POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
13 Mart 2019 Çarşamba - 15:57

Soyer'den DİSK mitinginde demokrasi vurgusu!

Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer, katıldığı DİSK mitinginde önemli mesajlar verdi. Soyer, “Demokrasi; ekmek, aş, refah demektir. İzmir eğer bir şeyin kalesiyse en çok demokrasinin kalesi olmak zorunda! Bilin ki sizin ağabeyiniz, başkanınız da eğer bu adaleti sağlayamazsa akşam yastığa başını koyduğunda rahat uyuyamaz” dedi.

Soyer den DİSK mitinginde demokrasi vurgusu!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği’nin mitingine katıldı.

- SOYER'DEN 'ZEYBEKCİ' MESAJI: ÇÖZÜMLERİMİZ BENZER, MESELE BAKIŞ AÇISI!...

Mitingde DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın yanısıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Bedri Serter, Ednan Arslan, CHP’li ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları, partililer ve sendika üyeleri de yer aldı.



DİSK’in binasının önünde gerçekleşen mitingde coşkulu kalabalığa seslenen Soyer önemli mesajlar verirken, alandaki kalabalık, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘İnadına sendika inadına DİSK’ sloganları attı.

DEMOKRASİ AZALAN ÜLKELERDE KORKU BÜYÜR
Soyer, konuşmasında demokrasi vurgusu yaparak, “Demokrasi; ekmek, aş, refah demektir. İzmir eğer bir şeyin kalesiyse en çok demokrasinin kalesi olmak zorunda! İşte o demokrasinin surlarının taşları işçiler, emekçiler, alın teri dökenlerdir. Demokrasisi azalan ülkelerde korku büyür. Bu, iktidarını kaybetmekte olanların korkusu ve iktidarın gazabına uğramaktan korkanların korkusudur. Ama bu iki korku birbirini büyütür. Örgütlenmek gereklidir. Akıl, vicdan ve cesareti birleştirmek örgütlenmek demektir. Eğer demokrasiyi koruyacaksak aklımızı vicdanımızı, cesaretimizi buluşturmak zorundayız. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” diye konuştu.

BU AĞABEYİNİZ ADALETİ SAĞLAYAMAZSA RAHAT UYUYAMAZ
İki temel ilkesini açıklayan Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, ”Biz İzmir’i yönetmeye talibiz. İki tane temel ilkemiz var. Birincisi; bu kentin yarattığı refahı ve değeri büyütmek mümkün. İkincisi; bu refahı adil paylaştırmak mümkün. Ben bu ikisini de mümkün gördüğüm için siyaset yapıyorum. Bunu yapacağız, biliyorum. Nasıl yapacağız? El ele yapacağız. Bu tek kişinin hayali olamaz. Bu hepimizin hayali! Biz bunu hak ediyoruz. Bu kentin değerini büyüten alın terimiz, emeklerimizdir. Bunun yarattığı refahı adil paylaşmak da hepimizin anasının ak sütü gibi helaldir! Kol kola gireceğiz, hizmetin kalitesini birlikte büyüteceğiz. Sizden tek tek rica ediyorum; emeğinizi, alın terinizi esirgemeyin. Bu kentin refahını birlikte büyütmek zorundayız. Bunu yaparsak onu adil paylaştırmak benim boynumun borcudur. Sizin emeğinizle bunu yapmak mümkün. Ama bilin ki sizin ağabeyiniz, başkanınız da eğer bu adaleti sağlayamazsa akşam yastığa başını koyduğunda rahat uyuyamaz. Onun için sevgili kardeşlerim, ben size inanıyorum, siz de bana inanın. Güneşli günler yaşacağız. İzmir’in yeraltı kaynakları, bereketli toprakları, denizi, kültürü ve en çok emekçileri buna layıktır. El ele, kol kola güzel günler görmek için birlikte çalışacağız” dedi.

YÜCEL: TEHDİTLERE, BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Merkezi iktidara eleştiride bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Bu seçim CHP belediyeciliğinin daha fazla hayat bulacağı bir seçim olacak. Bunlar memleketi sattı. Şimdi de bir beka meselesi anlatıyorlar. Bizler tehditlere baskılara boyun eğmeyeceğiz. Tam bağımsız bir Türkiye için, emeğin karşılığını almak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

SARI: AKP HALKA HESAP VERECEK
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı 31 Mart mesajı vererek, “Bizi açlığa, yoksulluğa ve işsizliğe mahrum bıraktılar. Bunu hangi hükümet yaptı? AKP’ye 31 Mart’ta ders verecek miyiz? Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” dedi.

 
Zafer Çika son yolculuğuna Çeşme'de uğurlanacak
 
İzmir'de korkunç kaza, korkunç son!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Netanyahu'ya tepki: Hesabını soracağız
Ankara Pursaklar'daki mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Soyer'den 'Zeybekci' yorumu: Çözümlerimiz benzer, mesele bakış açısı!
Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP'li Soyer, ...
Kılıçdaroğlu'ndan tek günlük İzmir mesaisi: İşte program
İzmir Cumartesi günü CHP Lideri'ni ağırlayacak. Kılıçdaroğlu tek günlük ...
 
CHP'de flaş karar: KSK Eski Başkanı kesin ihraç istemiyle disipline
Bergama Eski Belediye Başkanı ve Karşıyaka Spor Kulübü Eski Başkanı Akif ...
CHP Bornova Adayı İduğ'a 'lezzetli' destek
Ünü Türkiye’ye yayılan, kokoreç profesörü Asım Usta, üniversite öğrenciliği ...
Cumhur İttifakı Karşıyaka Adayı Maç'tan dikkat çeken proje: Tema adası
Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç, Gerçekizmir’de ...
 
AK Partili Maç'tan rakiplere çağrı!
Cumhur İttifakı AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç, diğer ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin kalkınma planı yok
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'nin kalkınma planı yok. 1.1.2019'dan ...
'Sakin Şehir'e yeryüzü pazarı müjdesi
Slow Food hareketinden doğan uluslararası Cittaslow ağının Türkiye’deki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri