POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Turan'dan Seçil Erzan açıklaması
Arda Turan'dan Seçil Erzan açıklaması
Dortmund, Şampiyonlar Ligi finali biletini kaptı
Dortmund, Şampiyonlar Ligi finali biletini kaptı
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
10 Temmuz 2022 Pazar - 22:15

Soyer Bosna Hersek'e gitti: İzmir’in vicdanını temsilen buradayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve beraberindeki İzmir heyeti Srebrenitsa katliamının 27’nci yılında Saraybosna’ya ziyaret gerçekleştirdi. Anma programı kapsamında Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret eden Soyer, ‘’İzmir’in vicdanını temsilen buradayız’’ ifadelerini kullandı.

Soyer Bosna Hersek e gitti: İzmir’in vicdanını temsilen buradayız!

Efe Can TAN/GERÇEKZMİR - Srebrenitsa’da 8 bini aşkın insanın katledilişinin 27’nci yılı nedeniyle Bosna-Hersek’e giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir heyeti ziyaretin ilk gününde başkent Saraybosna’yı ziyaret etti.

‘’İzmir’in vicdanını temsilen buradayız’’

Bosna- Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret eden Başkan Soyer, savaşın izlerine dikkat çekerek, “İzmir'in vicdanını temsilen buradayız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Srebrenitsa soykırımının yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programı ve bir dizi ziyaret için Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gitti.

Başkan Tunç Soyer’in Saraybosna ziyaretine İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Cumhuriyet Halk Partili Nilay Kökkılınç, Atilla Baysak, Taner Kazanoğlu, İYİ Partili Sedat Sarı, AK Partili Ertuğrul Akgün, Fikret Mısırlı ve Deva Partili Nezih Özuyar ile Balkan derneklerinin temsilcileri ve İzmir basın heyeti eşlik etti. 

‘’Unutulmamalı’’

Saraybosna’da İzmir heyeti ile düzenlenen yemekte konuşan Başkan Soyer, ‘’İzmir'e, Türkiye'ye burada yaşanan soykırımın farkındalığını hatırlatmak istiyoruz. Bu bayram vesilesiyle İzmirliler hatırlamalılar, farkınavarmalılar ki; burada büyük bir katliam yaşandı ve bu unutmamalı. Unutulmamalı ki barış daha erişilebilir olsun, daha ulaşılabilir olsun. Böyle acılar yaşanmasın’’ ifadelerini kullandı.

“Milletine sahip çıkmış bir büyük lider”
Öğleden sonra Saraybosna’ya ulaşan İzmir heyeti ilk Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrinin yer aldığı Kovaçi Şehitliği’ni ziyaret etti. Tarihi şehitlikteki mezarları da ziyaret eden Başkan Tunç Soyer, İzzetbegoviç’in kabri başında dua ederek çelenk bıraktı.

İzzetbegoviç’in kabir ziyaretinin ardından konuşan Başkan Tunç Soyer, “Aliya İzzetbegoviç, bir komutandan ziyade bir filozof ve Avrupa'nın tarihi boyunca yaşadığı en büyük katliamlardan birinde mağdur olmuş, milletine sahip çıkmış bir büyük lider. 20. Yüzyıl’da Avrupa'nın göbeğinde olması, trajedinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. O yüzden onu bugün burada anmaktan hem büyük acı duyuyoruz hem de hatırlatma görevimizi yerine getiriyoruz. Biz İzmir'den bugün buraya gelirken aslında İzmir'in vicdanını temsilen buradayız. İzmir'in vicdanını diri tutmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Savaşın izlerini taşıyan tarihi kent 
Başkan Soyer ve beraberindeki heyet, Kovaçi Şehitliği’nin ardından Osmanlı izleri taşıyan Başçarşı’yı ziyaret etti. Saraybosnalıların ve Bosna’daki Türklerin ilgisiyle karşılaşan Başkan Soyer, çarşı esnafıyla sohbet etti. Başkent Saraybosna’da Ferhadiya Caddesi, katedral, Markale Pazarı ve Milli Kütüphane gibi savaşın izlerini taşıyan tarihi yerleri  ziyaret eden Başkan Soyer,  İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden sivil ve askerlerin anısına yapılan Sonsuz Ateş Anıtı’na gitti.

Başkan Soyer ve İzmir heyeti, Bosna-Hersek ziyaretinin ikinci gününde Srebrenitsa Soykırımı’nın 27’inci anma günü etkinliklerine katılacak.

 
Erdoğan,İsrail Başbakanı ile görüştü
 
İzmir-İstanbul otoyolunda feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da o projede karar vatandaşın
Karşıyaka Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, "Kent Vizyonu Geliştirme ...
Bayraklı’nın ilk ‘kitap kafe’si hizmete girdi
Vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşımını sağlamak ve kitap okuma alışkanlığını ...
Bornova'da can dostlara muhteşem yerleşke
Bornova Belediyesi’nin baştan sona yenileyerek sokak canları için modern ...
 
İZSU'dan 'tertemiz Körfez' ve 'sıfır koku' için seferberlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi körfez temizliği ve koku sorununu ortadan ...
Aqua Yaşam bu bayram da serinletecek
Karabağlar Belediyesi’nin Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki Aqua Yaşam Yüzme ...
Konak'ın dört bir yanı bayramda pırıl pırıl
Konak Belediyesi Temizlik İşlerine bağlı ekipler, ilçenin dört bir yanında ...
 
Karabağlar'a bayram armağanları
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında bütçesini en doğru şekilde ...
Sandal'dan bayramlaşmada personele maaş ve ikramiye müjdesi!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen ...
Soyer'den 'Çiğli Tramvayı' raporu: Ekonomik krize rağmen...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapımı süren Çiğli Tramvayı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri