POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
29 Haziran 2022 Çarşamba - 12:39

Seyyar satıcılardan Kılıçdaroğlu'na İzmir raporu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te ağırladığı İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi üyelerine, “İnanıyorum ki İzmirli sokak emekçileri de dava adamı olarak en az bir temsilcisini Meclis’e gönderecektir” dedi.

Seyyar satıcılardan Kılıçdaroğlu na İzmir raporu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te ağırladığı İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi üyelerine, “İnanıyorum ki İzmirli sokak emekçileri de dava adamı olarak en az bir temsilcisini Meclis’e gönderecektir” dedi.

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin ve yönetim kurulu üyeleri Ankara’da TBMM’yi ziyaret ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuğu oldu.

CHP Sözcüsü Faik Öztırak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan ve Tuncay Özkan’ın da katıldığı toplantıda seyyar satıcıların sorunları ele alındı. Yaklaşık 30 kişilik heyetle genel başkanı ziyaret ettiklerini açıklayan Laçin, “Heyetimizde İzmirli seyyar çiçek satanlardan, atık toplayanlara, sokak sanatçılarından seyyar pazarcılara kadar geniş bir kesime yer verip onların temsil edilmesini sağladık” diye konuştu.

‘DAVA ADAMISINIZ’
Hazırladıkları İzmir Raporu’nu Kılıçdaroğlu’na verdiklerini aktaran Laçin, raporun genel başkanı heyecanlandırdığına dikkat çekti. Laçin, “Kılıçdaroğlu, İzmir’in kendisi için çok kıymetli olduğunu; seçim süreci ve ülkeyi yönetme mücadelesinde sokak emekçileriyle beraber son derece haklı bir yürüyüşte birlikte olduğunu söyledi. Raporu bizzat inceleyeceğini, ilgili komisyon, kurul ve Meclis toplantısında da dile getireceğini aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan seçimlerde de İzmirli sokak emekçilerinin dava adamı olarak en az bir temsilcisini Meclis’e göndereceğine inandığını kaydetti” ifadelerini kullandı.

‘7 MİLYON SEYYAR VAR’
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sundukları rapor hakkında da bilgi veren Laçin şöyle konuştu: “Türkiye genelindeki 7 milyon güvencesiz sokak emekçisinden yaklaşık 300 bini İzmir’de yaşamakta. Son 3 yılda İzmir genelinde 50’ye yakın dernek, kooperatif ve sokak emekçileri tarafından İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi'ni kurduk. Ülke genelinde örgütlenme ve bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçelerde, büyükşehirde belediye yetkilileri ile sorunlarımızın çözümü üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Bizim en önemli beklentimiz bizlerin yasal hale getirilmesi, sosyal güvenceye kavuşup vergimizi vermek. İşte bunların nasıl yapılabileceğini raporumuzda anlattık.

‘TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ’
“Diğer yandan sokak emekçileri 5 milyona yaklaşan nüfusuyla İzmir’in daha çok kenar mahallelerinde, yoksul kesimlerinde ikamet eden ama günün 20 saatini Konak, Karşıyaka Karabağlar gibi İzmir’in kent merkezinde halkımıza daha ucuz mal ve hizmet sunan, enflasyona karşı onların dayanma gücünü arttıran sokak emekçileri. Sokak emekçileri adeta İzmir’in nabzını tutuyor. Gerek Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe belediye başkanlarımız doğru bir politika uygularlarsa bu kesimin de güvenini ve sempatisini kazanır. Ayrıca biz kendimizi daha iyi anlatmak, sorunlarımızı daha hızlı çözmek ve artık onurlu bir yaşama kavuşmak için yaklaşan seçimlerde etkin bir rol üstlenmek istiyoruz. Sokakların desteğini alacak bir parti mevcut vekil sayısına 2 vekil daha kazandırır.”

 
Tarihi zirve: NATO liderlerinden aile fotoğrafı!
 
Karşıyaka Madımak'ı unutmuyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den NATO açıklaması: Güçlü bir kazanım!
NATO, Türkiye, İsveç ve Finlandiya liderlerinin İspanya'nın başkenti Madrid'deki ...
Sertel'den TOKİ tepkisi: Bariz kusurlar var!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
Erdoğan-Biden görüşmesi saati belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşmenin bugün ...
 
Ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini TBMM'de!
AK Parti Milletvekillerinin imzasını taşıyan, ek gösterge ile öğrenci ...
"Biden-Erdoğan görüşmesi çok anlamlı olacak"
ABD Büyükelçisi Flake, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliklerine ...
Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak bildirisi imzalandı
Türkiye, İsveç ve Finlandiya ortak bildirisi üç bakan tarafından imzalandı. ...
 
NATO-Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında 4'lü zirve!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Kutadgu Bilig' alıntısı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kutadgu Bilig'den alıntı yaparak, "Paranın ...
CHP İzmir’den 30 ilçede ‘genç üye’ standı!
CHP İzmir İl Gençlik Kolları, 30 ilçede ‘genç üye’ standı kurarak üye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri