POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
29 Ekim 2021 Cuma - 18:50

Soyer açıkladı: İşte 'asrın yarışması'nda kazanan 5 şiir!

Cumhuriyetin 100'üncü yılına unutulmaz bir armağan bırakmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması'nda şiir kategorisinin kazananları belli oldu. Başkan Tunç Soyer, "İzmir 100. Yıl Marşıyla ülkemizin her köşesinde umudu çoğaltacak" dedi.

Soyer açıkladı: İşte  asrın yarışması nda kazanan 5 şiir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet’in kazanımlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması'nın ilk etabı olan şiir yarışmasının kazananları açıklandı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılan 100.Yıl Marşı Şiiri Deklarasyon Töreni'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra eski Kültür Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis İkinci Başkan Vekili Prof. Dr. Suat Çağlayan, İzmir Milli Kütüphane Derneği Başkanı ile İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Başkanı Ulvi Puğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi, besteci ve etnomüzikolog Prof. Dr. Ahmet Yürür, çok sayıda sanatçı, akademisyen ve sanatsever katıldı.

"Cesaretimizi hiç eksiltmeden çalışmakla mükellefiz"
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bayramda böyle bir onuru paylaşmanın gururunu yaşadığını belirterek yarışma süreci hakkında bilgi verdi. Başarı elde eden yarışmacıları tebrik eden Soyer, "İnanıyorum ki yarışmamızın ikinci aşamasında birbirinden güzel bestelerin başvurusu yapılacak ve seçici kurulumuz Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına en çok yakışacak besteyi başvurular arasından seçecek. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını; demokrasi, özgürlükler ve adalet ile taçlandırmak için cesaretimizi hiç eksiltmeden çalışmakla mükellefiz. Bir asırdır Cumhuriyetimizin değerlerini koruyup sahip çıkan İzmir, inanıyorum ki 100’üncü yıl marşıyla ülkemizin her köşesinde umudu çoğaltacak. Demokratik ve özgür bir yaşamın teminatı olan Cumhuriyetimizin 98’inci yılını bir kere daha kutluyorum" diye konuştu.

Başkan Soyer kazanan 5 şiiri açıkladı  
Açılış konuşmasının ardından Başkan Soyer, seçici kurul değerlendirmeleri sonucu en yüksek puanı alan 5 şiiri, şairlerin rumuzlarını açıkladı. Kazananların rumuzları "Zeytin", "Bu Coşkuyla", "301675", "6 yüzyıl 7", "352591" oldu. Açıklanan şiirleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları seslendirdi. Kazanan şiirler www.izmir.bel.tr internet sitesi üzerinden yayımlandı.

497 şiir arasından seçildi
İki etaplı yarışmanın ilk aşaması olan şiir yarışmasında 1 Ekim’de başvuru süreci tamamlandı. 497 başvurudan 40'ı yarışma şartnamesine uymadığı için değerlendirilme dışında bırakıldı. Jüri üyeleri, başvurusu onaylanan eserleri uygunluk, teknik ve estetik olmak üzere üç ana başlık altında değerlendirerek puanladı.

Beste yarışmasının final konseri 29 Ekim 2022'de
Yarışmanın ilk etabının ardından beste yarışmasına geçilecek. Başvurular 1 Eylül 2022’ye kadar yapılabilecek. Yarışmada şiir kategorisinde ödüle değer görülen beş eserin sözleri kullanılabileceği gibi beste sahipleri kendi ya da başka bir şairin sözlerini de tercih edebilecek. Toplamda 10 eser seçilerek finale çıkacak. Yarışmanın final konseri, kazananın ilan edilmesi ve ödül töreni ise 29 Ekim 2022’de yapılacak.

Ödüllerin dağılımı
Yarışmanın ilk etabında eseri seçilen 5 şair 10 bin liralık para ödülü kazandı. Beste kategorisinde ise birinciye eğer marşın sözleri kendine aitse 200 bin lira para ödülü verecek. Marşın sözleri başka bir şaire aitse birinci seçilen besteci ile şair 200 bin lira para ödülünü paylaşacak. Yarışmanın birinci etabında seçilen 5 şiirden birinin şiirinin bestelenmesi halinde 10 bin lira para ödülü almış olan bu şaire ayrıca 90 bin lira daha para ödülü takdim edilecek. Ayrıca finale kalan 9 besteciye de 10'a bin lira mansiyon ödülü verilecek.

Seçici Kurul'da yer alan isimler
Halkın görüşlerine de başvurulacak yarışmanın Seçici Kurulu’nun danışman üyeleri eski Kültür Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis İkinci Başkan Vekili Prof. Dr. Suat Çağlayan, İzmir Milli Kütüphane Derneği Başkanı- İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Başkanı Ulvi Puğ’dan oluşuyor. Asil Üyeler ise Yazar ve Müzisyen Zülfü Livaneli, Şair, Yazar ve Oyuncu Sunay Akın, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) Orkestra Şefi Prof. Dr. Gürer Aykal, Ankapella Korosu Kurucusu, Koro ve Orkestra Şefi Doç. Dr. Ahter Destan, Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Besteci Turgay Erdener, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Orkestra Şefi Prof. Dr, Rengim Gökmen, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı ve Besteci Prof. Dr. Mehmet Can Özer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ve Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi, besteci ve etnomüzikolog Prof. Dr. Ahmet Yürür olarak sıralanıyor. Seçici Kurul Yedek Üyeleri ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müdürü ve Keman Sanatçısı Emel Sevil Özer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Şefi Bayer Tunalı ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Proje Koordinatörü ve Besteci Çağlar Yıldırım’dan oluşuyor.

 
Bergama'da Cumhuriyet coşkusu!
 
Soyer 29 Ekim'i o köyde kutladı: Cumhuriyeti alın teri ve zekamızla yaşatıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve 'İzmir'e Doğru: 9 Eylül' belgeseli sahnede!
İzmir’in kurtuluş mücadelesinin anlatan “İzmir'e Doğru: 9 Eylül” belgesel ...
Edebiyatın kalbi İzmir'de atacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek Uluslararası ...
Altın Kedi'de finalistler belli oldu
Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği İzmir Kısa Film Festivali’nde ...
 
Bergama Kültür Merkezi rengarenk!
Bergama Kültür Merkezi çocuklar için sahnelenen ‘Biz daha güçlüyüz’ oyunu ...
Göçebe tuvaller Çiğli’de kanat çırpıyor
Çiğli Belediyesi, uluslararası sanatçıların eserlerinden oluşan “Doğa, ...
İzmir’in kurtuluşu belgesel oldu
Milli Mücadele’nin simge şehirlerinden İzmir’in kurtuluşu, “İzmir’e Doğru: ...
 
Bilim merkezinde Cumhuriyet konseri
Buca ilçesindeki Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, cumhuriyetin 98. yılına ...
Ata'nın fotoğrafları Gaziemir'de!
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği, koleksiyoner Hanri Benazus’un arşivindeki ...
Buca'da Cumhuriyet ateşi Gripin'le yandı!
Cumhuriyetin 98. yıl dönümü kutlamaları Buca’da büyük bir coşkuyla devam ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri