var, 2018 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesinin tarihi kazılara ve dolayısıyla şehrin turizmine sağladığı destek 4.7 milyon TL. İyi ki yerel yönetimler ve özel sektör var yoksa havayolu dışında denizyolu turizmine de sonuna kadar açık olan İzmir bu kadar bile turist sayısına ulaşamayacak, ne kadar acı!” dedi.

“Turizmcilere teşvik sağlanmalı”

Türkiye’nin bugün her dört gençten birinin işsiz olduğunu ve turizm altı ay gibi kısa süreli istihdam sağlamaktan çıkarılmasını, genç işsizlerimize de sektöre kalifiye eleman olarak dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Serter, “Turizmde geri bırakılmaya çalışılan ve turizm potansiyeli sınırlı bırakılan İzmir’de her sene en az 100 bin kişinin turizm sektöründe istihdamı sağlanmalı ve bunun için de turizmcilerin cirolarından bırakın pay almayı turizmcilere teşvikler sağlanmalı”dedi.

 
Göztepe'de yeni hedef Fidan Aliti
 
Adnan Oktar grubuyla ilgili iddianame hazır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yücel'in 4.durağı MHP: Kent için işbirliği mesajları!
CHP İl Başkanı Yücel, MHP İl Başkanı Şahin’i ziyaret etti. İki başkan ...
Bakanlık duyurdu: S-400 teslimat süreci başladı
Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma ...
CHP'li Sındır: Bu yasa çaresizliğin itirafıdır!
Sındır komisyonda kanunun tümü üzerine yaptığı değerlendirmede; “Bu torba ...
 
CHP’de disiplin raporu: 3 eski başkan hakkında önemli gelişmeler
İl Disiplin Kurulu Çeşme Eski Belediye Başkanı Tütüncüoğlu hakkındaki ...
Çıray’dan tüm vekillere ‘Buca Metrosu’ çağrısı!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir’deki ...
Kılıçdaroğlu: ABD tipi başkanlığı tartışabiliriz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parlamenter sistemden yana olduklarını ...
 
Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti
Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski HDP Mersin Milletvekili ...
Meclisten geçti: Turizmde yeni dönem!
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulmasına ilişkin kanun ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmirli başkanın davetine olumlu yanıt
Kiraz Belediye Başkanı Özçınar, Ankara temasları sırasında kısa bir görüşme ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri