POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
23 Haziran 2020 Salı - 11:39

Soyer açıkladı: Dünya tasarım başkenti hedefi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Next Game Startup Oyun Girişimciliği Yarışması’nın online basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İntel ESL Gaming Fest’e ev sahipliği yapmayı ve girişimcileri desteklemeyi İzmir’e yapacağı katkılardan dolayı çok önemsiyoruz. Bu yarışmayı yapmamıza vesile olan İntel ESL Gaming Fest ile oyun dünyasını kalbi İzmir’de atacak” dedi. Soyer ayrıca, İzmir’i dünyanın tasarım başkenti yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Soyer açıkladı: Dünya tasarım başkenti hedefi!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Intel ESL Gaming Fest 2020 kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ , İZTO, Next İn Game ve ESL Türkiye işbirliğinde düzenlenecek oyun girişimciliği yarışması ‘Next Game Startup’ın online basın toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, ESL Türkiye Genel Müdürü Gökhan Kazar, Intel®? EMEA Bölgesi Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Maurits Tichelman ve Intel®? Ortadoğu Türkiye ve Afrika Bölgesi Satış Direktörü Ali Rıza Küçük katıldı.

Oyun geliştiren genç girişimcilerin desteklenmesi, küresel oyun dünyasına girişinin kolaylaştırılması, oyun sektöründe yeni istihdam alanları açılması ve yatırımcıların dikkatinin oyun sektörüne çekilmesinin hedeflendiği Next Game Startup Oyun Girişimciliği Yarışması’nda; mobil, masaüstü ve konsol platformlarında geliştirilmiş oyunların değerlendirileceği projelerin 15 Temmuz 2020 tarihine kadar teslim edilmesi gerekiyor. 30 Ağustos’ta, jüri tarafından değerlendiren projelerden finale katılmaya hak kazanmış olan 10 proje belirlenecek. Finale kalan projeler İzmir’e davet edilecek. Finalist ekiplere, İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, yatırımcıların önünde sunum yapmaları için fırsat sunulacak ve ödül kazanan projeler duyurulacak. Finalist ekiplere, bir kısmı nakit bir kısmı proje desteği olarak toplamda 1.2 milyon destek sağlanacak. Yarışmanın kazananları ise Eylül ayında gerçekleşecek İzmir 89. Enternasyonel Fuarı’nda yapılacak final ile belirlenecek.

OYUN DÜNYASININ KALBİ İZMİR’DE ATACAK

‘Türkiye’de oyun girişimciliğinin zirvesi sayılabilecek, Next Game Startup etkinliğinin açılışında sizlerle bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum’ diyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu önemli oyun girişimciliği yarışmasını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ , Next İn Game ve ESL Türkiye işbirliğinde gerçekleştiriyor olmak bizim için büyük bir onur. Bu yarışmayı yapmamıza vesile olan İntel ESL Gaming Fest ile oyun dünyasını kalbi İzmir’de atacak. Bu etkinlikle başarılı girişimcilerimizin Türkiye’den dünyaya açılması için gerekli ortamı hazırlıyor olacağız. Son yıllarda oyun endüstrisi küresel ölçekte hızla büyüyor. Türkiye’de de oyun girişimcilerinin başarısı ve sayısı her geçen gün artarken, ülkemiz oyun endüstrisinde önemli bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Oyun sektörünün global olarak büyüklüğü 152 milyar dolar. Bir kıyaslama yaparsak; dünyada spor endüstrisinin değeri 488 milyar dolar, film endüstrisi 136 milyar dolar, müzik endüstrisi 19.1 milyar dolar… Bu rakamlar oyun endüstrisinin ne adar önem ve potansiyel taşıdığını gösteriyor. Türkiye’de oyun pazarı 850 milyon dolar üzerindeki hacmiyle dünyada 18. Sırada yer alıyor. Bunun gibi ülkemizde yapılan diğer çalışmalarla bu sırlamadaki yerimizin hızla yukarı çıkacağına eminim. Her sene oyun alanında yerli girişimlerimizin dünya çapındaki başarılarına tanıklık ediyoruz. Biz bu potansiyeli açığa çıkarmanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Yeter ki oyun dünyasının sunduğu fırsat ve avantajları en etkili şekilde ve zaman kaybetmeden değerlendirmek için elimizden geleni yapmaya devam edelim. Oyun girişimciliğini destekleyecek girişimlerin sayılarının ve başarılarının çoğalmasını sağlayacak bu ekosistemin daha fazla yatırımla zenginleşmesini sağlamak gerekiyor. Bu alanda yapılacak yatırımlar, girişimcilik ve inovasyonun gücünü arttırdığı oranda ülke ekonomimize de önemli katkılar sağlayacak” açıklamasını yaptı.

İZMİR’DEN ÇIKACAK GİRİŞİMLER TÜRKİYE’Yİ DAHA YUKARIYA TAŞIYACAK

İzmir’den çıkacak oyun girişimlerinin Türkiye’yi global oyun endüstrisinde çok daha yukarılara taşıyacağını belirten Başkan Soyer, şöyle konuştu: “İzmir’in tarihsel kimliği, binlerce yıl boyunca farklı kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış olması gibi pek çok özelliği bu şehri farklı alanlarda inovasyon ve yenilik üreten bir şehir haline getirmiş. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in bu özelliğinden beslenerek dünyadaki değişimleri takip ediyor ve bu değişimleri şehrin karakterine eklemleyen bir vizyon ile hareket ediyor. İzmir’in yeni yatırımların, teknolojik inovasyonların ve yaratıcı üretimlerin cazibe merkezi olması için uygun bir ekosistemi oluşturuyoruz. Bunu, şehrimizdeki tüm paydaşlarımızla birlikte tam bir kent koalisyonu vizyonuyla yapmaya gayret ediyoruz. Ülkemizin en önemli oyun ve e-spor organizasyonu İntel ESL Gaming Fest’e ev sahipliği yapmayı ve girişimcileri desteklemeyi İzmir’e yapacağı katkılardan dolayı çok önemsiyoruz. İzmir’den çıkacak oyun girişimleri Türkiye’yi global oyun endüstrisinde çok daha yukarılara taşıyacaktır. Bu önemli festivalin İzmir’de düzenlenmesinde katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Kazananların Eylül ayında 89. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda gerçekleşecek final ile belirleneceği yarışmadaki tüm girişimcilere en içten başarı dileklerimi iletiyorum.”

DÜNYANIN TASARIM BAŞKENTİ HEDEFİ

İzmir’i dünyanın tasarım başkenti yapmayı hedeflediklerini söyleyen Soyer, “Bizim aslında çok daha eski yıllara uzanan bir tasarım kenti olma hayalimiz var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Bey zamanında başlayan bir çalışma bu. Akdeniz Akademisi ile birlikte büyüyen ve İzmir’i dünyanın tasarım başkenti yapmak üzere çıkılan bir yolculuk. Biz o yolculuğu kaldığı yerden devam ettiriyoruz. 2021 yılında zannediyorum bu çalışmaların büyük bölümü tamamlanmış olacak. İzmir’i dünya tasarım başkenti yapmak gibi bir hedefimiz var. Bu girişimin, tüm üniversitelerde tasarım üzerinde çalışma yapan hem öğrencileri hem akademisyenleri doğrudan doğruya etkileyeceğini düşünüyorum. Bu yolculuk boyunca dünyada bu konuda en çok yol almış tasarımcıları İzmir’de misafir etme imkanı bulacağız. Zannediyorum tasarım kenti olmak hatta dünya tasarımın başkenti olmak gibi bir iddia İzmir’deki tasarımcıların önünü açacak ve ilham verecek bir girişim olacak” dedi.

 
Kültürpark'ta perde Nükhet Duru'yla açılıyor
 
Narlıdere vites yükseltecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efemçukuru’nda yeniden bilirkişi incelemesi kararı!
İzmir’in önemli su havzalarından Efemçukuru’ndaki madencilik faaliyetlerine ...
Flaş! İzmir'de vapur seferleri iptal!
İzmir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle vapur seferleri iptal edildi.
Başkan Gümrükçü yeniden şafak mesaisinde!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü mahallelerde sabah 06.30’da başladığı ...
 
'Sürdürebilir ağ'da Buca'nın da adı var!
Buca Belediyesi, ‘Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı’na üye oldu. Yerel ...
Soyer'den gündeme damga vuran tartışmada yeni mesajlar: Gerçekten pes!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in turizmciler ve akademisyenlerle ...
Konak’ta turuncu çember denetimi
Konak Belediyesi, Turuncu Çember denetimlerine başladı. İlçede turizm ...
 
STK Yerleşkesi’ne kayıtlar başladı
Bornova Belediyesi’nin Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi haline getirmek ...
İki komşu ilçeden 'can dostu' işbirliği!
Bayraklı Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu ...
'İzmir Bayrağı ve Parası' tartışması... Soyer'den flaş açıklama: Kent koalisyonuna açık saldırı!
'İzmir Bayrağı ve İzmir parası' mesajlarına AK Parti, MHP ve İYİ Parti ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri