POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
11 Ocak 2021 Pazartesi - 19:09

Soyer, Sürekli’nin o paylaşımını okudu, meclis karıştı!

'Agamemnon' tartışması mecliste AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getirdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’nin sosyal medya paylaşımını okuyan ve yalan olarak nitelendiren Soyer, “Bana atılan iftirayı söyleyeceğim” dedi. AK Partililerin kendisine özür borcu olduğunu söyleyen Soyer, “Bundan sonra yalana yalan diyeceğim” diye konuştu. AK Partililer Soyer'e karşılık verdi, mecliste tansiyon yükseldi. Cumhur İttifakı meclis üyeleri salonu terk etti.

Soyer, Sürekli’nin o paylaşımını okudu, meclis karıştı!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı olağan toplantısının gündem dışı konuşmalar bölümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile AK Parti karşı karşıya geldi.

Geride kalan hafta sonu bakım onarım aşamasında olan Pasaport İskelesi’ne Urla’dan getirilen yüzer iskelenin üzerinde Agamemnon isminin yazması nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve AK Parti’den yapılan eleştiriler meclis toplantısında gündeme geldi.

FETÖVARİ ALGI OPERASYONLARI VAR
CHP’li Meclis Üyesi İrfan Önal polemikle ilgili söz aldı ve meclisteki tartışmanın fitili ateşlendi. Önal, “Tunç Soyer 2019’da başkanımız seçildiğinden itibaren tek merkezden Fetövari şekilde yapılan bir algı operasyonu var. Yandaş diyebileceğimiz merkezlerden haberler yapılıyor. Buna çanak tutan herkesi kınıyorum” dedi. CHP’li meclis üyeleri de benzer tepkiler verirken kent gündeminin daha önceki süreçlerde de meşgul edildiğini öne sürdü.

YALANINIZ BATSIN ÇOK AĞIR BİR İFADE, BİZ SİZE HİÇ YALANCI DEMEDİK
Sosyal medyada ‘yalanınız batsın’ başlığıyla Cumhur İttifakı’nın söylemlerine CHP’liler tarafından cevap verilmesini hatırlatan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe açıklamalarda bulundu. AK Partili Boztepe ‘yalanınız batsın’ ifadesinin ağır olduğunu söyledi. Boztepe, Evet 2017 yılında verilen bir isim var. Ama biz nerede hata yapıyoruz eleştirisini yapmasını bekliyoruz. Neden sizin üzerinize yapışıyor? Geçmişte Kıbrıs ile ilgili sizin bir gazeteciye konuştunuz. Ben mecliste bu gazeteciye dava açalım önerisinde bulundum. Çünkü başkanımıza iftira atıyor, dava açalım dedim. Ama biz size Siz yalan söylüyorsunuz’ demedik. Bir şeyler söylüyorsunuz ve bir şekilde o sözcükler geliyor sizin bir tarafınıza yapışıyor. Bunlara bakmak lazım… Biz hiçbir zaman yalan kelimesini size yapıştırmadık. Çünkü siz bizim başkanımızsınız, meclisimizi yönetiyoruz. Sosyal medyadaki o yalan kelimesini aynen iade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Boztepe’nin sözlerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Ben bu konuyu uzatmak istemiyorum. Çünkü saatlerce konuşabiliriz” dedi.

KIBRIS İLE İLGİLİ TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA YAPTINIZ
Araya giren AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Bu şehirde birçok şey konuşuluyor. Siyasetçinin ağzından çıkan her cümle kamuoyu açısından önem arz ediyor. Gündem oluşturması gayet normal… Biz AK Parti Grubu olarak mümkün olduğunca hep İzmir’i konuşma kaygısı içindeydik. Bunu yaparken elbette Tunç Soyer’i eleştirdik. Ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak eleştirdik. Burada sizler tarafından hatanın nerede yapılması noktasında bir özeleştiri yapmanız gerektiğini düşünüyoruz. 150 yıllık belediye geçmişinde onlarca belediye başkanı gelmiş. Bu tarz eleştiriler hiç yapılmamış. Ama neticede bugün bu tarz eleştiriler yapılıyor. İzmir neyiyle gündeme gelsin? Hizmet ile gündeme gelsin istedik. Yüzde 42’nin yatırıma ayrılmasını konuşmakla olmuyor. Çıkıyorsunuz trafik var, sorunlar var. Bir açılışla gündeme geliyor mu? Gelmiyor. Temel atma, yatırımla geliyor mu? Gelmiyor. Elinizde bir Narlıdere metrosu var. Onu da yapacaksınız, devam eden bir yatırım. Buca metrosuyla ilgili ne yaptınız? Hiç! Sayın başkan bir gün kalktı Kıbrıs ile ilgili talihsiz bir açıklama yaptınız” açıklamasında bulundu.  

Soyer, “Seferihisar Belediye Başkanı iken mi?” diye soru yöneltti.

EŞREFPAŞA İÇİN 130 MİLYON AYRILDI 2 HASTASI VAR!
Hızal sözlerini sürdürdü ve “Seferihisar ya da Büyükşehir… Sonrasında Suriye’yle ilgili bir talihsiz açıklama yaptınız. Bina kolonlarını boyattınız. Bina yıkılacak ve orada sembolik bir başkanlık yapılacağı yönünde açıklama yapıldı. Şimdi meydanla ilgili kimlik tartışması yaşandı. Köy Koop Başkanı Neptün Soyer bir ödül aldı. Başarılar diliyoruz. O bülten Büyükşehir basın danışmanları tarafından yazıldı. Bunu eleştirmeyecek miyiz? Eşrefpaşa Hastanesi satılıyor dedik. Hastaneye 130 milyon TL bütçe ayrıldı, bugün 2 hastası var. Nasıl geliştireceksiniz? Elbette ki bunları eleştireceğiz” diye konuştu.

YALAN OLANA NE DENİR?
CHP’li Başkan Vekili Mustafa Özuslu da, “Yalan olana ne denir? Yalan denir. Boztepe’nin söyledikleri de bir yerine yapışıyor. Üzerimize atılan bu iftiraya cevap vermeyecek miyiz? Tabii ki yalanınız batsın diyeceğiz. Kabul etmiyoruz. İzmir halkı bunu öğrendi ama bir kere de meclisten söyleyelim. Bakım onarım yapılan Pasaport İskelesi için Urla’dan getirildi, 3 gün sonra da gidecek. Bunları nasıl söylüyorsunuz?” dedi.  

AGAMEMNON’DAN NİYE BU KADAR RAHATSIZIZ?
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise, “Neden Agamemnon isminden bu kadar rahatsızız? Biz uygarlıklar kentiyiz, evrenseliz. Bunlara sahip çıkmamız gerekiyor. Agamemnon bugün de olsa verilecek bir isimdir. Niye kendimizi bu kadar sığ düşüncelere hapsediyoruz? AK Parti’nin bu konuya yaklaşımı da bakış açısını göstermiş oluyor. Esasında bir özür borçlu olduklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA TÜM İSİMLERİ BİZANS MI YAPALIM!
MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin de, “Agamemnon Yunan mitolojisinden gelen bir isim. Bu konu tartışıldı. Büyükşehir Belediyemiz çok sert bir açıklama yaptı. Ben bir meclis üyesi arkadaşıma yalan demem. Sevgiyi, saygısı esas alsak iyi olur. Bizans İstanbul’da hüküm sürmüş, tüm isimleri Bizans mı yapalım, anlamadım ki ben. Biz grupta karar almıştık, bu konuya girmeyecektik ama arkadaşlar kendileri açtılar. Başkanımızın yaptığı konuşmaları anlatın kardeşim. İlla bu mecliste gerginlik mi yaşacağız?” dedi.

SOYER’DEN SERT TEPKİ!
Toplantı sonuna doğru AK Parti Grubu’ndan söz talebi geldi. Başkan Soyer, “Söz vermiyorum” ifadelerini kullanınca oturumda gerginlik yaşandı. AK Partili Hızal, “Söz vermiyorum anlayışı bu mecliste çok tartışıldı. Yeniden tartışılmasın. Biz burada bir takım eleştiriler ortaya koyuyoruz. Hiç kimseyi rencide etmiyoruz” diye konuştu.  

Soyer araya girerek, “Öyle zannediyorsunuz. Rencide ediyorsunuz” diyerek sesini yükseltti.

Hızal, “Tutanakları çıkarın. Çok merak ediyorum kim rencide edici bir ifade kullanmış. Biz size yalancı mı dedik? İftira gibi bir ifade mi kullandık? Hatalarınızı söylemeyelim mi? Nerede demokrasi! Her zaman demokrasiden bahseden siz, muhalefetin tavrını saldırı olarak nitelendiriyorsunuz. Bizim sözlerimizi sürekli kesiyorsunuz. Ama CHP’li hiçbir arkadaşın sözünü kesmiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İSTERSENİZ OTURUMDAN ÇIKABİLİRSİNİZ!
Son kısımda sözü alan Başkan Soyer eleştirilere toplu cevap verdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin sosyal medyadan attığı tweeti okuduğu sırada mecliste tansiyon yükseldi. Soyer AK Partililere, “Susar mısınız?” çıkışında bulundu. Sıralardan, ‘Susamayız” cevabı geldi. Soyer bu kez, “O zaman çıkacaksınız. Bu meclis salonunda bana yapılan iftirayı söyleyeceğim. Bu teweeti herhangi bir kişi atmadı” dedi. Tam bu sırada AK Partililer sert tepki gösterdi. Soyer, “Ne demek susamazsınız. Susacaksınız. Ben konuşacağım siz de dinleyeceksiniz. Bana yapılan iftiraya cevap vereceğim. İstediğinizi yapın ben söyleyeceğim. Dinlemek istemeyen çıkabilir. Bu ne demek yahu! Bu nasıl bir protesto? Susacaksınız ben konuşacağım. Siz beni konuşturmuyorsunuz, bunu yapamazsınız. Bu medeni bir tavır değildir. Bana atılan iftirayı burada paylaşacağım. Ben bu meclisin başkanıyım. İskeleyi ben yapmadım, yalan! Adı ben vermedim. Siz istediğinizi yaparsınız. Benim konuşmamı nasıl engellersiniz. Bana atılan iftirayı söylüyorum. Çıkmakta serbestsiniz. Ben bu yalanı İzmirlilerle paylaşacağım. Çıkabilirsiniz” dedi.  

CHP’liler AK Partililerle alkışlayarak protesto etti.

ÖZÜR BORÇLARI VAR!
Soyer, “Bu bir yalan, bu bir iftira! Bu iftirayı kamuoyu ve İzmirlilerin takdirine bırakıyorum. Bunu niye yapıyorlar? Bir siyasal partinin, iktidardaki siyasal partinin İzmir il başkanı böyle bir şey söylerse İzmir Büyükşehir Belediye başkanına, bu mecliste AK Partili meclis üyelerinin o belediye başkanına bir özür borcu vardır. Çünkü ben onların da belediye başkanıyım. Burada iftira atılan kişi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Meclis Başkanı. Bunu hiçbir meclis üyesinin içine sindiremiyor olması lazım. Fikir neyse zikir de odur diyor. Ben bunu kınıyorum dese yanlış bilgi aldı derim anlayabilirim. Bazı sözcüklerin üzerimize yapıştığını söylüyorlar. Bunları söyleyenlerin hiç kusuru yok mu? Türkiye’de tahammülsüzlük, kutuplaştırma iklimi çok gerildiği için bu noktaya gelmiş olabilir miyiz? Bizans isimleri olmasın, Efes’i ne yapacağı? Bunlara tahammülsüzlük nasıl oldu bu topraklarda? Biz bunlarla iç içe yaşadık ve yüksünmedik. Agamemnon isminden rahatsız olmak nasıl bir ruh halidir. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Nasıl bu kadar tahammülsüzlük?” dedi.

BUNDAN SONRA YALANA YALAN DİYECEĞİM
Soyer sözlerine devam etti ve “İzmir’den bir kadın erkek egemen bir yapıda girişimcilik ödülü almış. Takdir edin! Bunu eleştirmeyecek miyim diyor. Eleştir. Rencide etmiyoruz diyorlar. Senin eşine ben böyle bir şey yapıyor olsam sen rencide olmaz mısın? Bunun demokratlıkla alakası yok. Hepimizin ailesi var. Bu gerçekten İzmir’e haksızlık... Ben son toplantıda ‘dilerim son olur’ diyerek nasıl da iyimsermişim. Kıbrıs meselesiymiş, vazgeçmiyorlar. Söylediklerimin hepsinin arkasındayım. Kıbrıs meselesi barış görüşmeleri yapılırken İngilizler karışmasın diye söylenmiş bir şeydir. Türk ordusunu istemiyormuşuz gibi söyleniyor. Algı operasyonu… Bundan sonra yalana yalan diyeceğim. Bunun bu şehre zararı var. Eşrefpaşa Hastanesi satılacakmış. Pes! Bıkmıyorlar. Söyleyen de İzmir milletvekili… Sokakta biri söylese meclis çatısı altında meşgul edilmeyebilir. İl başkanı, milletvekili söylüyor. Dedikodu üzerinden, sosyal medya paylaşımı yapılır mı? Yalana yalan demediğiniz takdirde yalan büyüyor. Bunun yalan olduğunu bütün İzmir bilecek. Ne o iskelenin ismini değiştirdik ne yüzer iskelenin adını biz verdik. İskele Pasaport iskelesidir, bu kadar!” açıklamasına imza attı.   

KİMYAMIZI BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR
Soyer son olarak, “Söylenecek çok şey var ama kimyamızı bozmaya çalışıyorlar. Biz canla başla İzmir için çalışmaya devam edeceğiz. İncir çekirdeğini doldurmayacak meseleler için zaman harcıyoruz. Moral motivasyonumuz yerinde ve çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Cumhur İttifakı meclis üyeleri yaşanan tartışma sonrası salonu terk etti.

 
Alevler apartmanın çatısını sardı, panik meclis oturumuna da sıçradı!
 
İzmir için kuvvetli yağış uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alevler apartmanın çatısını sardı, panik meclis oturumuna da sıçradı!
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin karşısında yer alan binada çıkan ...
Büyükşehir'den salgın mağduru esnafa su jesti: Yüzde 50 indirim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde koronavirüs nedeniyle faaliyette ...
Büyükşehir'den Eşrefpaşa Hastanesi hakkında satış iddiasına net yanıt!
AK Partili Kaya sosyal medya hesabından çarpıcı bir açıklama yaparak Eşrefpaşa ...
 
Karşıyaka'da yas günü: Kemal Baysak'a veda...
Karşıyaka’nın 1994-1999 Dönemi Belediye Başkanı, Bosna Hersek Türkiye ...
Başkan Oran'dan Toroğlu'na sert tepki!
Erman Toroğlu’nun “Böyle çingenelik olur mu?” sözlerine tepki gösteren ...
İzmir, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’nde ilk beşe girdi
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) 2019’a “Yarımada İzmir” ...
 
Narlıdere Belediyesi’ne ISO sertifikası
Narlıdere Belediyesi; hem vatandaşların hem de belediyenin bilgi güvenliğini ...
Çiğli Belediyesi'nden satranç takımı
Çiğli Belediyesi tarafından, toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla ...
Buca'da kent güvenliği harekatı!
Buca Belediyesi, kent merkezindeki metruk binalar için çalışma başlattı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri