POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
25 Ekim 2021 Pazartesi - 14:14

Set kazası dehşetinde yeni detaylar!

Mahkeme emriyle yapılan polis soruşturmasının kayıtları yayınlandıkça, Alec Baldwin'in film setinde kazayla görüntü yönetmenini öldürmesi olayı aydınlanıyor. Baldwin'in elinde, boş olduğu söylenen kurusıkı silahın içinde gerçek mermi olduğunun anlaşılmasının ardından vurulma anına dair yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

Set kazası dehşetinde yeni detaylar!

Rust filminin setinde, Alec Baldwin’in elinden çıkan kurusıkı silahın mermisiyle görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in hayatını kaybetmesinin ardından, olayın ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Yayınlanan yazılı ifadelerle, 42 yaşındaki Hutchins’in göğsünden vurulma ve yönetmen Joel Souza’nın da yaralanma anının nasıl meydana geldiği konusu aydınlanıyor.

ABD’nin New Mexico eyaletindeki Santa Fe'de mahkeme emriyle yapılan polis soruşturmasının kayıtlarına göre, prova esnasında Baldwin’in silahını kameraya doğrultarak ateşlediği ve bu şekilde görüntü yönetmeni ve yönetmenin vurulduğu anlaşıldı.

Santa Fe yetkililerinin mahkemeye sunduğu belgelerde, Baldwin’in elinde kurusıkı silah tuttuğu ve ona silahın boş olduğunun söylendiği belirtildi.

Yazılı ifadede, “Joel, Alec'in bir kilise binası ortamındaki sette bir sıraya oturduğunu ve bir çapraz ateş pratiği yaptığını belirtti. Joel, Hutchins'in omzunun üzerinden baktığını ve bir kamçı sesi ve ardından yüksek bir patlama sesi duyduğunu söyledi” denildi.

Hutchins, Badwin’in silahı ateşlemesi sonucu göğsünden vuruldu.

Yetkililerin ifadesinde “Joel, Hutchins’in karnından şikayet ettiğini ve göğsüyle karnı arasını tuttuğunu hatırlıyor. Joel ayrıca, Hutchins’in geriye doğru sendelemeye başladığını ve yerden destek aldığını söyledi” sözleri yer alıyor.

İfadelere göre, Hutchins, yanındaki kameraman Reid Russel’a bacaklarını hissedemediğini söyledi.

Akıllara duygunluk veren set kazası sonrası 63 yaşındaki ünlü aktör Alec Baldwin, Santa Fe’de Halyna Hutchins’in eşi Matt Hutchins ile dokuz yaşındaki oğlunu ziyaret ederek görüntülendi.

SİLAHTA GERÇEK MERMİ VARDI

Öte yandan önceki gün yayınlanan mahkeme kayıtlarına göre Alec Baldwin'in sette ateşlediği silahı kendisine bir yönetmen yardımcısı "güvenli olduğu söylenerek" vermişti.

Yönetmen yardımcısı Dave Halls’in, silahı Baldwin'e verirken içinde gerçek patlayıcı mühimmat olduğunu bilmediği öğrenilmişti. Kayıtlara göre Halls, bu sebeple silahın boş olduğu anlamına gelecek şekilde "Soğuk silah" diye bağırarak silahı aktöre teslim etmişti.

SETTE PROTESTO VARDI

Los Angeles Times gazetesi, kamera arkası ekipten beş kişinin, trajedi yaşanmadan birkaç saat önce "kötü çalışma koşullarını protesto etmek için" seti terk ettiğini yazmıştı. Sendika üyeleri, çekimin yapıldığı bölgede kendilerine bir otel odası sözü verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını; her sabah 80 kilometre uzaktan arabayla gelmek zorunda kaldıklarını söylemişti.

O gün sette olması gerekenlerin listesinde, ateşli silahları kontrol etmesi gereken bir ekip üyesi, 20'li yaşlarındaki Hannah Gutierrez Reed de vardı. Los Angeles Times'a göre Reed, ilk kez bu görevi alıyordu. Variety, Uluslararası Teatral Sahne Çalışanları Birliği'nin üyelerine bir e-mail gönderdiğini, burada "Baldwin'in ateşlediği silahta tek bir gerçek mermi vardı" yazdığını belirtmişti.

"ANLATACAK KELİME BULAMIYORUM"

Baldwin "kaza" olarak tarif ettiği olay sonrası ilk açıklamasında büyük şok ve üzüntü yaşadığını söylemiş, "Bir anne, eş ve çok sevdiğimiz bir meslektaşımız olan Halyna Hutchins'in hayatına mal olan kaza nedeniyle yaşadığım şoku ve üzüntüyü anlatacak kelime bulamıyorum. Bu trajedinin nasıl yaşandığını anlamak için yapılan polis soruşturmasına tüm desteğimi veriyorum. Eşi ile de konuştum. Ona ve aileye desteğimin yanlarında olduğunu söyledim. Eşi, oğulları ve Halyna'yı tanıyan ve seven herkes için büyük üzüntü yaşıyorum” demişti. (NTV)

 
Göztepe'de son yılların en kötü sezonu!
 
Ödemiş'te hamleler yarıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'den İzmir'deki saldırı iddianamesi ile ilgili açıklama
HDP avukatları süreçle ilgili basın toplantısı düzenledi. Parti avukatlarından ...
Mimarlar Odası'ndan 'Zorlu Projesi' çıkışı: Hatalarınızdan vazgeçin!
Son olarak Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden 'Zorlu Konak Projesi' hakkında ...
Avukat, hazırladığı deprem senaryosu sayesinde kurtulmuş
İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen depreme, yıkılan Rıza Bey ...
 
Çeşme Projesi'nde kritik süreç... Odalardan Soyer'e 'bilirkişi incelemesi' çağrısı!
Çeşme Turizm Projesi’ne karşı çıkan meslek örgütleri ve davacı yurttaşlar, ...
4.5 yılda İskenderun'dan İzmir'e geldi: Ege sularında 'istilacı' tehdidi!
Akdeniz'de yoğun olarak görülen Kızıldeniz'in istilacı türlerinden aslan ...
İzmir’de muhtarlık binasına silahlı saldırı!
Bornova ilçesi Yeşilova Mahallesi muhtarlık binasına silahlı saldırıda bulunuldu.
 
Rüzgar bebeğin tedavisine Almanya'da başlandı
İzmir'de henüz 4 aylıkken (SMA) Tip 1 teşhisi koyulan ve tedavisi için ...
Tire'de kritik toplantı öncesi halk kararını astı!
Tire ilçesinde bölgenin akciğerleri olarak tanımlanan Kartal Dağı civarındaki Küçükkale ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte en yüksek sıcaklıkların 23 ila 26 derece arasında seyredeceği periyotta yağış beklenmiyor.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri